Lyden av Canal Digital parabol en tragedie..

ronnytt

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
16.08.2004
Innlegg
479
Antall liker
0
Har den standard CanalDigital mottakeren som heter CDC 7000 ST og er sølvfarget. Opplever at lyden av den er helt tragisk dårlig når jeg hører på via stereoanlegget, men at det er noenlunde greit på tv-apparatet. Antar det er fordi tv-er ofte har mer fremtredende mellomtone enn bass og diskant.
Via stereoanlegget er det for mye bass og diskant, og diskanten er skarp og lite oppløst (hører det samme også hos bekjente). Etter en software oppdatering i går er lyden faktisk nesten blitt enda dårligere om mulig. Noen kanaler er dårligere enn andre, som det også var før. Det nye jeg hører som irriterer er sterk susing fra mikrofonforsterkere eller lignende når folk snakker.
Har hørt andre klage på kabeltv, men parabol er også elendig faktisk.
Hva opplever dere andre her? Og er det kun parabolsendingene som er så dårlige, eller er det også denne typen mottakere som er særlig dårlige? Hadde noen år tidligere en mottaker fra Philips, med en merkelig rund fjernkontroll (husker ikke navnet, men den mottakeren var standard i sin tid). Opplevde lyden fra den mottakeren som mye bedre enn denne CDC 7000 ST, men antar også sendingenes lyd er blitt forringet siden den gang?
 

Felix Krull

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
20.09.2003
Innlegg
386
Antall liker
35
Sted
Trondheim
Bruk en ekstern DAC, så blir det ikke så ille som før, vil jeg tro. (Jeg går ut fra at du kan tappe lydsignalet digitalt)
 

LydMekk

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.08.2003
Innlegg
2.307
Antall liker
2
Har selv en 7000 tuner. Synes du overdriver noe VELDIG! :)
Klart, det er ganske stor forskjell på de analoge og den digitale utgangen. Har selv boksen koblet til anlegget (en Lexicon prosessor) og har prøvd begge tilkoblingmulighetene. Digital utgang er den desidert beste. Analogutgangen er NØDHJELP.

Kjører digitalt til prosessoren og lar den handle jobben. Meget bra lyd fra 7000'en.

Får god strøm i tillegg fra en PPP...
 

LydMekk

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.08.2003
Innlegg
2.307
Antall liker
2
PS: Det du ihvertfall ikke skal gjøre er å bruke volumkontrollen på 7000'en. Den er digital og mister oppløsning ved lavere volum enn maks.

Sett denne på maks og bruk volumetkontrollen i TVen eller Pre'en din. Dette hvis du bruker analogutgangene (dårlige).

Ved digital ut enabled i 7000 vil ikke volumkontrollen være aktiv.
 

oyvjorge

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.05.2002
Innlegg
2.808
Antall liker
564
Sted
Akershus,Vestby
Torget vurderinger
13
Vet ikke om det er noen trøst, men etter at vi fikk signaler fra Get og en sånn opptaksboks, ble det bedre lyd enn hovedanlegget... (kødda). Nei, det ble ihvertfall kjempebra. Du har ikke andre muligheter?
 

Torsen

Hi-Fi freak
Ble medlem
31.08.2005
Innlegg
1.860
Antall liker
146
Hadde selv store problemer med lyden i fra min HVPVR Get-box. Inntil jeg forsto at lyden på boksen måtte stilles på Dolby digital. Der sto min "deaktivert" et halvt år før jeg jeg forsto dette. :p


T
 

LydMekk

Hi-Fi freak
Ble medlem
01.08.2003
Innlegg
2.307
Antall liker
2
Alle disse boksenes analogutganger er rimelig dårlige ja. 7000'en må enables digital audio ut i menyen.

For å pisse i enkeltes graut: digital parabols bildekvalitet er MYE bedre enn digital kabelTV, selv om denne igjen er bedre enn RiksTV. Har hatt de to første selv og sett enddel på RiksTV så sammenligningsgrunnlaget er der.

Synd ikke alle har mulighet for parabol i dette landet.

Et hjertesukk: Canal Digital (o.a.) bør SNAREST videreformidle alle kanaler og alle program/filmer med sine opprinnelige lydspor som f.eks. DD. Etter en stund blir ofte mye filmer på CD avspilt i stereo istdf. DD.

Før de snakker for mye om HD bør vi ihvertfall få full surround i alle kanaler/alle programmer.
 

ronnytt

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
16.08.2004
Innlegg
479
Antall liker
0
Jeg har ingen ekstern dac enda, og har kun analoge innganger på forforsterker så er nødt til å bruke analoge utganger på tuneren. Ettersom dere sier her at forskjellen er stoor på analog og digital ut, drar jeg den konklusjon at jeg ikke trenger å kjøpe en bedre tuner og kan nøye meg med å vente til jeg har en grei dac i hus. Håper dette stemmer, da jeg ikke kan leve med lyden slik den er i dag. Blir å benytte kun tv-lyden inntil videre når det er parabol som er i bruk. Forskjellen fra dvd-film eller musikk-cd og til parabol er dramatisk slik det er i dag.

Takk for alle svar og tips her!
 

mwt

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
26.10.2007
Innlegg
294
Antall liker
14
Sted
vestfold
:) ja, analog utgangen fra tuneren er dårlig (jeg bruker parabol), skaf deg en separert konverter. Jeg brukte en Beresford og forkjelleng var stor -selv over høyttalerne på tvn - i tilleg har den flere innganger så du kan også kjøre cd/dvd spiller og pcn... den er også billig men låter bedre etter å ha vært på en ukes tid :) med fjernekontrolen til tuneren styrer du volumen uansett -funker ok og før når jeg brukte cd/dvd spiller så hadde den også volum kontrol og jeg kvittet meg med forforsterkeren og kjørte rett til slutt forsterkerne ;)

[url]http://www.beresford.me/others/main.html [/url]
 
Topp Bunn