Side 1 av 2 12 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 31
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak KW's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Bærum
  Innlegg
  6,383
  Tagget i
  0 Innlegg

  Tidal-macbook-dac

  Anlegg har vært nede i 1.5 år og nå er det oppe igjen, men sliter litt med strømming av Tidal.
  Har en eldre macmini som funker helt bra med egenrippet musikk (iTunes-ekstern HD -macmini) så skulle jeg legge inn Tidal (som jeg har) men det gikk ikke da macminien er for gammel (ikke ny nok OS 10.6.8.)
  Har en macbook som jeg har Tidal på og som IKKE skal stå borte ved anlegget, men der jeg sitter og dermed kan styre samt følge med på f.eks. FB.
  Har da kommet til at jeg har 2 muligheter enten en USB kabel (3 meter) fra EMMlabsdacen til macbook eller kjøpe en airport express som settes ved anlegget og optisk/usb derfra til dac (har en slik optisk kabel).
  Lydmessig så stiller dette likt ? Tenker da på usbkablet som tross alt blir 3 meter?
  Rent bruksmessig er det jo greit å slippe kabel over gulvet fra anlegg til sitteplass, men det blir billigst kabel kontra ny Airport ekspress.
  Har 3 eldre slike airportexpresser fra henholdsvis 2004, 2005 og 2008 ingen av dem får jeg til å lyse grønt, kun blinkende gult
  Siste redigert av KW; 15.03.2018 kl. 15:10.

 2. #2
  Hifi Freak Minutten's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2007
  Innlegg
  5,755
  Tagget i
  0 Innlegg
  Betyr lydkvalitet noe ( du har jo en veldig bra dac)? Tipper du får bedre lyd med kabelen men er jo litt upraktisk ? Enkelte rapporter problemer med den optiske utgangen på Airport. Har bare testet med Appletv og så optisk ut fra TV , fungerte men med redusert lydkvalitet.
  Siste redigert av Minutten; 15.03.2018 kl. 15:01.

 3. #3
  Hifi Freak KW's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Bærum
  Innlegg
  6,383
  Tagget i
  0 Innlegg
  Ja, dacen er jo veldig bra og med en usb-spdif konverter fra Xmos foran Emmlabsdacen så blir den jo også asynkron (lik en nyere mye dyrere versjon av samme dac) så er det jo veldig bra.
  Men denne usb-spdif konverteren har jo kun en USB inngang, så i dette tilfellet bir det usb rett inn på dacen.
  Lydkvalitet betyr jo sef. noe, men de helt små mikroskopiske/kanskje mest innbilte forskjellene bryr meg ikke det minste lengre.......vokst fra det.
  Det beste ville jo vært om alt kom direkte fra macminien, men kjøpe ny mini er helt uaktuelt og når jeg tenker meg om vil kanskje en ny airport express være det beste valget her...........da har jeg 2 veier (backup) .........macbook og iMacen i stua begge takler Tidal (anlegg er i kjeller) og slipper USBkabel fra anlegget til sitteplass.
  Siste redigert av KW; 15.03.2018 kl. 15:09.

 4. #4
  Hifi Freak Minutten's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2007
  Innlegg
  5,755
  Tagget i
  0 Innlegg
  En enkel billig (midletidig?) løsning kan være en Chromcast audio til 349,- da styrer du alt fra macbook/imac (eller mobil nettbrett) og den har optisk ut. Det koster jo nesten ikke noe å teste om det er godt nok. Vil du ha Apple produkt så vil nok Airport også fungere.

  Forskjellen er at med Chromecast så streamer den direkte til dacen og du bare styrer Chromecast fra macbook/imac, med Airplay til Airport spiller du fra macbook/imac og får lyden ut på Airport optisk til dac. Dvs. om du setter på et album på Chromecast så kan du slå av macbook/imac og den fortsetter å spille.
  Siste redigert av Minutten; 15.03.2018 kl. 15:24.

 5. #5
  Hifi Freak KW's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Bærum
  Innlegg
  6,383
  Tagget i
  0 Innlegg
  Ingen problemer med å sette dennne direkte på dacen, sett bort fra at dacen har USB b inngang?
  Ingen støyproblemer og en bør vel bruke strømadapter som følger med?
  Takker for at jeg ble gjort opmerksom på denne som jeg ikke visste om.........jeg har jo en AppleTV da som funker, men mener å huske at den kun benytter seg av 16/48 selv om det kanskje ikke betyr all verden
  Men optisk ut er der en annen type kontakt enn det jeg har på min van den Hul optiske (ikke jackplug) helt håpløst med alle de forskjellige kontakttyper som florerer på alle områder.
  Nesten så en kunne tro at de spekulerer i stadig forandringer for å få folk til stadig å må anskaffe nye kabler.
  Glag jeg valgte "ikke nyeste" macbook da jeg handlet den ifjor, men en med flere utganger/tilkoblingsakternativer.
  Siste redigert av KW; 15.03.2018 kl. 16:38.

 6. #6
  Hifi Freak Minutten's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2007
  Innlegg
  5,755
  Tagget i
  0 Innlegg
  Tviler på det er noen særlig forskjell på AppleTV og Airport, selv om AppleTV oppsamper alt til 16/48. En Apple TV er også enklere å sette opp som ren avspiller. Om Tidal er primærkilden din så hadde jeg nok sett på alternative løsninger, Bluesound og Sonos har f.eks enkle og stabile løsninger.

 7. #7
  Hifi Freak KW's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Bærum
  Innlegg
  6,383
  Tagget i
  0 Innlegg
  Vinyl og rippede egne cder er primærkilden min og det funker godt, men ønsker jo også Tidal da (enn sålenge, de sliter vissstnok med økonomien).
  Om jeg velger å bruke appletv (tror heller ikke at dette med 16/48 betyr all verden) så må jeg jo likevel handle meg enda en optisk kabel med USB b i begge ender.
  Den har jo UBS ut også (mini ?) hvordan er det lydmessig mon tro ? .......antagelig like greit/godt.
  Får forhøre meg nærmere på elkøp senere i dag, fordelen med chromecast er jo at jeg eventuelt kan bruke den til annet f.eks. TV i annet rom/kjøkken sef, da appTV. NRK.
  Andre systemer er uaktuelt

 8. #8
  Hifi Freak Minutten's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2007
  Innlegg
  5,755
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sikker bare en skrivefeil men regner med du trenger en slik (ikke usb B)?
  Navn:   optisk-kabel-slim-0-5m.jpg
Visninger: 287
Størrelse: 4.2 Kb
  Du kan ikke bruke usb ut på Airport til lyd, kun til printer.

 9. #9
  Hifi Freak KW's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Bærum
  Innlegg
  6,383
  Tagget i
  0 Innlegg
  Da er Chromecast audio anskaffet, men hvorfor i h.........skal en måtte laste ned app(er) for å få til en setup, håper på hjelp her denne stakkars gamle kællen.
  Valgte å kjøpe denne av 2 grunner selv om jeg har en appleTV.......1. Slapp å kjøpe enda en optisk kabel (med rette kontakt typer i begge ender).......2. Den ville jo aleine nesten koste på vei det samme det samme som selve Chromecasten, samt ikke forandre til16/48 slik som på appleTV.
  Chromecasten med optisk "van den hul" kabel er montert..........jeg finner den på søk i netverk............?? ellers er jeg blank ?
  Ja, det var en skrivefeil det i forrige svar.
  Siste redigert av KW; 15.03.2018 kl. 20:22.

 10. #10
  Hifi Freak Minutten's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2007
  Innlegg
  5,755
  Tagget i
  0 Innlegg
  Bruker du mobil, nettbrett eller mac? ( Har bare satt de opp med mobil/nettbrett)
  https://allaboutchromecast.com/chrom...omecast-audio/

 11. #11
  Hifi Freak KW's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Bærum
  Innlegg
  6,383
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sjekket linken og trolig må jeg ha hjelp her på stedet (blitt for gammal for slikt).
  Har iPad (noen år gammel) som har ligget ubrukt i ca. 1,5 år .........helt dødt tar ikke mor lading (trur eg) aner ikke hva det skyldes (går de adundas om ikke i bruk over tid? )
  Har iPhone 6s som jeg stort sett ikke bruker til stort annet enn å ringe med + litt annet..........ganske kløne på slikt, men har noen apper jeg bruker litt.
  Så har jeg macbooken og imacen da.

 12. #12
  Hifi Freak Minutten's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2007
  Innlegg
  5,755
  Tagget i
  0 Innlegg

 13. #13
  Hifi Freak KW's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Bærum
  Innlegg
  6,383
  Tagget i
  0 Innlegg
  Dette går tregt...........hjernen min gikk nok i dvale da jeg gikk av med pensjon i 2010
  Har nok fått lastet ned appen etter mye om og men........skjønte ikke hvorfor de må ha kredittkort for betaling når det forholder seg som jeg tror at det er gratis, ble ihvertfall ikke gjort oppmerksom på noen pris.
  Så når jeg trykker på kom igang finner dem ikke googlekontoen min.........herlighet vet jo ikke om jeg har noen engang og alt dette synes jeg er rimelig håpløst bare for på få brukt en dings jeg har kjøpt og betalt for.
  En stakkar føler seg jo "dratt" inn i masse en ikke egentlig ønsker..........samma skiten med "skyen" hvor jeg stadig får opp at det er noen galt med tilkobling enda jeg ikke bruker den til noe som helst.
  Altså jeg må ha googlekonto for å komme videre selv om jeg nå har appen (inne) ?
  Fant denne om Chromecast;

  I bought the Google Home for a convenient and fun way to stay connected and try something new. Only after using it for two days did it dawn on me that everything my 5 year old was saying to it was being recorded and stored on Google servers. He loved it. “Hi Google” could have gone on for hours if I let it. I work in software development and decided to look further into where things stand with smart speakers and Child Online Privacy and Protection - COPPA (including the collection of children’s personal information, audio, video and images). Bottom line - I couldn’t find anything addressing it. Some concerns have been raised that might lead to legal action at some point, I also saw articles alluding to future patents that could make the listening tech even more invasive. Imagine ads targeting your kids based on conversations you’ve had with them at dinner. These have somehow been sold into millions of homes with a loophole. For now I decided retire the Google Home. I deleted the multiple voice recordings of my son that had been stored via the Google Home app and can only hope that they are permanently gone from Google servers too.

  For en som ikke skjønner seg helt på rekkevidden av alt det nye, så kan en jo bli engstelig for mindre.
  Fant nettopp ut at jeg ikke har googlekonto, skjønner at jeg trolig må, men usikker på om jeg vil.......godt det er 30 dagers retur på elkjøp sier jeg.

  Prøvde da et step videre (åpne googlekonto) og trur du ikke faan at heller ikke nåværende mailadr. ble godkjent må ha ny
  Siste redigert av KW; 16.03.2018 kl. 18:02.

 14. #14
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Mar 2016
  Innlegg
  176
  Tagget i
  0 Innlegg

  Tidal-macbook-dac

  Trengs google konto hvis det er Apple den skal brukes mot? iphone kobler ikke opp mot google sin appstore, bare apple appstore.
  Hvis mail adresse ikke godkjennes er det vanligvis skrevet feil eller den er linket til en konto allerede.


  Sent from my iPad using Tapatalk
  Audio Physic Scorpio 25 - Parasound A31 - Marantz av8805 - Wireworld - Isotek ohc40

 15. #15
  Hifi Freak KW's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Bærum
  Innlegg
  6,383
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg fikk beskjed om at jeg måtte bruke G.mail var det vel,
  ikke min eneste mail til nå.
  Husker ikke helt om det var mailadresse eller konto som var avgjørende, skrev min mailadreesse riktig
  Ja, jeg handlet appen over appstore (apple/iTunes) med en iPhone og har inntil videre ikke gått videre med innstallering.......blir litt irritert over alle "småhindringene" underveis

 16. #16
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Dec 2003
  Innlegg
  4,423
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sikker på mac minien er utdatert? Kan du ta et skjermbilde fra system info?

 17. #17
  Æresmedlem baluba's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2009
  Sted
  Kopervik og Bergen
  Innlegg
  24,596
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra nma Se Innlegg
  Sikker på mac minien er utdatert? Kan du ta et skjermbilde fra system info?
  Hvis Mac Mini er utdatert, og kun brukes som multimediamaskin, så kan trådstarter legge om til Linux eller Windows isteden på samme maskin. Linux koster ingenting, og hvis trådstarter ønsker å oppgradere HDD samtidig selges det sikkert OEM-lisenser på Win10 for småpenger.
  -The music business is a cruel and shallow money trench, a long plastic hallway where thieves and pimps run free, and good men die like dogs. There is also a negative side. ( Hunter S. Thompson) -Renouncing the right is like waking from a disturbing dream or throwing off an especially nasty hangover. (Dr. Aidan Rankin, ex UKIP)

 18. #18
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Dec 2003
  Innlegg
  4,423
  Tagget i
  1 Innlegg
  Er Mac mini'en låst til 10.6.8 så betyr det at det er en Mac mini 1,1, førstegenerasjon fra 2006. De som kom i 2007 kan oppgraderes til 10.7.x minst.
  Får Windows 10 nøkler på ebay til noen tiere..
  ISO'en kan fritt lastes ned fra Microsoft sine sider og må brennes ut. (Mac fram til ca. 2010 kan ikke boote fra USB, dvs de kan det kun hvis operativsystemet er OSX).
  Lyddriveren må installeres fra Boot Camp 4.0 (Mac mini 2006-200. Alt annet fungerer uten noe mikkmakk i Windows 10, utenom bluetooth.

  Får si hva hvis du står fast, eller om cdrom ikke lengre fungerer. Så kan jeg sikkert lage et Win10-image til deg.

 19. #19
  Hifi Freak Vermin's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2006
  Sted
  Bjerkreim
  Innlegg
  6,664
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1
  Prøv:
  Tidal.com i Safari, der er det nettleseravspiller. Trenger slettes ikke laste ned appen for og bruke det.
  Trio Ω , BD, Parasound, AirTight, EAR, EC, Oppo, Nucleus, dCS, TWRaven, Garrard, Loricraft, 4Point, Triplanar, Origin Live, Reed, VDH, Lyra, Miyajima, Zu, Grace, DV

  Hornalliansen

 20. #20
  Hifi Freak KW's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Bærum
  Innlegg
  6,383
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra nma Se Innlegg
  Sikker på mac minien er utdatert? Kan du ta et skjermbilde fra system info?
  Får opp Mac OS X 10.6.8. søker på programvareoppdatering og får beskjed om at den er oppdatert, det tolker jeg som at den ikke kan oppdateres videre.

Side 1 av 2 12 SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed