Fy på lanken iTunes

berxter

Hi-Fi freak
Ble medlem
17.01.2007
Innlegg
5.673
Antall liker
3.714
Sted
Trondheim
Torget vurderinger
1
How many Apple engineers does it take to fix iTunes? | The Verge

"In the ranking of unpleasant life experiences, using Apple's iTunes lies somewhere between filing your taxes and having your wisdom teeth pulled out."

Videre kommentar egentlig unødvendig... Tilfellet dreier seg vel like mye om Apple Music Service.

Eller som en gammel kompis brukte å si: Fy i ansiktet, smekk på lanken og knips på pungen.

B
 

otare

Æresmedlem
Ble medlem
04.04.2007
Innlegg
13.618
Antall liker
9.172
Sted
Trondheim
Ja, den Pinkstone-historien. Mannen har vært uheldig og påtruffet en eller annen lus i noe programvare som veldig mange bruker og omtrent ingen andre har opplevd. Opplysning1: Det er lus i programvare. Det finnes ikke programvare som er helt fri for lus.
Opplysning 2: Apple har sendt 2 ingeniører hjem til Pinkstone for å prøve å gjenskape problemet for å finne ut hvor feilen ligger, uten at de har klart å gjenskape feilen. Det er jo gjerne det firma gjør når noen har problemer med software de har levert (not!).

Personlig er jeg rimelig fornøyd med iTunes. Bruker det daglig på et musikkbibliotek på over 3 TB, på 4 forskjellige maskiner og 3 AppleTVer. Aldri noen problemer.
Jeg bruker ikke Match - til det er biblioteket mitt alt for stort - og jeg bruker ikke streaming. Apple Music er en glimrende tjeneste til mitt bruk - der finnes det utrolig mye musikk tilgjengelig. Jeg søkte f.eks. på musikk av komponisten Julius Röntgen, og det fantes ca. 40 album med musikk av ham på Apple Music. Ferenc Fricsay? Alt som finnes med ham ligger på AM. Hele katalogen til MDG og CPO ligger der. AM er, så vidt jeg kan se, orientert mot album, og ikke så mye mot spillelister. Det passer meg veldig bra, da disse spillelistene som alle maser om, ikke er slik jeg hører på musikk. Da jeg begynte å bruke iTunes for mange år siden lagde jeg spillelister, men oppdaget ganske fort at jeg ikke brukte dem.
Jeg har vel til gode å ikke finne det jeg leter etter der - jo forresten, det ligger vel ikke mye av Prince der. Gamle, relativt ukjente band fra 60-tallet - Curved Air, Quicksilver Messenger Service, It's a beautiful day... - finnes der. Gamle norske band finnes der. Behovet for å kjøpe CDer fra gamle favoritter er helt forsvunnet.
Jeg kjøper fremdeles CDer, men glemmer å sjekke om det er tilgjengelig på AM. Bestilte nettopp strykekvartetter av Vagn Holmboe på platemerket Dacapo. På salg på Europadisc. Nå ser jeg jo at de er tilgjengelige på Apple Music alle 20. De pengene kunne jeg spart meg - jeg må bli flinkere å sjekke hva som er tilgjengelig på AM. Jeg har en følelse av at jeg kan kutte ut alle CD-kjøp framover. Til mitt bruk er Apple Music strålende, men at det ikke passer for alle kan jeg gjerne tro.
35 CDer med musikk av Kalevi Aho ser jeg. 28 CDer med musikk av Knudåge Riisager - flere av de jeg nettopp har kjøpt - enda mer penger jeg kunne spart.

Hvordan det fungerer på en iPhone aner jeg ikke, da jeg ikke bruker musikk på den måten. Når jeg hører musikk vil jeg ha muligheten til å konsentrere meg om musikken, og ikke bruke den som bakgrunnsstøy når jeg er ute på tur. Så musikk hører jeg på hjemme. Da bruker jeg enten CD eller Apple Music på stasjonært utstyr. Det fungerer strålende.
Tidligere var iTunes noe langsom på så store bibliotek som det jeg har, men det har bedret seg betraktelig med den siste oppdateringen.

Jeg skjønner virkelig ikke hva som er problemet med iTunes. Det er enkelt, raskt og fleksibelt. Musikken blir lagret i tapsfritt format og automatisk konvertert til AAC hvis du synker telefonen din (forutsatt at du har krysset av for at det er det du vil). Du kan ha mange forskjelllige biblioteker liggende på forskjellige servere og bytte mellom dem med et enkelt menyvalg. Hva mer er det egentlig man vil ha? Finn alle verk i E-dur i en samling på 10 000 CDer? Tar maks 5 sekunder. Finn alle kammermusikkverk og sorter dem etter komponist og tittel? Klikk på Sanger. Klikk på Kammermusikk. Voila. Det tok meg nå ca 3 sekunder å finne 22 012 objekter (fra 208 237 objekter totalt) på en ekstern disk fra en 8 år gammel maskin. Hva er så vanskelig og dårlig med det?

Den Pinkstone-historien er (som vanlig) storm i et vannglass. En uheldig bruker som ikke har tatt back-up av noe som ifølge ham var uerstattelig. Synd for ham selvfølgelig, men...
 
Sist redigert:

berxter

Hi-Fi freak
Ble medlem
17.01.2007
Innlegg
5.673
Antall liker
3.714
Sted
Trondheim
Torget vurderinger
1
Ja, jeg tror også at Pinkstone må bære mye av skylda selv. En noe mer balansert versjon: Sure toner fra Silicon Valley - kultur - Dagbladet.no
Jeg bruker ikke iTunes, og frykter den. Dersom jeg skulle begynt på 0, ville den sannsynligvis ha vært formålstjenlig, men når jeg nå har et par Tb ferdigrippet, og tagget og organisert som jeg vil ha det, kommer det ikke på tale å installere noe som har potensiale til å innføre sitt eget organisasjonsregime.
Men den diskusjonen aner det meg at vi har hatt tidligere ;) .

B
 

Petterone

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.02.2010
Innlegg
1.392
Antall liker
721
Sted
Rogaland
Torget vurderinger
4
Har 2 TB nedlastet musikk organisert via iTunes i alac ,tagget også via iTunes slik jeg vil ha det
Har delt bibliotek med Logitech media server og roon etc etc ,ingen problemer noen gang
Har i det siste brukt db poweramp converter til og laste ned til samme biblioteket ,men plukker det opp ifra biblioteket med iTunes

Kjempe praktisk syntes jeg
 

berxter

Hi-Fi freak
Ble medlem
17.01.2007
Innlegg
5.673
Antall liker
3.714
Sted
Trondheim
Torget vurderinger
1
Hehe, mesteparten av det jeg har er i .FLAC, så iTunes er utelukket, om ikke annet så av den grunn.

B
 

otare

Æresmedlem
Ble medlem
04.04.2007
Innlegg
13.618
Antall liker
9.172
Sted
Trondheim
Ja, jeg bruker ALAC. Fritt og open source det også. iTunes hadde noen småproblemer med hastigheten når biblioteket ble stort i en periode, men det er fikset i den siste versjonen. Et veldig praktisk program å bruke når man har mye musikk. Man velger jo selv om man vil la iTunes organisere musikken eller om man vil gjøre det selv. Jeg foretrekker å la iTunes gjøre det, så sparer jeg meg den jobben. Alternativ organisering gjør jo iTunes on the fly uten å røre filsystemet. Veldig praktisk.
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.154
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Hehe, mesteparten av det jeg har er i .FLAC, så iTunes er utelukket, om ikke annet så av den grunn.

B
Saved by the freakin' bell, akkurat som meg. Er glad jeg tidlig tok i bruk Jriver, slik at iTunes var uaktuelt for meg da jeg fikk meg iPhone og måtte forholde meg til epleverdenen andre steder enn på jobb.
 

otare

Æresmedlem
Ble medlem
04.04.2007
Innlegg
13.618
Antall liker
9.172
Sted
Trondheim
Nei, det er den samme tullehistorien. En person som ikke har tatt backup og som muligens har truffet på en bug i et stykke software, som vi jo bare finnes i software fra Apple.
 
Topp Bunn