Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Feb 2010
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  3
  Tagget i
  0 Innlegg

  Chromecast-paradox?

  Jeg strømmer Tidal HIFI via android-nettbrett med BubbleUpNp-appen til Chromecast audio og leser da av 44,1 khz displayet på DAC, dvs. ingen konvertering av frekvens, noe jeg finner betryggende.

  Alternativt strømmer jeg fra PC, der Cast -to Chromecast kan velges med Tidal i nettleseren Chrome etter å ha installert Chrome Cast-Extension. Men nå vises 48 khz i displayet på DAC. Noen som har forklaring på dette, og kan det egentlig utgjøre noen hørbar forskjell?

 2. #2
  Hifi-interessert
  Ble medlem
  May 2012
  Sted
  Mo i Rana
  Innlegg
  95
  Tagget i
  0 Innlegg
  Et kjapt søk bekrefter upsamplingen og også at bubble-appen omgår det. Om du hører forskjell vet bare du

 3. #3
  Medlem
  Ble medlem
  Feb 2010
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  3
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra bengt Se Innlegg
  Et kjapt søk bekrefter upsamplingen og også at bubble-appen omgår det. Om du hører forskjell vet bare du
  Hei, takk. Jeg antar jeg burde klart å søke opp dette selv, men av det jeg har funnet selv har jeg ikke blitt så mye klokere.

  Jeg leste et sted at ved avspilling med chromecast-appen så fungerer nettbrettet kun som en fjernkontroll til Chromecast audio der data-strømmen går direkte fra wifi-nettet til chromecast audio, og ikke via nettbrettet som hvis denne var benyttet som medieavspiller. Jeg antar det samme da gjelder ved strømning av Tidal der Bubble-appen kaller opp chromecast-appen.

  Ved strømming fra PC via chrome nettleser og cast extension så er det tydeligvis en opp-sampling som jeg gjerne skulle vært foruten, og her er det tydelig at PC'en benyttes som medieavspiller i stedet for at chromecast henter datastrømmen direkte over wifi. Tips om muligheter for å omgå dette mottas med dyp takknemlighet!!

  (er ellers svært fornøyd med bruk av chromecast audio, og egentlig litt overrasket over at mange velger å bruke mye penger på andre strømmeløsninger)..

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed