Squeezebox for film - Finnes det?

Nolfi

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
25.07.2006
Innlegg
440
Antall liker
22
Torget vurderinger
4
Hei.
Jeg lurer på, om det finnes en dims, som fungerer på samme måde som Squeezebox, med streaming fra et lokalt repository (f.eks. NAS-disk), men som støtter film-data istedet (BluRay, DVD, etc.)?
Hvis det finnes, hvordan er kvaliteten da (Både lyd og bilde)?

-Nolfi
 

Vegardaase

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.07.2005
Innlegg
1.963
Antall liker
2
Har selv etterlyst akkurat det samme. Utrolig rart at ingen har kastet seg på denne ideen?

Jeg kommer til å skaffe meg en Apple TV litt utpå nyåret. Denne vil jeg kjøpe på Elkjøp slik at jeg kan bytte den inn om den ikke fungerer som forventet (veldig lite info å finne om hvordan den faktisk fungerer). Jeg tror at dette er en fin sak for oss som bruker Apples løsninger allerede da den feks kun støtter videoformatene som iTunes støtter (mp4). Dette er imidlertid ingen problem for meg da jeg ikke driver med nedlastning, men ripper mine filmer til harddisk og kan da velge hvilket format jeg vil rippe i. Har foreløbig i overkant av 1000 filmer/TV-serier på disk og håper denne enheten tilfredstiller mine krav. En annen fordel for oss med Apple er at den er genial til å vise iPhoto bildene så det er jo også en bonus.

Med iTunes og iPhone som fjernkontroll vil dette også gi meg en ekstra sone med all musikken fra biblioteket. Ellers så styres den via et OSD som ligner litt på FrontRow som er på alle Apples maskiner.

Jeg mener at ATV har 1080p via DVI, men det jeg savner er jo selvfølgelig en måte å rippe inn Blue-Ray til harddisk. Noen tips?

Andre løsninger kan jo være feks popcorn hour (http://www.dinside.no/php/art.php?id=530328).
 
G

Gjestemedlem

Gjest
http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=364695

Vurderte slike løsninger selv, men endte opp med en enklere og mer fleksibel løsning. 5m DVI-HDMI kabel fra skjermkortet til fjernsynet og en ekstra trådløs mus på 2,4GHz båndet som ligger på stuebordet. (Går greit hvis det ikke er for lange avstander eller kabling er et problem), lyden er også kablet frem til stueanlegget.
 

Aubi

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.10.2007
Innlegg
482
Antall liker
1
PS3 er i prinsippet en slik multi-skvisboks. Nå har jeg bare brukt den til å vise bilder, men den skal kunne gjøre alt.
 

norcad

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.02.2006
Innlegg
1.262
Antall liker
22
PS3 er i mine øyne genial. Men den har i hovedsak tre feil.
Utseende. Mange hadde nok likt den bedre i en vanlig firkantet boks som de fleste andre BR spillere f.eks
Navnet. Playstation er for barna, pappa hadde nok satt pris på et annet navn.
Fjernkontrollen som er blåtann og derfor ikke (enkelt) kan erstattes av en universal fjernkontroll.
Jeg bruker min i hovedsak til streaming av musikk (FLAC via TVersity) og avspilling av BR. Men har også noen filmer liggende på serveren og det fungerer utmerket de gangene jeg har testet.
 

Aubi

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.10.2007
Innlegg
482
Antall liker
1
Du har helt klart et poeng med de tre feilene. Du skal være en rimelig fryktløs kar om du har en slik en i racket når "brødrene" kommer på besøk. Spesielt fjernkontrollen vil nok gjøre et uslettelig inntrykk i slike sammenhenger. ;D
 
Topp Bunn