Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2017
  Innlegg
  119
  Tagget i
  0 Innlegg

  Problemer med streaming til Chromecast audio (spraking/forstyrrelser)

  Jeg har Chromecast audio koblet optisk til min Rotel RA 1570. Som regel går det fint å streame, men bestemte partier i et par låter jeg har hørt preges av spraking. Samme parti i låtene det gjelder spraker hver gang jeg streamer Spotify fra iPad og iPhone. Det er ikke innspillingene eller Spotifyfilene det er noe galt med. Har nemlig streamet de samme låtene fra Spotify til Apple TV uten problem. Lavt volum på forsterkeren får ikke sprakingen bort. Chromecasten setter iPaden/iPhonen automatisk til Max volum når enhetene får kontakt, så det er Max volum jeg har brukt mest. Mistenkte at dette kunne være årsaken og skrudde ned volumet. Å skru ned volumet hjalp heller ikke på disse låtene, selv om jeg satte volumet så lavt som ca 50 % for å teste. Lurer på hva dette kan skyldes. Hele partiet er ikke forvrengt. Vokalen og pianoet er klart i den låten der det spraker på et parti med dette. Høres egentlig ut som en slags bakgrunnstøy.

  Jeg lånte en annen Chromecast audio-enhet med samme resultat. Jeg byttet nettverk på chromecasten fra 5 GHz til vanlig uten endring. Jeg koblet ene Chromecasten via minijack til min Apple iPod hifi og kunne også her høre sprakingen. Da kan en vel utelukke den optiske kabelen også.

  Noen som har eller tidligere har hatt Chromecast audio og har opplevd lignende? Eller har noen tanker om hva det kan skyldes at dette skjer med to forskjellige Chromecast-enheter hos meg koblet både analogt og digitalt til ulike anlegg og ulike stikkontakter. Ønsker selvsagt ikke en streamingløsning med denne typen forstyrrelser.

 2. #2
  Moderator bambadoo's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2002
  Sted
  Lørenskog
  Innlegg
  18,249
  Tagget i
  3 Innlegg
  Tråd flyttet fra hifi-generelt til datahjørnet.

 3. #3
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2017
  Innlegg
  119
  Tagget i
  0 Innlegg
  Dette skjer ikke kun hjemme hos meg og er nok mest sansynlig et problem knyttet til Chromecast audio eller Spotify connect. Bør muligens se meg om etter en bedre streamer.
  Siste redigert av FelisAttica; 28.08.2017 kl. 02:03.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed