Støy probelm fra pc

JLmorten

Overivrig entusiast
Ble medlem
28.07.2006
Innlegg
776
Antall liker
143
Kjører optisk fra pc til DAC, men har nå fått en stygg støy/ulyd, det knitrer som om det er dårlig forbindelse, å lyden forsvinner i noen brøkdels sekunder. Kjører fra dac til aktive HT.

Koblet ifra alt dette å koblet hodetelefoner rett til pc, samme problem. koblet opp en annen dac via usb, å koblet denne til aktive ht via utgang, samme problem. Koblet til en USB hodetelefon forsterker, samme problem.

Det vil da si det er nødt å være pcen som er problemet, tipper integrerte lydkortet på hovedkortet siden Optisk utgang har samme problem som analogt og USB.

Har bestilt et rimelig Integrert lydkort for å¨prøve dette. Bestilt et ASUS Xonar DG pga dette har optisk utgang.
Håper virkelig dette hjelper.

Men er det noen som har noen ideer om hva som kan være problemet? eller er egen konklusjon om feil på integrert lydkort det sansynlige feilen.?
 

lovemusikk

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.11.2009
Innlegg
9.577
Antall liker
2.935
Torget vurderinger
8
Prøv å still ned lydoppløsningen til cd kvalitet.
Ok da?
 

nma

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.12.2003
Innlegg
4.702
Antall liker
522
Torget vurderinger
1
Ville prøvd en linux live-distro og prøvd å spille litt musikk derfra. Om det fungerer, så kan du i hvertfall utelukke hardware-problemer. Da er det mest sannsynlig noe latency-problemer i Windows. Kanskje pga ikke-optimaliserte drivere. (Kan være hva som helst, f.eks fingeravtrykksleser e.l.).
 

JLmorten

Overivrig entusiast
Ble medlem
28.07.2006
Innlegg
776
Antall liker
143
Har prøvd en del flere ting. Koblet ifra alt til pc, Byttet ut DP kabel fra pc til Skjerm med HDMI, Gikk inn i innstillingene å satte på lyd ut via HDMI. Kjørte da med de integrerte HT i skjerm. Samme problem da. Men mistenker det ikke er eget lydkort del i 970GTX kortet å at dette kortet bare henter ferdig behandlet signaler fra hoved kort. Så får teste med nytt lydkort å se hva som skjer.

Koblet alt tilbake til slik jeg har hat det hele tiden. PCen stod av i en del timer før jeg kom hjem igjen å nå er den fri for ulyd/støy. Men dette er typisk slik det har vært kan være fin uten trøbbel i dager før den begynner å støye/ulyd...
 

nma

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.12.2003
Innlegg
4.702
Antall liker
522
Torget vurderinger
1
Ingenting det du har gjort er spesielt nyttig m.h.t feilsøking. Litt som å bytte lyspærer på bilen når problemet er bremsene.
GTX970 har eget lydkort.
 
Topp Bunn