Get digital-TV-boks med egne meninger

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.084
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Jeg har nylig fått digital-TV via Get, og er blitt utrustet med den helt vanlige Get digitalboksen.

Ingen problemer med verken lyd eller bilde - men jeg har et lite irritasjonsmoment:

Jeg stiller inn alle kanalene i den rekkefølgen jeg vil ha dem - og fjerner samtidig alle de kanalene jeg ikke har behov for å ha aktive på kanalvalgmenyen.

Dette fungerer bra et par dager - opptil en uke - og plutselig rykker jeg tilbake til start. Jeg stiller møysommelig inn kanalene på nytt, slik jeg vil ha dem - og så går det et par dager - og så er det på'an igjen. På en eller annen forunderlig måte kommer Gets fulle pakke alltid tilbake - og samtidig får jeg prakket på meg Gets kanalrekkefølge.

En hyggelig person på Get skjønte ingenting. Håper på bedre lykke her.
 

niels

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.10.2002
Innlegg
3.941
Antall liker
1.279
Sted
Nadadouro, Portugal
Ja, følger deg noe her. Jeg har laget en "Favoritt 1" liste i tillegg til hele listen med kanaler. Denne favoritt liste "forsvinner" som du siger, men, den forsvinner ikke helt dog.
På fjernkontrollen, nederste rekke med knotter, no: 2 fra venstre, der ser du en liten smiley, trykk på den og du får opp på skjermen listen med dine favoritter, klikk ok. Da holder den noen dager til.
Men ellers, følger deg ikke 100%, min favoritt liste er alltid som jeg satte den opp første gang.
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.084
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Takk for tips. Problemet mitt er at vi ikke bruker Gets originalfjernkontroll. Kona lider ikke bare av hifiboks-allergi, men også av fjernkontroll-allergi -og vi har derfor programmert en Logitech universalfjernkontroll til å håndtere TVen også. Der har vi kuttet ut ganske mange av de funksjonene vi likevel ikke forstår oss på.

Vi kan naturligvis plugge inn smiley-knappen på en av de ledige Logitech-knappene - men da må vi jo inn og gjøre det på denne litt tungvinte måten.

Når det hele virker slik det skal, har vi et utvalg av ca. 20 kanaler på den aktive menyen - og kanalnumrene på de kanalene er det lett å lære seg. Eurosport er f.eks. nr. 15. Når jeg skal se på Eurosport trykker jeg altså 1+5 på fjernkontrollen - og får Eurosport. Når Get-boksen blir gjenstridig - slik som beskrevet i mitt første innlegg - er ikke Eurosport nr. 15 lenger. Og Discovery er ikke nr. 14 og NRK3 er ikke nr. 3. Alt kastes om - og i tillegg kommer alle de kanalene vi fjernet, tilbake. Slik at nr. 15 plutselig kan bli en kanal vi egentlig hadde bestemt oss for ikke å bry oss om å se.

Det betyr også at vi ikke kan bla opp og ned i kanalene via kanal-opp- og kanal-ned-knappen. I et par dager kan vi ha det slik at fra NRK1 til TV2 er det ett tastetrykk på kanal-opp-knappen - plutselig er det ikke slik lenger. Mellom NRK1 og TV2 kommer det helt andre ting. Sportskanalene kommer ikke lenger i samlet flokk - noe som er greit når man skal sløve i sofaen en lørdag ettermiddag og zappe mellom de aktuelle sportskanalene.

Når det virker slik det skal, og blar videre fra nr. 20, kommer vi tilbake til nr. 1. Når Get-boksen har fått sin hikke, blar vi videre til nr. 21, 22 o.s.v. - og må bla oss helt gjennom t.o.m. nr. 150 før nr. 1 dukker opp igjen. Vi får altså tilgang til hele Get-pakken med 150 kanalvalg igjen - hvorav det er en hel haug som er sperret for oss. Vi fjerner dem den ene uken, bare for at de skal komme igjen den neste uken. Veldig forvirrende - vi mister jo helt oversikten.

Ikke akkurat menneskehetens største problem - men det hadde vært kjekt om vi kunne bli kvitt det.
 

niels

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.10.2002
Innlegg
3.941
Antall liker
1.279
Sted
Nadadouro, Portugal
Tror ikke du blir kvitt det, det må være en feil i selve boksen. Jeg har jo samme.
Men ja, kan du legge inn på Logitech´en en kode for "Alle Kanaler" og én for "favoritt", da blir problemet jo mindre. Ellers må du bare ha Get kontrollen til å ligge en plass i tilfelde...
Ellers, det har du kanskje også på Logitech, en kjekk funksjon, den venstre knott nederst på fjernkontrollen gjør at du hopper tilbake til stasjonen du så på før den du ser på nå. Kjekkt når man ser to ting samtidig.
Men når du bruker Get kontrollen, får du da opp "Alle" og "Favoritt" ?
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.084
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Hm.... Dette skulle ikke være lett. Trykker på smiley - den nr. 2 fra venstre nederst - og der står det bare favoritter. Men den er tom - jeg får i hvert fall ikke opp noen oversikt. Får spise litt først - og så blir det å gå løs på dette i kveld. Har en hjemme-alene-kveld i dag, så jeg setter på litt musikk og tar tiden til hjelp.
 

niels

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.10.2002
Innlegg
3.941
Antall liker
1.279
Sted
Nadadouro, Portugal
Ja, jeg vet ikke helt hvorfor dine kanaler plutselig har annen rekkefølge, men har du nå laget en liste med dine favoritter?
Når du da velger denne liste, da er det det skjer her noen ganger at Get boksen bare har gått tilbake til "Alle", den holder ikke fast ved "Favoritt 1" listen. Men har du fjernkontrollen liggende et sted er det da lett å gå tilbake til favoritt listen.
 

Petre

Hi-Fi freak
Ble medlem
21.11.2007
Innlegg
1.717
Antall liker
1.196
Sted
Siggerud
Den første GET-boksen jeg fikk, som vel er den samme som du har nå (?) oppførte seg mildest talt merkelig. Når jeg etter å ha skiftet den ut x antall ganger, gikk over til boksen med recorder, ble det litt bedre. Nå, med HD boksen, begynner det å ligne noe, selv om den oxo har sine bugs. Helt åpenbart at GET valgte produsent fra nederste ( billigste ) hylle.
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.084
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Takk for alle innspill.

Niels: Jo, nå har jeg laget liste over favoritter - da gjenstår det bare å se hvor lenge Adam var i paradis denne gangen..... Problemet er at det er nulltoleranse - og da er det ikke som i politikken at vi snakker om "nesten null", men "null = 0" - for løse fjernkontroller. Det er nesten slik at universalfjernkontrollen forsvinner i det samme dragsuget.

.retteP: Det du sier, kan tyde på at jeg må leve med problemet slik det er. Ikke noen stor sak - det er bare godt å få bekreftet at jeg ikke har tabbet meg ut ved å ha gjort dette helt forkjært.

Ellers er jo Jumbojeter også laget av komponenter som er levert av anbydere med de laveste anbudene - uten sammenligning forøvrig.
 

Tuxflux

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
09.08.2008
Innlegg
261
Antall liker
0
.retteP skrev:
Helt åpenbart at GET valgte produsent fra nederste ( billigste ) hylle.
Slik dagens marked er, virker det rimelig åpenbart at stort sett alle leverandører velger produsent/modell fra budsjettskranken imho

Men jeg skjønner også grunnlaget for dette. Drift og utbyggingskostnader for nett, montører, ansatte i kundesupport og tech support, administrasjon, osv osv, er utrolig kostbart. Langt mer enn hva kunder generelt tror. Alt det overnevnte skal aktuell leverandør stå for, samt leveranse til kunder og utstyret som trengs til dette. For å være kostnadseffektive, må firmaene tegne gunstige avtaler på pris. Dessverre kommer dette kanskje i førsterekke. Dette kan selvfølgelig føre til at dekodere blant annet er av lavere kvalitet enn kanskje andre modeller på markedet.
 
Topp Bunn