Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast johsgj3rde's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2006
  Sted
  Averøya
  Innlegg
  116
  Tagget i
  0 Innlegg

  Sub-problem. Avrulling i bunn med JBL ES250P. "Skal den virkelig være så daff?"

  Ja så var jeg litt impulsiv og litt fornuftig da jeg kjøpte sub.. Tok det som var på den lokale Soundgarden sjappa.

  Det ble en JBL 12".
  Forsterkeren skal være på 400 Watt RMS, og subben skal gå ned i 25hz.

  Tidligere hadde jeg en SVS-PB10-NSD, men naboene mine i blokka ble skumle når den la i veg. Kjørte en stund uten sub, men så ble savnet for stort og impulskjøpet var et faktum.

  Det skal sies at lytterommet er alt annet enn ideelt. Stue i blokk, med murvegger og store vinduer. På +siden er et raggete teppe og et stygt skinn på bakveggen for refleksjoner.

  Spørsmålet er: når jeg føler at alle "sub-nedganger (boooom)" f.eks prologen på LOTR The Fellowship o.t. Ring eller på partier i Transformers 2, så føler jeg slutten og bunnen mangler helt, er den virkelig så dårlig?

  - Skal bunnen mangle helt når subwooferen ikke går lenger enn 25hz? Svar utbedes av entusiaster...
  - Kan det være plasseringen min av subben? Den står bak ved venstre bakhøyttaler ved et vindu, og jeg har prøvd å stille den så den skyter mot lytteposisjon eller mot frontene. Kan det være at plasseringen nuller ut bassfrekvensene?
  - Jeg har hørt at øret ikke hører så mye under 25hz uansett, stemmer dette?
  - Er det bare kalibreringen som er helt ut vinduet? Har ikke noe avansert måleutstyr og ønsker dersom mulig å få tips til å rette på noe...


  Og tilslutt, Bør jeg vurdere en annen sub?  HTPC, M2Tech HiFace2, Bel Canto DAC 1.5 med lineær PSU fra Swagmanlab, Bel Canto S300i , Krix Equinox MKII, Def. Tech. Supercube 4000,Furutech kabling, FAT LMC. Monster strømrensing.

 2. #2
  Hifi Freak Ulf-B's Avatar
  Ble medlem
  May 2008
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  7,820
  Tagget i
  0 Innlegg

  Sub-problem. Avrulling i bunn med JBL ES250P. "Skal den virkelig være så daff?"

  Hvordan har du plassert den nye suben? Hvis den står på samme sted som den gamle suben din, burde det låte omtrent likt. Med fradrag for at den nye suben din kan hende ikke er fullt så rå. Plassering av slike suber kan være litt kilent. Er du riktig uheldig, blir du sittende et helt annet sted enn der bassen samler seg. De sies at du skal sette suben din i lytteposisjon, og deretter krype rundt i rommet for å finne ut hvor bassen er best. Når du har funnet ut det, bytter dere plass - sett suben der du hørte bassen, og sett deg selv i lytteposisjon. Målemikrofon kan være lurt - jeg har aldri prøvd det - men skal etter sigende være tingen.

  M.h.t. å gå for en annen sub, ville jeg nå ha prøvd å finne ut av det først. Ellers kan du ende opp med å slite med akkurat det samme problemet.
  1) SB Touch m/iPad, Beolab 5
  2) SB Touch, Weiss DAC-1 MkII, Get-boks, Hegel HD20 DAC, Copland DRC-205, Primare BD32, ML 326s, 2x Bryston PP 300 SST, ProAc DB1, REL S3 sub
  3) SB Touch, Benchmark DAC-3 HGC, 2x Benchmark AHB2, ProAc D1, ProAc ER-1 sub, Denon AH-D7000

 3. #3
  Hifi Freak marsboer's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2010
  Sted
  Akershus
  Innlegg
  3,748
  Tagget i
  4 Innlegg

  Sub-problem. Avrulling i bunn med JBL ES250P. "Skal den virkelig være så daff?"

  Du må huske på at du sammenligner JBL-subben med et av de verste dypbassråskinnene i sin prisklasse. Det er svært få som gjør dypbass slik som SVS.
  JBL er vel kjent for alt annet enn dypbass slik jeg kjenner dem.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed