Reelle alternativer til Squeezebox?

_Nomad

Hi-Fi interessert
Ble medlem
02.10.2012
Innlegg
73
Antall liker
18
Sted
Meråker
Torget vurderinger
1
Hjelp! Nå er det krise i heimen.
Jeg har i mange år brukt squeezebox-systemet til streaming av musikk. Har en Duet-fjernkontroll, samt fire receivere; en på "hovedstereoen" i stua, en på rør-radioen på kjøkkenet, en på stereoen på loftet, og en til hodetelefonlytting på sengen. Jeg har vært utrolig fornøyd med dette systemet, da det har gitt meg flerroms-streaming av både Flac og mp3-filer på disk, nettradio og Spotify via Spotty-appen. Alt kontrollert via iPeng på smarttelefon. Det at receiverne har digital ut er jo også helt supert.

MEN. Nå er det kommet fiber i hus. Og med fiberen en ny ruter som bruker 5G, noe Squeezebox tydeligvis ikke støtter. Jeg kunne kjørt alt på 2,4GHz, men da får jeg ikke den hastigheten jeg ønsker på WiFi-nettet. Hva gjør jeg nå?

Finnes det en løsning som kan gi meg multiroms-streaming av lossless/mp3, nettradio og Spotify, med optisk utgang for bruk av egne DAC'er?
Har kikket på Sonos, og det ser ut som Sonos Connect kan levere det jeg ønsker, men jeg synes prisen på disse er mildt sagt sjokkerende. Èn Connect-enhet koster rundt 2000kr, noe som betyr at et system tilsvarende det jeg har hatt vil koste meg 8000kr, omtrent åtte ganger så mye som squeezebox-systemet har kostet meg. Noen må vel ha vært igjennom det samme her inne? Har noen gode forslag til erstatning, evt. løsninger for å få Squeezebox til å fungere over 5GHz? Alle tips mottas med takk, for her er det heftige abstinenser allerede første dagen, kjenner jeg!
 

Vebbis

Overivrig entusiast
Ble medlem
13.03.2008
Innlegg
570
Antall liker
382
Torget vurderinger
1
Men er det egentlig noe problem her i det hele tatt?

Jeg kjører både et 2,4 og et 5g nett hjemme. De fleste enhetene mine støtter 5g nettet, men harmony hub'en min blant annet støtter bare 2,4.

Men jeg kan fint styre hub'en fra telefonen som er på 5g båndet selv om hub'en er på 2,4 båndet.

Så er det ikke bare å ha begge båndene aktive, som sikkert er default, og koble enhetene til det beste båndet de støtter?
 

united

Æresmedlem
Ble medlem
23.07.2009
Innlegg
24.000
Antall liker
32.026
Sted
Indre Østfold
Torget vurderinger
2
nettopp. Skvisboksene mine er kablet eller bruker 2,4. Resten av stasjet heime bruker 5 g. Gjør ikke ruteren din dette, kobler du på en ruter som gjør.
 

Valfy

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.02.2011
Innlegg
2.428
Antall liker
2.576
Torget vurderinger
30
Tror ikke det finnes normale routere enda som støtter kun 5Ghz, men ikke 2.4Ghz.

Det går nok helt fint uten at du trenger å gjøre noen endringer :)
 
G

Gjestemedlem

Gjest
Hvis du mot all formodning har fått med en router som ikke kan kjøre 5 og 2,4 samtidig så er nok rimeligste løsning å kjøpe en ny router, eller kable nettverket.
 
S

Syncrolux

Gjest
Eller bare koble en Wi-Fi router i tillegg som har 2,4 GHz
 
Topp Bunn