Google nest hub vs Bluesound - lydkvalitet

007

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.12.2012
Innlegg
218
Antall liker
624
Sted
Harstad
Torget vurderinger
1
Like før jul så skaffet jeg meg en Google nest hub som jeg har satt opp i stua. Så har jeg eksperimentert litt med å bruke den som lydkilde fra Tidal. Alternativene er som følger:

Alternativ 1:
Tidal på mobilen (app) - Google nest hub (casting av lyd) - Klipsch the sixes (via bluetooth)

Alternativ 2:
Tidal via bluesound på mobilen (app) - Bluesound streamer (generasjon 1) - Klipsch the sixes (via optisk lydkabel)

Noe som har mer peiling enn meg som kan si noe om hvilket alternativ gir best lydkvalitet og hvorfor?
Mulighet for å gjøre endringer for å få endret lyd (til det bedre)?
Når det gjelder alternativ 1 så vises hvilken musikk jeg spiller på skjermen til google nest hub.
 

pelsjeger

Overivrig entusiast
Ble medlem
27.04.2004
Innlegg
897
Antall liker
1.000
Torget vurderinger
4
Dine klipsch støtter bluetoothstandard som heter aptX HD. Dette er en lossy komprimering som i utgangspunktet skulle tilsi at den skulle være underlegen en kablet overføring via bluesound, men dett er kun på papiret.

Jeg ville valgt den løsning som er mest praktisk i hverdagen, og som gjør det enklere for hele familien å nyte godlyd. På Google får du vel kanskje covervisnig og annen snacks som utveier den potensielle tekniske underlegenheten ved trådløs overføring.

aptX HD[edit]
aptX HD has bit-rate of 576 kbit/s. It supports high-definition audio up to 48 kHz sampling rates and sample resolutions up to 24 bits. Unlike what the name suggests, the codec is still considered lossy;[23] however, it permits a "hybrid" coding scheme for applications where average or peak compressed data rates must be capped at a constrained level. This involves the dynamic application of "near lossless" coding for those sections of audio where completely lossless coding is impossible due to bandwidth constraints. "Near lossless" coding maintains a high-definition audio quality, retaining audio frequencies up to 20 kHz and a dynamic range of at least 120 dB. Its main competitors are LDAC codec developed by Sony and LHDC.
(Fra Wikipedia)
 
  • Liker
Reaksjoner: 007

007

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.12.2012
Innlegg
218
Antall liker
624
Sted
Harstad
Torget vurderinger
1
Takk for tilbakemelding, begge variantene er egentlig enkel å betjene, eneste som jeg har sagt til fruen er at kommer det ikke lyd så må det muligens byttes mellom bluetooth til/fra digital på Klipschfjernkontrollen. Tok en lyttetest med samme sang samtidig der jeg veksler mellom de to alternativene og opplever nok alternativ 2 med Bluesound og optisk kabel som best lydmessig. Alternativ 1 med Google gir som du sier mulighet til å vise hva som spilles på skjermen, og det er jo ingen ulempe. Synes også at Tidal sin egen app er bedre enn Bluesound sin variant, men er vant til å bruke begge.

Blir vel å bruke googlen til mer eller mindre intelligente spørsmål samt starte Netflix som fungerer utmerket. Så bruke Bluesound til musikk.
 
Topp Bunn