Scart => scart + phono.

Ø

ØivindJ

Gjest
Prøvde dette imellom video og tv/anlegg (skiftet kanaler på videoen). Dette ble bare helt elendig. Null nivå og masse støy.

Finnes det noen billig løsning/bedring?
 

arild

Overivrig entusiast
Ble medlem
08.03.2003
Innlegg
911
Antall liker
531
Sted
Sogn og Fjordane
Torget vurderinger
7
Hei!

Jeg kjøpte for en del år siden en 1m Monster Scart -> 3 stk rca (L+R (lyd) og Compositt (bilde).), for få lyden FRA tv'en TIL stereoanlegget mitt. Tv'en hadde ikke rca, så derfor måtte jeg få lyden via Scart.

Kabelen måtte bestilles da forretningen kun hadde inne kabler med "motsatt" terminering - d.v.s rca -> scart. Jeg fikk sågar en slik, men fikk selvsagt ikke noe lyd. Jeg oppdaga heldigvis hva som var feil, fikk endelig "riktig" kabel, og alt ble OK. Beat for Beat ble et mye bedre program med lyden gjennom stereoanlegget enn gjennom tv'n sine høytalere...

Men nå med både Riks-tv tuner og DVD-spiller med phono-utganger, er det ikke lenger bruk for den, så nå ligger den og støver ned...


Hva slags video/tv har du, og hvordan har du koblet det til anlegget?

Foreldrene mine har en JVC-video som er knytta til Grundig-tv'n med scart-kabel (scart-scart). Blir faktisk BEDRE bilde og litt høyere nivå på lyden når man bruker AV-kanalen på tv'n og videomaskina står for tv-signalene. Til og med text-tv, som sleit litt med antenna kobla til tv'n, ble ok. Men de gadd ikke styre med to fjernkontroller, så denne kombinasjonen ble lite brukt. De har for øvrig ikke kobla tv'n/videoen til noe stereoanlegg.

Arild
 
Topp Bunn