Merkverdig lyd på PVR fra Get

P

Parelius

Gjest
Problem jeg ikke helt har nagle ned. Jeg har en Get box HD PVR som er koblet med HDMI til TV og lyden med S/PDIF til ekstern dac og ut i lydanlegget. Problemet er at lyden i det siste er blitt merkverdig; nesten som den som snakker er blitt forskjølet og blitt gitt litt ekstra romklang (wet, er det ikke det det heter?). Ha sjekket med en annen dac, men resultatet er det samme. Det fortvilende er at det ikke er en slik forråtnelse av lyden når jeg tar den ut fra TVen. Noen som har opplevd noe liknende?
 
N

nb

Gjest
Det er ikke så lenge siden Get gjorde en eller annen oppgradering av programvaren i boksene, jeg hukser ikke helt deltaljene, men mener at det var noen Dolby Digital - greier inne i bildet. Om du har tokanals dac kan det hende det har blitt noe krøll med hva som faktisk sendes til DACen. Prøv å gå i menyen og (de)aktiver Dolby Digital og se hva som skjer da, du finner det under Innstillinger->Lyd og Bilde ->Lyd
 
P

Parelius

Gjest
Det var rett før jeg sendte deg både myrra og røkelse, men det hjalp ikke. Jeg er på vei inn i nevrotikken.
 
N

nb

Gjest
Parelius skrev:
Det var rett før jeg sendte deg både myrra og røkelse, men det hjalp ikke. Jeg er på vei inn i nevrotikken.
Da gjenstår kun forsinkelsen å stille på, det kan være verdt et forsøk uten at jeg ser noen grunn til at det skulle være det. Om det funker fra TVen ved bruk av HDMI er det noe bøll med SP/DIF-utgangen skulle jeg tro. Ring Get, kanskje de kan fjærndiagnostisere, eventuelt sende en tekniker i April 2011 for å hjelpe deg.
 

niels

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.10.2002
Innlegg
3.951
Antall liker
1.286
Sted
Nadadouro, Portugal
Har ikke opplevd det du siger her. Get boksen hadde veldig lav gain på digital utgangen før oppgraderingen, så lav jeg ikke kunne bruke den, etter oppgraderingen er gain fin og jeg bruker bare digital ut nå.
Slå boksen av, slå den da helt av med bryteren bak, vent 10 min. og start da opp igjen....ellers, bare for moro skyld, prøv med en annen kabel.
 
Topp Bunn