Rune Audio - noen erfaringer?

Maxtor

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.12.2006
Innlegg
1.857
Antall liker
1.252
Sted
Langhus
Torget vurderinger
12
Hallo.

For kort tid siden kjøpte jeg en Raspberry Pi med Hifiberry DAC. Planen var å installere Rune Audio for å se hvordan dette stod seg som en betjeningsvennlig og lydmessig vellykket kilde til de gode musikkopplevelsene.

Rasp'en ble raskt koblet opp og jeg fikk tidlig gjort gode erfaringer med airplay-funksjonen i Rune Audio. Rett så imponert over såvel lydkvalitet som funksjonskvalitet via ariplay til Rune Audio. Det jeg derimot har slitt med er å få Rune Audio til å "hente" ut musikken fra min dedikerte server (Windows-basert). Uansett hvordan jeg forsøker å mounte sharet i RuneUI oppnår jeg kun feilmeldinger, ingen kontakt med musikkbiblioteket og dermed ingen musikk.

I dag var jeg rett ved å gi opp før jeg, ved en ren tilfeldighet, oppdaget at jeg kunne benytte Raspberry/Rune Audio som en ren renderer med Linn Kinsky som controller fra en iPad Mini. Brått fikk jeg tilgang til hele musikkbiblioteket (som forøvrig består av egne rippede CD'er i wav-format) og lyd fra Raspberry/Rune Audio via USB (mangler foreløpig analog inngang på forforsterkeren) til DAC. Og til alt overmål - meget god kvalitet!

Mitt spørsmål i så måte er at RuneUI blottlegger en del innstilinger i Rune Audio. Er det noen som har erfaringer med Rune Audio og som vet hvilke innstillinger som gir best lydkvalitet med oppsettet som i mitt tilfelle? Lurer spesielt på disse innstillingene:

Innstillinger Rune Audio.jpg



Og så kommer selvfølgelig det klassiske og ganske tåpelige spørsmålet: Er det lydmessig forskjell å benytte Raspberry/Rune Audio som ren renderer eller ville jeg oppnå bedre lydkvalitet ved å jobbe intenst med å få sharet på serveren mountet? Eller har det rett og slett ingenting å si hvilken av disse metodene jeg benytter for avspilling?

Mvh.
 

Minutten

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.12.2007
Innlegg
8.301
Antall liker
3.092
Torget vurderinger
4
Bruker du fortsatt Raspberry/Rune Audio? Hvordan opplevde du den sammenligent med ATV/Icarus?
 
Topp Bunn