Jremote og Chromecast Audio - funker ikke og leverer uansett begrenset lydkvalitet

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.155
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Jeg har nettopp fått koblet Jremote til Jriver på PC, og det lot seg enkelt gjøre. Men da var det slutt på moroa. Jriver gir ikke valg over 320 kbps. Nå er det slik at jeg hører på Jriver med fullt utbytte når jeg har koblet en USB-DAC til headamp, men når jeg bruker Jremote til å styre greia så får jeg kun mp3 i 320 kbps som høyeste lydkvalitet.

Andre problem var å få den til å kommunisere med Chromecast Audio. Ingen knapp for å få caste signalet, den bare fortsetter å sende til USB-DAC, ulikt fra Tidal når det svitches om med en knapp i avspilleren.

Hvis det ikke lar seg gjøre å koble Jriver til CC Audio som lovet i reklamen, og lydkvaliteten begrenses til 320 kbps når jeg har 24 bit FLAC på HDD. Det første kan være en feil jeg gjør, men hvis det siste faktisk er begrensningene så ryker enten Chromecast Audio eller Jriver ut av mitt opplegg. Sannsynligvis Jriver, for et så idiotisk opplegg fortsetter jeg ikke å bruke selv om det kostet meg flere hundre kroner.

Noen må jo ha erfaring med Jriver som via Jremote spiller over CC Audio. Jriver har jo annonsert dette siden versjon 20, som jeg har.
 
Sist redigert:

pelsjeger

Overivrig entusiast
Ble medlem
27.04.2004
Innlegg
897
Antall liker
1.001
Torget vurderinger
4
Ingen?

Vel, uten at jeg selv har testet med chromecast, så virker det som om du må få den (chromecast) til å oppføre seg som en dlna-enhet.
Så vidt jeg vet er ikke Google så åpne med disse enhetene som de kunne vært, så du må installere og sette opp denne med chromecasten: http://www.bubblesoftapps.com/bubbleupnpserver/ dette er for å få den til å bli samarbeidsvillig dlna-enhet.

Deretter må du aktivere DLNA-serveren i jriver.
image.jpg


Etter at dette er gjort bør den på magisk vis dukke opp øverst til venstre i jriver som tilgjengelig sone.

jeg understreker at dette er instrukser i grove trekk, og man bør være villig til å jage rundt i menyer i jriver for å komme i mål.

ref mp3 320 så er det sikkert for at det er dette som er satt i convertion settings. Du får snoke i menyer og deaktivere.
 
Sist redigert:

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.155
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Takk for god hjelp. Det var en forskjell i ditt oppsett som det ikke var i mitt, og det var Authentification. Nå har jeg aktivert den. DNLA var allerede aktivert, det fant jeg ut på annen måte. Og som du skrev, jeg fant ut av det med filformat i menyene på selve Jriver. Da forsvant den opsjonen på Jremote, merkelig nok. Ikke at jeg trenger den, men bør den forsvinne?

Her er screenshot av mitt oppsett nå. Det må vel være greit?

jriver.jpg
 
Sist redigert:

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.155
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Ingenting har dukket opp utenom det jeg har trykket på. Ingen opsjon øverst i høyre hjørne på Jriver på pc-en i alle fall. Det er Jriver 20, og den skal jo være kompatibel. Dette her begynner å se håpløst ut akkurat nå, litt svartsyn får man jo etter å ha slitt med å få det til å fungere i lang tid. Ved å streame kablet via Abrahamsen A-DAC ser ut til å være eneste stabile måte å streame til hovedriggen, og den eneste når jeg bruker fram til jeg eventuelt får orden på dette.

Er jo også møkka lei av at CC noen ganger kaster Tidal ut midt i en plate, og at castingen slår seg av ganske kjapt etter at et album er ferdig spilt. Men det kan være en ustabilitet i den ene enheten, for jeg har ikke merket slike problemer på soverommet. Men det spilles det jo bare et album og det er det.
 

pelsjeger

Overivrig entusiast
Ble medlem
27.04.2004
Innlegg
897
Antall liker
1.001
Torget vurderinger
4
OK, jeg var litt snar med info og linking i går. Nøkkelen er at chromecast ikke støtter det du vil gjøre, sånn uten videre. Du må installere en DLNA transkoder (bubble DLNa server) at jriver skal kunne gjenkjenne den som en sone.

Jeg hadde gitt deg feil link i går.

Siden noen allerede har skrevet en god guide på computer audiophile så unnlater jeg å refortelle: Computer Audiophile - Streaming Around The Globe Or Around The Home With JRiver Media Center

Streaming Around the Home




Problem:

I want to stream from JRiver Media Center to my $35 Chromecast Audio devices, up to 24 bit / 96 kHz as supported by the devices, with bit perfect digital output to my DAC via the mini-TosLink Chromecast Audio output, and use the JRemote iOS/Android app. Ideally the Chromecast Audio devices would appear as Zones within JRMC, the same way as UPnP/DLNA zones appear automatically. Transcoding my lossless library of FLAC, AIFF, an WAV files is unacceptable.


Solution:

JRiver Media Center supports UPnP/DLNA endpoints, but not Chromecast endpoints. Thus, it's impossible for my Chromecast Audio endpoints to appear as a zone in JRMC and receive audio without a little help. By installing and configuring the tiny, but very powerful, BubbleUPnP Server on my JRiver Media Center computer, my Chromecast Audio devices appear as UPnP/DLNA zones in JRMC. Once these devices appear as zones in JRMC, everything else falls in line. The JRemote app can select the Chromecast Audio devices and stream music to them as if they are true UPnP/DLNAendpoints. BuubleUPnP Server enables the full power of JRMC and JRemote to work with Chromecast Audio devices.


Requirements:

1. JRiver Media Center
2. BubbleUPnP Server
3. Chromecast



Overview:

I have JRiver Media Center with BubbleUPnP Server running on a computer (could also be running on a NAS) and JRemote on my iPhone. I select the Chromecast Audio devices in my home from within JRemote and select the music I want to stream to the devices. It's really that simple. I can even link/group several Chromecast Audio devices together, all from within JRemote.



Details:

Setting up JRiver Media Center to stream to CHromecast Audio devices is beyond simple. Here's a step-by-step guide to getting it up and running right now.


  1. Install and configure JRiver Media Center (if you haven't already) and enable DLNA.
    • Go to TOOLS > OPTIONS > MEDIA NETWORK.
    • Enable "Use Media Network to share this library and enable DLNA" (image)

  2. Setup a Chromecast Audio device on your wireless network. Instructions are included with the device. When using the optical output there is no need for special configuration such as enabling high dynamic range.
  3. Install and configure BubbleUPnP Server
    • Download BubbleUPnP Server and run through the installation process. There's no need to enable Internet access (when access the question during installation) for Chromecast Audio streaming to function.
    • After installation the BubbleUPnP Server configuration page should appear, if not just launch the app from your desktop. Select the Media Renderers tab.
    • Select the Chromecast Audio device you want to configure, from the left side of the window.
    • Select the box to enable "Create a DLNA renderer" and don't enable the OpenHome renderer.
    • Close the configuration page and open JRiver Media Center. The Chromecast Audio device will appear under the "Playing Now" section just like a DLNA renderer (image). Select the Chromecast Audio device, then start playing music. Or, open JRemote and select the Chromecast Audio DLNA zone (by selecting the circular pattern/server name to bring up the zones (image).
    • Enjoy streaming music to your $35 audio endpoints.[\quote]
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.155
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Godt jobba, og tusen takk! Du bekrefter min mistanke om at Bubble ville være løsningen. Fungerte fint i Android før Tidal-integrasjon, så hvorfor ikke på pc? Kan jeg da også streame direkte fra pc, slik at jeg ikke trenger å bruke et nettbrett i det hele tatt? Det ville vært den ideelle løsningen for meg ut fra den erfaring jeg gjør meg nå. For nå streamer jeg igjen kablet for å få det løftet i lyden DAC-en i headfi-riggen gir, og for å overhode kunne streame lokale filer. Jeg har funnet det behagelig å bruke grensesnittet på pc-en for første gang på en god stund.

Men takk for løsning. Den blir nok tatt i bruk. Det hender jo at jeg ønsker å høre John Cale Comes Alive på soverommet eller kjøkkenet også. :cool:
 

pelsjeger

Overivrig entusiast
Ble medlem
27.04.2004
Innlegg
897
Antall liker
1.001
Torget vurderinger
4
Bubble server installeres på maskinen som kjører jriver. Når jriver "ser" chromecasten kan du velge den som sone i menyen på PC, samt som kilde i jremote. Bare følg smørbrødlista over så skal det gå, tror jeg.
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.155
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Bubble server installeres på maskinen som kjører jriver. Når jriver "ser" chromecasten kan du velge den som sone i menyen på PC, samt som kilde i jremote. Bare følg smørbrødlista over så skal det gå, tror jeg.
Da forstår jeg det slik at jeg kan fritt velge mellom å bruke pc eller fjernkontroll, avhengig av hva som passer meg der og da. Det vil isåfall være fantastisk, men er vel bare en logisk konsekvens av at chromecast blir endpoint. Gleder meg til å få det opp å gå. Da blir det leting etter strømforsyning til den gamle Audio Alchemy-en som forsvant for noen uker siden, selvfølgelig innad i huset. Optisk kabel med minijack-adapter er allerede kjøpt. Men det blir nok fortsatt soverommet som blir hovedrom for CC Audio, for jeg tror ikke Audio Alchemy kan hamle opp med Abrahamsen A-DAC som forer headampen. Når jeg får noe enda bedre kan jeg flytte den mobile enheten tilbake i systemet.
 
Topp Bunn