Laste ned musikk i full oppløsning til Aurender?

Finn M

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.09.2008
Innlegg
1.492
Antall liker
842
Torget vurderinger
6
Kjøpte meg en Aurender ACS-10 før jul for å få backup av CD-samlingen som jeg har spart opp siden midten av 80-tallet. Kunne samtidig tenkt meg å spille ny musikk også siden mye ikke kommer ut på CD lenger.

Velkommen etter vil vel noen si og trekke på smilebåndet. Ti år for sent ute vil vel andre si.
Grunnen til at jeg har holdt igjen så lenge er at jeg synes synd på artistene som i praksis ikke tjener penger lenger når de legger musikken sin inn på Tidal, Spotify, Apple Music osv. Jeg vil gjerne støtte mine favorittartister slik at har noe igjen for jobben og dermed gir ut mer musikk.
I mars var jeg i Royal Albert Hall og opplevde Loreena McKennitt live. En fantastisk konsert! I september ble plata fra konserten utgitt på CD og LP. Noen uker senere kom beskjeden om at hun tar pause fra musikken. Ikke noe å leve av lenger. I 1999 hadde hun 6 ansatte. Hadde sitt eget plateselskap i Canada og solgte musikk via nettet. Nå er det slutt. Triste greier....


Har spilt musikk i bilen i en 5 års tid via Spotify. Men det er ikke mye å skryte av. Masse musikk som ikke finnes der. I tillegg blir også musikk fjernet. Fikk f.eks. sjokk før jul når Spotify fjernet de beste platene som Camel har gitt ut.

Prøvde meg i desember på å tegne et prøveabonnement på Tidal Hifi. Men siden DACen på min Ayon CD-spilleren ikke taklet MQA gikk det skeis.
Synes også det er dyrt å betale kr 200 pr måned når siden mesteparten av musikken jeg spiller vil bli fra egen musikksamling. Kunne likevel godt ha betalt pengene hadde de gått til de artistene jeg spiller musikk av. Men det gjør de jo ikke. Det er jo bare å ta et søk på nettet så finner man at Tidal bare er svindel og bedrag. Det er til å bli forbannet over:
http://https://www.itromso.no/feedback/kommentar/2018/05/16/Robin-Hood-historien-som-var-løgn-16711148.ece

http://https://forskning.no/informasjonsteknologi-kriminalitet-musikk/forskere-samarbeider-med-politiet-mot-cyberkriminalitet/1264420

Okei. Til spørsmålet: Finnes det en mulighet til å kjøpe og laste ned musikk i full oppløsning (AIFF/FLAC/WAV) og så lagre og spille den på Aurender? Betaler gjerne kr 200 pr plate. Vel og merke dersom pengene går til artisten og ikke til Beyonce eller noen andre kriminelle pengeutsugere.

Takker for svar!
 

OlaR

Overivrig entusiast
Ble medlem
17.03.2005
Innlegg
886
Antall liker
432
Sted
Oslo
Torget vurderinger
25
Ja, hvis du mener at 44.1-16 er "full oppløsning" finnes det utall muligheter. Men skal du laste ned og så overføre til Aurender, så skal det litt til hvis du ikke har en pc eller mac i nettet ditt.

Jeg har spilt mest egne cd streamet fra egen nas de siste årene.

Nylig kjøpte jeg en Aurender N-10. Den "matet" jeg med data fra nas'en min. Synes dette funker fint, ikke minst p.g.a. app'en til Aurender som er et betydelig fremskritt i forhold til tilsvarende (ynkelige) forsøk fra KEF og dCS.
 

Finn M

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.09.2008
Innlegg
1.492
Antall liker
842
Torget vurderinger
6
Takker for svar!

Det som er mest aktuelt for meg å kjøpe er de tre nye med Kari Bremnes.
Prøvde meg derfor på hdtracks.com først. Sikkert er Amerikansk firma siden det ligger en regionssperre inn. Får ikke lastet ned. Synd.

Gikk så til highresaudio.com. De hadde dårlig utvalg, fant den ikke der.

TIDAL kjøper jeg dessverre ikke fra. Av prinsipp.

Noen andre forslag om hvordan man kan få tak i dei siste låtene til Kari Bremnes?
Hvis ikke må jeg kanskje sende Kari B en melding og spørre om jeg skal Vippse over litt penger?
 

Finn M

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.09.2008
Innlegg
1.492
Antall liker
842
Torget vurderinger
6
Takker, skal sjekke disse også. :)
Men må innrømme at jeg ikke klarte å vente. Lot prinsippene fare og lastet ned fra TIDAL. Denne gang vel å merke.
For låten SÅ FULLT AV JA er noe av det beste Kari B har laget. Bengt Egil Hansen er en meget dyktig keyboardist og samarbeidet mellom de to blir bare bedre og bedre. 😎😎😎

PS: Er nå snart ferdig med å rippe mine 850 CDer. I samlingen har jeg også en god del SACD plater. Disse blir lagt ut for salg da SACD spilleren min fra Lindemann tok kvelden for noen måneder siden. Er meget fornøyd med erstatningen, en rørbasert gedigen sak fra Ayon. Men den er altså en ren CD-spiller/DAC. Så da ryker SACD platene ut.
 
Topp Bunn