Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak Maxtor's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2006
  Sted
  Langhus
  Innlegg
  1,846
  Tagget i
  1 Innlegg

  Rune Audio - noen erfaringer?

  Hallo.

  For kort tid siden kjøpte jeg en Raspberry Pi med Hifiberry DAC. Planen var å installere Rune Audio for å se hvordan dette stod seg som en betjeningsvennlig og lydmessig vellykket kilde til de gode musikkopplevelsene.

  Rasp'en ble raskt koblet opp og jeg fikk tidlig gjort gode erfaringer med airplay-funksjonen i Rune Audio. Rett så imponert over såvel lydkvalitet som funksjonskvalitet via ariplay til Rune Audio. Det jeg derimot har slitt med er å få Rune Audio til å "hente" ut musikken fra min dedikerte server (Windows-basert). Uansett hvordan jeg forsøker å mounte sharet i RuneUI oppnår jeg kun feilmeldinger, ingen kontakt med musikkbiblioteket og dermed ingen musikk.

  I dag var jeg rett ved å gi opp før jeg, ved en ren tilfeldighet, oppdaget at jeg kunne benytte Raspberry/Rune Audio som en ren renderer med Linn Kinsky som controller fra en iPad Mini. Brått fikk jeg tilgang til hele musikkbiblioteket (som forøvrig består av egne rippede CD'er i wav-format) og lyd fra Raspberry/Rune Audio via USB (mangler foreløpig analog inngang på forforsterkeren) til DAC. Og til alt overmål - meget god kvalitet!

  Mitt spørsmål i så måte er at RuneUI blottlegger en del innstilinger i Rune Audio. Er det noen som har erfaringer med Rune Audio og som vet hvilke innstillinger som gir best lydkvalitet med oppsettet som i mitt tilfelle? Lurer spesielt på disse innstillingene:

  Navn:   Innstillinger Rune Audio.jpg
Visninger: 252
Størrelse: 83.8 Kb


  Og så kommer selvfølgelig det klassiske og ganske tåpelige spørsmålet: Er det lydmessig forskjell å benytte Raspberry/Rune Audio som ren renderer eller ville jeg oppnå bedre lydkvalitet ved å jobbe intenst med å få sharet på serveren mountet? Eller har det rett og slett ingenting å si hvilken av disse metodene jeg benytter for avspilling?

  Mvh.
  | Intet nytt under solen |

 2. #2
  Hifi Freak Minutten's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2007
  Innlegg
  5,796
  Tagget i
  1 Innlegg
  Bruker du fortsatt Raspberry/Rune Audio? Hvordan opplevde du den sammenligent med ATV/Icarus?

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed