Digitalt musikkanlegg

Ken H T

Medlem
Ble medlem
14.02.2014
Innlegg
21
Antall liker
3
Hei

Omsider har jeg kommet til at jeg ønsker å rippe av min CD-samling til en digital lagrings- og spille enhet. Jeg er bare litt i villrede om hva som er den beste løsnigen for mitt bruk og håper dermed at noen er villig til å hjelpe meg med et oppsett jeg kan trives med.

Jeg ønsker et enkelt og brukervennlig system som er enkelt å sette opp og enkelt å vedlikeholde, men dog ikke gå utover lydkvaliteten som må være høy.

Jeg hater ustabile pc'er som må oppgraderes og feilfikses fordi enkelte programmer som ikke passer sammen kræsjer og lager krøll, så hvis det er mulig å unngå en pc så ønsker jeg det.

Jeg har i utgangspunktet et oppegående anlegg med ARC og Bryston forsterkersett som avgir signal til AP Scorpio II og som fødes av en Hegel CDP 2 i tillegg til en analog kjede. Så har jeg en Hegel HD20 liggende i kjelleren.

Jeg har sett på en NAS-server, Qnap hs-251 som jeg synes er pen nok til å rettferdiggjøre en plass i kompaniskap med de øvrige komponentene. At den samtidig er vifteløs er et stort pre. Vil det være mulig for meg å plugge en slik NAS rett i dac'en og styre den via en eller annen app på min sony Z3 smarttelefon?

Mvh Ken H
 

eldo472

Overivrig entusiast
Ble medlem
11.01.2005
Innlegg
1.026
Antall liker
288
Sted
Tranby
Sony HAP-Z1ES er alt i en boks. Man kan koble til USB CD/DVD drev for å kopiere inn plater. De blir lagret som flac eller wav. Spilller av DSD og pcm som DSD. Ulempen med den, er at jeg ikke kan se at den kan strømme Tidal og Spotify og at den ikke kan brukes som DAC. Man kan også koble seg til en PC og hente musikk eller koble til en ekstern HD.
Skal vist låte bra. Moodwright kan modifisere den med rør,og da blir den 2.5 ganger så dyr.
 

Asbjørn

Rubinmedlem
Ble medlem
26.03.2006
Innlegg
36.427
Antall liker
35.210
Sted
Vingulmǫrk
Torget vurderinger
2
Jeg har en løsning med NAS. Funker bra. NAS'en er på nettverket i huset og kjører et serverprogram for å levere musikkfiler via trådløst eller kablet nett. I den andre enden har du en klient (streamer) som henter musikkdata fra nettverket, konverterer dem til riktig format og takter dem videre til DAC. Streameren kan f eks være en Squezebox, Airport Express, Chromecast eller tilsvarende. Dette tilsvarer å strømme fra Tidal eller Spotify, bare med din egen server i huset heller enn utenfor. NAS'en plugges ikke rett i DAC, men står gjerne et annet sted i huset slik at viftestøy etc ikke forstyrrer. Appen styrer streameren, som i sin tur henter data fra NAS etter behov.
 
Sist redigert:

Ken H T

Medlem
Ble medlem
14.02.2014
Innlegg
21
Antall liker
3
Hei

Takk for innspill. Muligens havner jeg på en EC EMC2. Den kan så vidt jeg kan se streame fra nett og det er mulig å putte en disk inni. I tillegg til at det kan kobles til en NAS om nødvendig.

Mvh Ken H
 

Kernzedd

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
10.04.2013
Innlegg
416
Antall liker
273
Siden du har Bryston, ville vel en Bryston BDP-2 være noe, selv har jeg BDP-1 og den låter veldig bra, ellers har jeg etter mye nøling tatt mot til meg og koblet en Macbook opp mot min Bryston Dac, og det fungerer også glimrende med et program som heter Audirvana på Macen, hehe, jeg hater streaming, så jeg bruker hdd som jeg kobler til macen, og så spiller jeg av derfra, men idag er jo dette tungvint, men litt bevegelse trenger man jo.
 
Topp Bunn