Vista vingeklipper forbrukeren

K

knutinh

Gjest
Noen spørsmål man kan stille seg:
1. Hvor relevant blir dette i praksis (mao, hvor lenge går det før an får en "patch" som fjerner hele rukkelet)

2. Hvor viktig er avspilling av beskyttet materiale for folk flest? Risikerer man at folk flest tar til takke med en PC/komponenter som kun støtter avspilling av vanlig drm-fri media?

3. Vill apple eller noen andre oppføre seg noe penere enn m$?

4. Hvor lenge går det før HD-DVD/BR er knekt og folk innser at de kan laste ned materiale som lar seg avspille på en halvgammel PC i stedet for å kjøpe en ny "sikker" vista-PC som bruker halve cpu-kraften på å dekryptere DRM på all bauger og kanter?

5. Hadde MS noe valg så lenge de vil ha tv/film/musikk-industrien inn på PC-en?

6. Er det m$ selv som pusher dette for å få et lignende monopol som det apple har på nettsalg, software og hardware for musikk?

-k
 

Portal

Overivrig entusiast
Ble medlem
19.10.2006
Innlegg
556
Antall liker
0
Knut, leste du hele teksten? Dette er en lukking av PC-arkitekturen, som tradisjonelt sett har vært åpen. Produsenter av grafikkort, lydkort og andre typer medietilbehør til PCer må gjennom latterlig omfattende beskyttelsesrestriksjoner, og er i siste instans prisgitt MS' forgodtbefinnende. Dette er etset inn så dypt i systemet på både software, firmware og hardwarenivå (kretskort må designes slik at forbrukeren aldri skal kunne få tilgang til en signalbane og tappe et ukryptert videosignal, f.eks) at patcher ikke uten videre er noen løsning. Bytt lydkort i PCen din etter installasjon av Vista, og du kan risikere at lisensen din blir trukket tilbake. Overføring av lisenser om du kjøper ny PC, er også problematisk.

Med Vista kastet også MS OpenGL ut av vinduet til fordel for sitt eget Direct3D (som er en mye dårligere løsning enn OpenGL, som ble utviklet av Silicon Graphics). Spill som er programmert med OpenGL (f.eks. spill basert på id Softwares grafikkmotorer) vil således ikke la seg spille på Vista.

Vi ser en stadig dreining mot proprietære, krypterte, og i siste instans, forbrukerfiendtlige grensesnitt og standarder. Jeg avskyr slikt som pesten.

5. Hadde MS noe valg så lenge de vil ha tv/film/musikk-industrien inn på PC-en?
Hvem er mest avhengige av hvem her?
 
K

knutinh

Gjest
Jeg leste faktisk artikkelen før jeg så at du hadde postet linken her ;-)

Jeg prøver bare å roe ned situasjonen litt med at slike ting ofte blir hypet voldsom i begynnelsen. Årsaken til det er at microsoft vil overbevise innholdsleverandører om at "nå har vi en sikker løsning", noe de selvsagt ikke har, og open-source-miljøet blir ganske hissige over overtramp mot brukerens rettigheter.

Det jeg mener er at Windows XP nok vil være på ganske mange PCer i mange år enda, mange (men ikke alle) av bekymringene til forfatteren gjelder bare utstyr som ønsker å kun spille av HD-DVD/BR, hvis Vista blir for dårlig og innskrenkende så vil folk rett og slett hoppe over til mac eller linux.

Intel har tidligere prøvd seg med prosessorer som hadde en unik innbrent ID, og hardware som ikke skulle spille av piratkopiert media. Det hele floppet fordi brukerne skydde det som pesten.

-k  
 
G

Gjestemedlem

Gjest
For privatpersoner er vel eneste grunn til å holde på windows at det er mye gode spill til denne platformen. Når de nye konsolene tar over den jobben etterhvert er det liten grunn til å holde på windows uansett. Alt annet kan du gjøre like enkelt og mye billigere i Linux.

Så hvis Vista blir ubrukelig for kopierte spill og media er det ingen grunn til å beholde rammelet. Og inntil videre funker XP greit nok til det meste.
 

Bx

Bransjeaktør
Ble medlem
04.08.2005
Innlegg
8.866
Antall liker
4.294
Slik jeg har forstått det, vil Vista fungere slik som XP fungerer i dag på materiale som ikke er kopibeskyttet.

I dag er det lite kopibeskyttet materiale, og det som er, det takler ikke XP. Vista skal tilby kopibeskytterne løsninger slik at man kan spille av kopibeskyttet materiale på PC-en.

Om dette til syvende og sist blir en fordel eller ulempe for forbrukeren, det gjenstår å se.
 
K

knutinh

Gjest
Skrekk-scenariet er vel dersom webradioer, ip-tv, musikk solgt på nett, websider etc blir bundet til proprietær microsoft-løsinger som de kan bruke som brekk-stang for å tvinge forbrukerne over på Vista.

Det er liten tvil om at m$ innynder seg hos f.eks nasjonalbiblioteket og lignende med løsninger som er brukervennlige, ferdig-utviklet, rimelige etc. Men de innebærer hele tiden at microsoft sitter med kontrollen.

Media er såpass viktige for kultur og økonomi at vi burde ha fornuftige reguleringsmekanismer som tvinger distributører og innholdsleverandører til å gå for standardiserte drm-løsninger hvis de på død og liv må legge på slikt ræl.

Da får innholdsleverandører tilgang til et størst mulig marked, distributørene får velge mellom flest mulig innholdsleverandører, og kundene kan velge det innholdet og leveringen som passer dem best.

-k
 

Portal

Overivrig entusiast
Ble medlem
19.10.2006
Innlegg
556
Antall liker
0
Slik jeg har forstått det, vil Vista fungere slik som XP fungerer i dag på materiale som ikke er kopibeskyttet.

I dag er det lite kopibeskyttet materiale, og det som er, det takler ikke XP. Vista skal tilby kopibeskytterne løsninger slik at man kan spille av kopibeskyttet materiale på PC-en.

Om dette til syvende og sist blir en fordel eller ulempe for forbrukeren, det gjenstår å se.
De løsningene som skisseres, innebærer store inngrep i hvordan hardwareprodusenter må forholde seg, og vil medføre en markant fordyring av produksjonen. Man kan ikke lage et basisdesign for eksempelvis grafikkort som plattform for ulike prissegmenter, men må designe helt egne kort pr. funksjonalitet. Slik det er nå, kan fabrikantene ha et basisdesign som de kan ekspandere på, dette blir umulig med måten Vista legger restriksjoner på hardware på. Høyere produksjonskostnader er uungåelige, og forbrukerne sitter igjen med sluttregningen. Dette er kun ett eksempel på ringvirkningene av de grep Microsoft tar med Vista.
 

nma

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.12.2003
Innlegg
4.702
Antall liker
522
Torget vurderinger
1
Fiksjon <3
Vent 1 år og se hvilke av disse skrekkscenarioene som har vist seg sanne. Ca 0 tenker jeg.
 
B

BjornE

Gjest
Kjører Vista nå på denne PC'en. Etter litt arbeid med Vista ser den ut som og opererer som en XP maskin, men med en rekke mye mer avanserte varianter av det vi ser hos XP.

Eneste problemene jeg har funnet er at driveren for lyd ut, 3.5 mm jack, ikke greier å oppdage at det er en jack der - med andre ord - ingen lyd på lydutgangen. Dette er et driverproblem, ikke et Vista problem. USB lydkort fungerer knirkefritt med maks kvalitet.

Kan ikke se noe som skulle medføre at musikkmaskinen ikke vil fungere. Imidlertid er Vista ny og anbefaler ikke å installere på din eneste maskin. Mediaplayer har et bibliotek som håndterer søking i 45.000 melodier på en helt utrolig måte. Den er så rask at det er helt villt. iTunes virker som en strikkmaskin i forhold.

NB denne Vista installasjonen er gjort på en Dell Lattitude D410 - ingen ræser akkurat.
 

Portal

Overivrig entusiast
Ble medlem
19.10.2006
Innlegg
556
Antall liker
0
Fiksjon <3
Vent 1 år og se hvilke av disse skrekkscenarioene som har vist seg sanne. Ca 0 tenker jeg.
Hva er fiksjon i den forholdsvis tekniske artikkelen jeg linker til?
 

nma

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.12.2003
Innlegg
4.702
Antall liker
522
Torget vurderinger
1
Den underliggende dommedags-profetien?

Dessuten er alt dette stort sett gammelt nytt.
En ting må jeg likevel kommentere: Det er utrolig lite hold i påstanden i dokumentet om at Vista ikke tillater S/Pdif ved 16/44 når man spiller av en vanlig red-book plate. Enten det, eller så tror han at det finnes kommersielt tilgjengelig SACD-drivverk til PC, og at S/Pdif er overføringsprotokollen til SACD. Begge deler er feil og er bare flaut å lese i det som skal være et "kritisk" blikk mot Vista.
 

el_mariachi

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
5.636
Antall liker
394
Ingen grunn til å oppgradere fra 2000Pro enda skjønner jeg.
 

mfafa

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
14.10.2002
Innlegg
120
Antall liker
1
Torget vurderinger
1
Jeg håper mennesker kommer til å boikotte Vista og Microsoft med denne dritteknologien de vil pøse på verden! :mad: Det styggeste med det er at det samtidig stikker kjepper i hjulene for Open Source... Som sagt, den dagen det ikke lenger er piratkopierte spill til Windows forsvinner grunnlaget for å bruke det. Da kan man like gjerne kjøpe en kontorpc og installere Linux, og bruke de resterende pengene på Wii, Playstation eller Xbox. Det største hinderet for fri programvare og Linux er hardwarestøtte,- og Microsoft sikter etter å sabotere Open Source hardwarestøtte fullstendig!

Microsoft har hatt relativt enkle kopibeskyttelser i alle år, og økt sine markedsandeler betraktelig takket være dette. Nå eier de 90% av verdensmarkedet og kan begynne å snurpe igjen sekken ordentlig. Og folk aksepterer hva som helst av brukerfiendtlige løsninger fordi de føler seg avhengig av Windows.

Selv bruker jeg IBM ThinkPad med Kubuntu Linux installert. IBM er den største støttespilleren av Open Source, og har satt noen hundre utviklere til å utvikle Linux :) Alt har fungert uten videre, til og med et webcam jeg koblet til. Hva er det jeg savner fra Windows? Ettersom det ikke er en spillmaskin savner jeg fint lite. Tvert imot er jeg ganske sikker på at jeg er langt mer fornøyd med dette systemet, enn det jeg kunne blitt med Windows XP (som ble shippet med maskinen, ferdig installert). - Så skal det sies at jeg verken driver med videoredigering, musikkproduksjon, profesjonell bildebehandling, 3D-design ol. Et problem er jo at favorittprogrammene innen slike sjangre kun er utviklet til Windows, selv om en del av de nok kan emuleres.

Alle inkludert spillere burde holde seg til XP så lenge som mulig, men Microsoft stenger nok sikkerhetsoppdateringer etter en passelig stund. Problemet for spillerne blir nok at Microsoft kommer til gi ut den nye grafikkmotoren DirectX10 kun til Vista! Hvilket tvinger brukerne over til Vista for å få full utnyttelse av skjermkortet til flere tusen kroner... DX10 blir nok et must i kommende spill.  

Vista har en del lekre funksjoner da, det skal den ha...
 
B

BjornE

Gjest
Hei Harald!

Synd du er så utrolig negativ til selskapet som er grunnlagt av verdens største filantrop!

"jeg verken driver med videoredigering, musikkproduksjon, profesjonell bildebehandling, 3D-design ol." og hva bruker du så Linux boksen din egentlig til?
 
G

Gjestemedlem

Gjest
"No one will need more than 637 kb of memory for a personal computer" -- Bill Gates
 
S

slowmotion

Gjest
Selv har jeg gått over til linux for lenge siden...

Men jeg trenger fremdeles windows til enkelte ting,
siden "alle" programmer er laget for windows.

;)
 
B

BjornE

Gjest
Etter år 2000 vil det ikke finnes papiraviser - Peter Negroponte
Norges databehov i 2000 vil være 4 - 6 stomaskiner - IBM
etc. etc......

Synd at ikke den alternative gjengen har mer respekt for Windows, Windows er f.eks på mediaplayer så mye bedre enn alt annet at det er direkte komisk.
 

mfafa

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
14.10.2002
Innlegg
120
Antall liker
1
Torget vurderinger
1
Hei Harald!

Synd du er så utrolig negativ til selskapet som er grunnlagt av verdens største filantrop!

"jeg verken driver med videoredigering, musikkproduksjon, profesjonell bildebehandling, 3D-design ol." og hva bruker du så Linux boksen din egentlig til?
Hvorfor i allverden kaller du Bill Gates verdens største menneskevenn? Lurer også på hvorfor du har Linux-pingvinen i avataren din. Du forstår ikke min negativisme til Microsoft med alle de fiendtlige grepene de foretar seg med Vista? Leser du artikkelen skal det godt gjøres å ikke få en vond smak i munnen...

Jeg bruker laptopen med Linux til både fritid og studier: surfing (trådløst), epost, chatting (MSN m/webcamera), programmering (Java), bildebehandling på hobbynivå, litt webdesign, planlegging, spille musikk, "kontorarbeid" (Word, Excel, PDF-reader). Har også brukt den til memo-opptak, lydredigering, bildeorganisering, videoavspilling... Jeg er mer fornøyd med text editoren (Kate), msn-klienten (aMSN), musikkavspilleren (Amarok) og OpenOffice, og PDF-vieweren enn (Microsoft) alternativer i Windows. Jeg er også mer fornøyd med kontrollen jeg har over systemet, ingen irriterende advarsler og tull. Jeg er mer fornøyd med grensesnittet, utseende og min frihet til å endre det. I tillegg finnes det bare ca. 20 forskjellige virus til Linux (i motsetning til x antall tusen i Windows) og ingen av de er noe å tenke på med mindre man kjører servere.

Glemte jeg nevne at Linux-systemet ikke koster en krone?

Problemet med de spesielle sjangrene jeg nevnte, er at de programmene utviklere brukere til akkurat den typen ting er veldig avanserte, og laget for Windows. Hvis en som jobber med bildebehandling er vant med Adobe Photoshop CS2, så bruker han Adobe Photoshop CS2! Det finnes ikke til Linux. Men det er mindre avanserte bildeeditorer som er avanserte i massevis for "vanlige dødelige". Et annet problem er f.eks. hvis man kjøper DV-kamera, så medfølger den gjerne f.eks. Pinnacle redigeringssoftware...laget for Windows. Produsenten kunne nok laget det for Linux også, men det koster litt å porte det til Linux-plattformen, og den har langt færre brukere.
 
B

BjornE

Gjest
Kjører Vista akkurat nå - ser ingen av de "fiendtlige tingene" dine.

Bill Gates gir bort mer penger, og har fått med seg enda fler som også gir utrolig mye penger, til bekjempelse av sykdom og elendighet. Hadde alle vært noe mer lik Bill hadde dette blitt en betydelig bedre plass å bo - for mange!
 

mfafa

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
14.10.2002
Innlegg
120
Antall liker
1
Torget vurderinger
1
Har du, eller har du ikke lest artikkelen? ???

Hvis du leser den ser du at de fanatiske Vista-funksjonene ikke ivaretar brukernes beste interesser, men legger opp til at den grådige plate- og filmbransjen skal ha best mulig kår for å maksimere sine inntekter. Alt hykleriet om kopibeskyttelse krever store systemressurser, og innebærer fryktelig avanserte løsninger som øker kostnadene å produsere hardware til data betraktelig! Ingen skal kunne tappe signal på en bane med ukryptert A/V. Forstå at dette fordyrer produksjonsprosessen av datakomponenter. Hvem skal betale denne regningen? Microsoft? Nei, deg det vennen min.

I forsøk å nå målet om å stoppe piratkopiering vil Vista disable enhver A/V komponent den ikke har jerngrep over. F.eks. ASIO-lydstandard og S/PDIF utgang. Tilbakelagt kapitell! Les artikkelen så er det mange fler ting å ikke gavner brukeren i noen måte. Merk at denne volden de utøver for å prøve å stoppe piratkopiering, et godt påskudd for stikke kjepper i hjulene for Open Source. Det var nok en fin bonus for Microsoft... for det skal være totalt lukkede og godkjente drivere, hvor poenget er at ingen må forstå seg på hvordan driveren fungerer, for da er det nemlig mulig å modifisere den og omgå kopisperre. Hvordan går det med Open Source da? Vil dette gavne databrukere verden over? NEI!

Derfor sier jeg, jævla drittselskap. Så venter jeg spent på å hvor mye riktighet artikkelen vil vise seg å inneha... skrekk og gru.
 
G

Gjestemedlem

Gjest
Synd at ikke den alternative gjengen har mer respekt for Windows, Windows er f.eks på mediaplayer så mye bedre enn alt annet at det er direkte komisk.
Bah, selv Xboxen min har bedre mediaplayer enn Windows (og det er ikke MS som har laget den)

I Windows bruker jeg kun MP 6.4 og ergrer med stort over at jeg ikke kan avinstallere den andre møkka.
 
G

Gjestemedlem

Gjest
Kjører Vista akkurat nå - ser ingen av de "fiendtlige tingene" dine.

Bill Gates gir bort mer penger, og har fått med seg enda fler som også gir utrolig mye penger, til bekjempelse av sykdom og elendighet. Hadde alle vært noe mer lik Bill hadde dette blitt en betydelig bedre plass å bo - for mange!

Bil Gates er ingen dårlig mann, langt ifra. Han er en av de mest gavemilde og storsinnede rikingene jeg kjenner til. Men å bruke Windows i ren sympati for at Bill Gates ikke klarer å bruke opp pengene sine selv er vel å strekke det hele litt vel langt.
 
B

BjornE

Gjest
Hei!

Behøver ikke å lese en gammel artikkel når jeg kjører Vista nå og kan vurdere selv! Burde ikke du også installere Vista istedenfor å angripe Window$ for tenkte problemer?

Mediaplayer 6.4? Nå benyttes MP11. Vis meg en mediaplayer som seriøst greier å håndtere et stort antall musikkstykker med samme kvalitet og ikke minst hastighet som MP11.
 
K

knutinh

Gjest
Hei!

Behøver ikke å lese en gammel artikkel når jeg kjører Vista nå og kan vurdere selv! Burde ikke du også installere Vista istedenfor å angripe Window$ for tenkte problemer?

Mediaplayer 6.4? Nå benyttes MP11. Vis meg en mediaplayer som seriøst greier å håndtere et stort antall musikkstykker med samme kvalitet og ikke minst hastighet som MP11.
Du kjenner visst ikke til at applikasjoner som Zoomplayer, Mediaplayer 6.4 etc foretrekkes av folk med interesse for lyd og bildekvalitet?

WMP er for nedlesset med dilldall og husmorknapper til at jeg orker å bruke den. Andre har andre preferanser. Fordelen med PC er selvsagt at den store brukerbasen fører til et stort antall overlappende applikasjoner slik at man kan velge det som passer behovet best.


Om Bill G er en dårlig mann eller ikke har er da fullstendig irrelevant når man diskukterer hvorvidt produktene "hans" er egnet til et gitt formål??

-k
 
B

BjornE

Gjest
Mediaplayer 6.4 - Hva er dette?
WMP er for nedlesset med dilldall og husmorknapper - Hvilke knapper snakker vi om? MP11 er tross alt komplett musikk, DVD og tildels bildefremviser. Kan ikke se hvilke husmorkanpper som er spesielt påtrengende. Ser heller en fremviser der man kan velge å se akkurat hva man ønsker å se. Mhp lydkvalitet - tror MP11 sender en relativt uforandret bitstrøm ut gjennom FW.
 
K

knutinh

Gjest
Mediaplayer 6.4 - Hva er dette?
WMP er for nedlesset med dilldall og husmorknapper - Hvilke knapper snakker vi om? MP11 er tross alt komplett musikk, DVD og tildels bildefremviser. Kan ikke se hvilke husmorkanpper som er spesielt påtrengende. Ser heller en fremviser der man kan velge å se akkurat hva man ønsker å se. Mhp lydkvalitet - tror MP11 sender en relativt uforandret bitstrøm ut gjennom FW.
http://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=376607

"Mange lurer på hva en HTPC er og hva den gjør. Vi i hardware.no har prøvd å dekke dette i ulike artikkelserier:"

http://www.hardware.no/artikkel/13557

http://www.hardware.no/tester/hele_maskiner/vi_bygger_htpc_-_del_4/13293/3


"Så langt er alt bare lykke og velstand, men ikke uventet så dukker det opp problemer. Hovedproblemet er at det er relativt få avspillingsprogrammer som støtter filtrering på denne måten.

Kjente programmer som WinDVD og PowerDVD støtter for eksempel ikke ffdshow. De to viktigste alternativene som støtter ffdshow er ZoomPlayer Pro og TheaterTek. Men også disse programmene må konfigureres for å støtte ffdshow.
"
Jeg foretrekker en GUI på "toppen" som egner seg for fjernkontroll og sofa-bruk.




Kort og godt er grunnen for at mange engasjerte styrer unna at det er problematisk å sette opp wmp med de filtrene og det oppsettet man ønsker. Og for mange grafiske elementer som er uforutsigbare og uønsket.

Det betyr ikke at wmp er en "dårlig" løsning, bare at man har forskjellige preferanser. Noe av dette skyldes helt sikkert en irrasjonell motstand mot alt som er lagd av microsoft - på samme måte som at jeg aldri kommer til å kjøpe et creative lydkort igjen.

mvh
Knut
 
B

BjornE

Gjest
Hei!

Mulig jeg er treg, men fant ikke MP6.4. Ser heller ingen problemer med å finne korrekt kodek for MP11.

Med hensyn på fobier for forskjellige os'er er jeg rimelig kurert, startet med Sintran, har gått mange grader og sitter nå med grei kompetanse på Linux, OSX, div Windows løsninger fra 3.1 til Vista. Har ikke på noen måte lyst til å diskvalifisere noen, men ser at de forskjellige duger til forskjellige ting i forskjellige sammenhenger.

Man velger utifra lyst og funksjoner og utvikler disse. Har imidlertid ennå ikke funnet en kombo som slår MP11 når antall melodier overstiger 30.000 og jeg ønsker ekstern DAC. (Kjører imidlertid Windows på Apple HW)
 
K

knutinh

Gjest
Hei!

Mulig jeg er treg, men fant ikke MP6.4. Ser heller ingen problemer med å finne korrekt kodek for MP11.

Med hensyn på fobier for forskjellige os'er er jeg rimelig kurert, startet med Sintran, har gått mange grader og sitter nå med grei kompetanse på Linux, OSX, div Windows løsninger fra 3.1 til Vista. Har ikke på noen måte lyst til å diskvalifisere noen, men ser at de forskjellige duger til forskjellige ting i forskjellige sammenhenger.
http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Video-Players/Media-Player-Classic-for-Win2kXP.shtml

"Window Media Player Classic is an enhanced version of Windows Media Player 6.4. This program can play DVDs with help of external decoders like WinDVD and it can also play Realmedia files, if realplayer one is installed.

The best part about this program is the ability to modify the filters when playing your favorite video."


Jeg bruker ikke dette selv.
Man velger utifra lyst og funksjoner og utvikler disse. Har imidlertid ennå ikke funnet en kombo som slår MP11 når antall melodier overstiger 30.000 og jeg ønsker ekstern DAC. (Kjører imidlertid Windows på Apple HW)
På hvilken måte? Jeg har bare 18.000 låter, men min løsning funker finfint uten WMP11.
 
G

Gjestemedlem

Gjest
Grunnen til at jeg bruker WMP Classic er at den er liten og kjapp, oppfører seg pent med de fleste kodeker, vobsub, ffdshow alpha, MSS, DVD, RM, Quicktime asvpilling etc. Mao. alt jeg trenger til å spille av filmer på PCen. Fikser alt selv så lenge de aktuelle programmene er installert.

Last ned Media Player Classic 6.4.8.5 herfra og prøv den selv:

http://prdownloads.sourceforge.net/guliverkli/mpc2kxp6485.zip?download

WMP 10 og 11 minner meg mer om en krysning av MSN og RealPlayer. Bloated.

Til lyd brukes SlimServer fra SlimlDevices med Sqeezbox eller Softsqueeze. Ikke helt perfekt men under stadig utvikling. Evt. WinAmp 2 hvis jeg bare skal spille en enkelt lydfil.

Men best av alt er egentlig Xbox Mediacenter. Den håndterer jammen det meste av formater og er husmorvenlig nok av utseende. En moddet xbox med HD er et godt alternativ til en MediaCenter PC og mye mye rimeligere.
 
K

knutinh

Gjest
Men best av alt er egentlig Xbox Mediacenter. Den håndterer jammen det meste av formater og er husmorvenlig nok av utseende. En moddet xbox med HD er et godt alternativ til en MediaCenter PC og mye mye rimeligere.
Mediaportal (som jeg benytter på min mediapc) er vel basert på XBMC?

Ellers er ulempen med xbox at den vel sliter med hd-formatene som kommer når, og at det er kronglete å koble til tv-signaler.

Planen min var å få absolutt alle media inn i en boks og høste synergi-effekter som det så fint heter på power-point-språk =)

Så langt funker ting bra, men jeg har ikke lykkes å integrere receiver, tv og HTPC på en måte som gir god WAF. Planen er PocketPC remote med 2-veis touch-screen, og rs232 styring av surround-forsterker.

-k
 
G

Gjestemedlem

Gjest
Ellers er ulempen med xbox at den vel sliter med hd-formatene som kommer når, og at det er kronglete å koble til tv-signaler.
Jepps det stemmer. Jeg har prøv å laste ned litt serier i 1080 og det blir bare hakkete. Mulig jeg kan flytte dem til HDen først men det blir altfor tungvindt uansett. Her kommer den til kort.

For TV trenger man nok en tuner box som TiVo eller en Dreambox som den kan snakke med. Vet ikke om noen løsninger med TV kort i PCen og avspilling vis Xboxen men det finnes sikkert.

Men kan jo også bruke WMS sammen med Xboxer som vist her:

http://www.techbuilder.org/recipes/60406779
 

mfafa

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
14.10.2002
Innlegg
120
Antall liker
1
Torget vurderinger
1
Hei!

Behøver ikke å lese en gammel artikkel når jeg kjører Vista nå og kan vurdere selv! Burde ikke du også installere Vista istedenfor å angripe Window$ for tenkte problemer?

Mediaplayer 6.4? Nå benyttes MP11. Vis meg en mediaplayer som seriøst greier å håndtere et stort antall musikkstykker med samme kvalitet og ikke minst hastighet som MP11.
Newsflash! Artikkelen er oppdatert 4. Januar 2007. Foreslår at gidder å sette deg litt inn i argumentasjonen om du vil bli tatt seriøst. Å basere sine meninger kun på at "jeg bruker jo Vista og det fungerer greit" forekommer ganske håpløst for min del. Og hva er det artikkelen heter? "A Cost Analysis of Windows Vista Content Protection". Med mindre du kjører Protected Content i Vista har du fint lite å bidra med i denne sammenheng! Så spiller du av HD-data fra Blu-Ray eller HD-DVD enda? Hvis ikke foreslår jeg at du leser artikkelen, eller holder munn.


Mediaplayer 6.4 - Hva er dette?
WMP er for nedlesset med dilldall og husmorknapper - Hvilke knapper snakker vi om? MP11 er tross alt komplett musikk, DVD og tildels bildefremviser. Kan ikke se hvilke husmorkanpper som er spesielt påtrengende. Ser heller en fremviser der man kan velge å se akkurat hva man ønsker å se. Mhp lydkvalitet - tror MP11 sender en relativt uforandret bitstrøm ut gjennom FW.
Med dette utsagnet skulle en ikke tro du har lang fartstid innen data. Men ser lenger ned at det ikke er tilfelle. Er ikke så mange år siden Media Player 6.4 var standard avspiller i Windows. Så lesset Microsoft på oppgraderinger som man måtte ha for å spille av Windows Media formater, og da trykket de på den ekle "moderne" avspilleren. Vil du ikke så skal du.


Kjører Vista akkurat nå - ser ingen av de "fiendtlige tingene" dine.

Bill Gates gir bort mer penger, og har fått med seg enda fler som også gir utrolig mye penger, til bekjempelse av sykdom og elendighet. Hadde alle vært noe mer lik Bill hadde dette blitt en betydelig bedre plass å bo - for mange!
Det stod i VG i går om tosidigheten i denne veldedigheten til Gates. Etter kritikk har de nå innrømt at de styrer disse veldedighetspengene med to grupper - én som søker høyeste inntekter og setter pengene i veldedige fond som våpenindustri og amerikansk legemiddelindustri som pusher grisedyr AIDS-medisin. Den andre halvdelen av veldedighetspengene går til stakkars afrikanere ol. som har gått på landminer og/eller trenger AIDS-medisin. Fond er skattefritt, så det lønner seg stort å øke verdiene til fondene man har penger i... ;)
 
B

BjornE

Gjest
Ja selvfølgelig er egne erfaringer dill dersom en eller annen ukjent fyr skriver noe annet!

Har også Mplayer Classic instalert på en PC. Den er grei.

Med hensyn på kapasitet på avspillere er dette et problem. Det er utrolig ergelig å benytte en spiller som går tregere og tregere og tregere bare fordi man har mer og mer musikk. Det er tilsynelatende endel begrensninger oppover. Har møtt mange, ingen med MP11
 
P

Parelius

Gjest
Ja selvfølgelig er egne erfaringer dill dersom en eller annen ukjent fyr skriver noe annet!
Snakker vi om erfaringer angående det samme her?
 

mfafa

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
14.10.2002
Innlegg
120
Antall liker
1
Torget vurderinger
1
Ja selvfølgelig er egne erfaringer dill dersom en eller annen ukjent fyr skriver noe annet!
Hva annet er det en fyr skriver? Det han skriver om har fint lite med dine erfaringer å gjøre, og det hadde du visst om du faktisk hadde lest artikkelen. Det er større saker enn om Media Player 11 er flink til å sortere sanger eller ikke, din ignorante fyr...
 

nma

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.12.2003
Innlegg
4.702
Antall liker
522
Torget vurderinger
1
Ro deg ned haraldl.
Newsflash: Dette har du tydeligvis heller ikke peiling på.

For det første er det bare idioti å på noen som helst måte implisere at MS er skyld i dette. Det er musikk og filmindustrien som vil beskytte sine opphavsrett, og siden MS er interessert i å spille av disse formatene, MÅ de rett og slett støtte DRM implementasjonene. Alternativet er ingen støtte i det hele tatt. Dette har ingenting med hvilket operativ man kjører. Det samme vil være tilfelle med både XP, OSX og Linux (mest teoretisk, siden det ikke fins offisiell DVD-støtte til Linux engang).

Jeg gir f fordi det kommer alltid omveier uansett, dessuten har jeg ikke det helt store behovet for å avspille BR/HDDVD pga manglende storskjerm. Men den dagen jeg får meg et stort TV på veggen skal jeg love deg at det å opp BR/HDVD på TV'en blir det aller minste problemet mitt.

WMP6.4 har ikke vært standard siden Windows 2000 kom ut. 7år siden, og 7år er en evighet i dataalderen. Og de trykket ikke på deg WMP, det gjorde du vel egentlig selv når du installerte XP. (Det blir for dumt å forvente av WMP6.4 skal være default mediaavspiller i XP og Vista) WMP6.4 er en elendig mediaavspiller, men den støtter alt som den moderne WMP støtter. Hvis du absolutt vil bruke denne elendige avspilleren så er det ingen som hindrer deg.

Windows er laget for å appellere mest mulig til massene, og for å være mest mulig brukervennlig, defaultinnstillingene er derfor fail-safe for det meste. Er du en "entusiast" er du nødt til å tweake litt på egenhånd, og griner ikke p.g.a det.
 
Topp Bunn