Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  ØivindJ
  Guest

  Scart => scart + phono.

  Prøvde dette imellom video og tv/anlegg (skiftet kanaler på videoen). Dette ble bare helt elendig. Null nivå og masse støy.

  Finnes det noen billig løsning/bedring?

 2. #2
  Overivrig entusiast arild's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2003
  Sted
  Sogn og Fjordane
  Innlegg
  645
  Tagget i
  0 Innlegg

  Scart => scart + phono.

  Hei!

  Jeg kjøpte for en del år siden en 1m Monster Scart -> 3 stk rca (L+R (lyd) og Compositt (bilde).), for få lyden FRA tv'en TIL stereoanlegget mitt. Tv'en hadde ikke rca, så derfor måtte jeg få lyden via Scart.

  Kabelen måtte bestilles da forretningen kun hadde inne kabler med "motsatt" terminering - d.v.s rca -> scart. Jeg fikk sågar en slik, men fikk selvsagt ikke noe lyd. Jeg oppdaga heldigvis hva som var feil, fikk endelig "riktig" kabel, og alt ble OK. Beat for Beat ble et mye bedre program med lyden gjennom stereoanlegget enn gjennom tv'n sine høytalere...

  Men nå med både Riks-tv tuner og DVD-spiller med phono-utganger, er det ikke lenger bruk for den, så nå ligger den og støver ned...


  Hva slags video/tv har du, og hvordan har du koblet det til anlegget?

  Foreldrene mine har en JVC-video som er knytta til Grundig-tv'n med scart-kabel (scart-scart). Blir faktisk BEDRE bilde og litt høyere nivå på lyden når man bruker AV-kanalen på tv'n og videomaskina står for tv-signalene. Til og med text-tv, som sleit litt med antenna kobla til tv'n, ble ok. Men de gadd ikke styre med to fjernkontroller, så denne kombinasjonen ble lite brukt. De har for øvrig ikke kobla tv'n/videoen til noe stereoanlegg.

  Arild
  Gjør ting så enkelt som mulig - men ikkje enklere!

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed