Minijack fra telefon med ESS DAC til RCA (noen spørsmål)

FelisAttica

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
02.01.2017
Innlegg
140
Antall liker
37
Hei :) Jeg har en LG G7 mobiltelefon. I denne sitter det en hifi ESS 9218P DAC. Det er 75 volumstteg med gradvis økende volum, i motsetning til de fleste telefoner, hvor volumet gjerne øker for raskt når en bruker knappene. Telefonen har støtte for MQA filer på Tidal. Den registrerer om det er hodetelefoner med lav impedanse, høy impedanse (over 50 ohm) eller en ekstern lydkabel som kobles til. Vil denne være en god kilde til å spille av MQA filer på anlegget, eller vil minijack til RCA med mobiltelefon som kilde alltid være et dårligere alternativ enn f.eks en digital kilde eller vanlig line out kilde? Hva tror dere?

«LG G7 ThinQ Smartphone Features QUAD DAC™ Audiophile Performance from ESS Technology

LG G7 ThinQ Smartphone features the ES9218P HiFi SoC with 32-bit stereo channels,

QUAD DAC™, HyperStream® II and 2Vrms headphone outputs»
 

BeetleBug

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.06.2009
Innlegg
6.371
Antall liker
12.375
Sted
Sørlandet
jeg tror den vil fungere helt supert.
Det vil jo være helt avhengig av hvilke headset som brukes pga den lave utgangseffekten. Har man headset som er tunge å drive vil den ikke klare å spille særlig høyt og de vil suge batteriet tomt relativt fort. Men som en DAC er den jo alene på mobiltoppen og matcher man den da med lettdrevne headset og Tidal MQA har man en helt suveren kombinasjon.

-BB-
 

vega jon

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.03.2011
Innlegg
1.370
Antall liker
1.185
Sted
bærum
Torget vurderinger
3
han skrev at han skulle bruke minijack over til rca. og som jeg sier så tror jeg det fungerer helt supert. om jeg ville brukt den til og drive headphones er en annen ting ja:)
men som en dac via jack til rca tar det en del timer før den er tom:)
 

FelisAttica

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
02.01.2017
Innlegg
140
Antall liker
37
Takk for svar! Skal bli spennende å prøve den på anlegget :) Noen som vet om det er best å sette tlf på fullt volum og regulere derfra på forsterkeren eller om volumet bør stå lavere på tlf og heller øke forsterkerens volum mer? Later til å være litt delte erfaringer rundt dette, så kan være greit å få noen synspunkter fra ekspertene ;)

Angående hodetelefoner så har jeg hodetelefoner på 70 ohm med høy følsomhet. Telefonen fungerer utmerket til disse. Jeg bruker vanligvis å ha volumet mellom 27 og 30 av 75, så de har masse volum å gå på og de kan mest sannsynlig spille farlig høyt fra tlf. Disse trigger høy impedanns modus. De bruker litt batteri ja, så går utifra at hodetelefoner med veldig høy impedans og lav til moderat følsomhet kan bli litt krevende for den ja. Dessverre er ikke utgangsnivået for hodetelefoner med lav impedans like mye å rope hurra for. Jeg har ørepropper på 32 ohm som kan spille betydelig høyere på ipaden min enn på telefonen og har langt ifra like mye volum å gå på som de på 70 ohm. Man kan visstnok lure telefonen ved å koble en forlengelseskabel/adapter i hodetelefoninngangen før man plugger i hodetelefonene, men dette er uansett noe de burde løse bedre på neste modell, siden de fleste i dag bruker hodetelefoner mellom 16 og 32 ohm.
 

vega jon

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.03.2011
Innlegg
1.370
Antall liker
1.185
Sted
bærum
Torget vurderinger
3
når du kobler den til anlegget ville jeg kjørt på full guff på tlf og regulert med preamp\amp men det er meg.
 
Topp Bunn