The Hassle-Free Guide to Ripping Your Blu-Ray Collection

HåkonN

Overivrig entusiast
Ble medlem
17.11.2007
Innlegg
1.122
Antall liker
0
Skal man rippe Blu-Ray bør man først avklare hvordan man skal avspille filene, da de færreste avspillere (software eller hardware) støtter avspilling av alle typer filformat (og deres innhold). Ripping tar mye tid, så man burde også tenke litt på potensielle bruksområder i fremtiden når man velger format og innhold. Guiden tar forbehold om MKV, som er en av de bedre containerformatene etter min mening, men det er slettes ikke alle "tynnklienter" (alà Popcornhour, Apple-TV etc) som klarer å avspille MKV med H.264. Likeså med undertekst.

Det finnes enda enklere måter enn den guiden også. AnyDVD HD lar deg med et trykk på verktøylinja lage et 1:1 ISO-bilde av hele plata, og samme program fjerner automatisk alle kopibeskyttelser og sonesperrer når plata settes inn. Skal man kun ta backup av samlingen, er dette den desidert beste måten.

Siden vi er på et audioforum, så bør det i det minste nevnes at fremgangsmåten forklart i linken ovenfor ser ut til å gjøre en lossy komprimering av lyden. Synd å kaste bort den fine HD lyden. Komprimering av video mener jeg også er unødvendig når lagringsplass er blitt så billig. Det degraderer kvaliteten, og man bruker enormt mye lenger tid på jobben.

Det finnes også egne måter å rippe BD på om man skal benytte seg av PC-basert romkorreksjon/EQ, da man er avhengig at lydsporet blir dekodet til PCM under rippeprosessen.
 
Topp Bunn