Bluetooth til dac spørsmål

Medlem-

Overivrig entusiast
Ble medlem
02.09.2012
Innlegg
922
Antall liker
804
Sted
Bergen
Hei.Var hos en kompis i går som ikke har så mye greie på streaming og denslags så da var vi to.
Har kjører Tidal fra ipad til en rimelig Argon bluetooth reciever og derfra med kabler inn i forsterkeren.
Spørmålet er om det har noe forseg å plugge Argon recieveren inn i en dac for bedre lyd,eller er signalet ut fra denne bluetooth saken for dårlig til at en dac vil løfte det?
 

iMystic

Overivrig entusiast
Ble medlem
18.03.2014
Innlegg
608
Antall liker
78
Torget vurderinger
1
Det kan være verdt forsøket å lytte til resultatet med analog kobling fra argon BT til forsterker. Jeg aner ikke om DAC i Argon er god nok. Men hvis du da bruker digital ut (optisk) fra argon til en integrert forsterker av grei kvalitet som har optisk inngang blir nok det bedre. Så lenge du ikke bruker DAC i argon, dvs bruker optisk utgang så vil ikke argon mottakeren gjøre noe galt, den sender bare digital signalet videre for å forenkle det litt. Argon er jo også med apt-X, men det får du bare utnyttet hvis kilden har aptx. Men ingen krise likevel, er det du streamer 256kbps eller lavere har du ikke bruk for apt-X

Siden du stiller spørsmålet, så kan jo det indikere at lyden ikke oppleves som god nok slik den er. Har dere da sammenlignet mot lyd fra annen kilde, f eks CD? Hvor stor forskjell oppleves i lydkvalitet?

Husk da på at lyd fra ulike kilder skal sammenlignes må lydnivå stilles helt likt for at man kan vurdere evt forskjell i lydkvalitet. Om lyden fra BT kilden skulle bære litt lavere i nivå betyr ikke det lavere kvalitet, men mange tolker det i farten slik. HELT likt volum på A og B kilden som sammenlignes er da en forutsetning.
 
Sist redigert:
Topp Bunn