Erfaringer med AirPlay etter iOS 9

fredrik0831

Medlem
Ble medlem
21.12.2015
Innlegg
10
Antall liker
1
Apple skal ha gjort en real overhaling av de underliggende protokollene som brukes til å drive AirPlay sammen med iOS 9. Dette skal blant annet sikre forbedret parring av enheter, bedre stabilitet (i form av drop-outs vil jeg tro), og generelt et bedre rammeverk for streaming mellom Apple-enheter. Håper dette vil være gunstig for alle Apple-dingser, selv eldre enheter. Har noen opplevd forbedret ytelse etter oppgradering til iOS 9?


Har tidligere erfart et noe ustabilt oppsett med en Bowers & Wilkins A5 som ble brukt i leiligheten et års tid, men utelukker ikke flaskehalser i nettverksoppsettet som årsaken til dette.


Har også prøvd Sonos hos pappa og virker som dette er veldig stabilt. Har hatt noen tilfeldige drop-outs, men dette kan også ha vært nettverksrelatert. Lydkvalitet virker også god. Ankepunktet er at dette er dyrt og tvinger deg til å bruke appen til Sonos (som jeg ikke er helt overbevist om).


Vurderer en Airport Express eller Apple TV med AirPlay koblet til en forsterker som en streaming-løsning, men er som sagt noe usikker på stabiliteten. Har lest meg litt opp på AirPlay og virker som dette skal være stabilt så lenge nettverket det brukes på er solid. Vil også få god lydkvalitet ved å kjøre optisk-ut gjennom Airport Express til en forsterker med intern/ekstern DAC. En Airport Express/Apple TV er heller ikke store investeringen, og gir andre muligheter i tillegg. Noen som har erfaringer med AirPlay gjennom Airport Express/Apple TV?
 

BritFi

Hi-Fi freak
Ble medlem
09.11.2012
Innlegg
2.915
Antall liker
1.953
Sted
Tilbake i Oslo, igjen.
Torget vurderinger
3
Jeg har på et godt, stabilt eple-nettverk hjemme, hatt mye glede av Airplay før jeg fikk Spotify og Tidal integrert i streamer.
Ingen problemer med stabilitet. MEN, Air Port express har mye jitter på digital utgang, og dette er det en del DAC'er som sliter med.
DA vil du oppleve drop-outs, noe som jeg selv nylig gjorde, når jeg oppgraderte til en forsterker med en veldig god men kresen" DAC. (ESS Sabre). Så google ditt DAC/forsterkervalg nøye mtp dette før evt.kjøp :)
 

Seskage

Baron af Skage ;)
Ble medlem
15.12.2014
Innlegg
1.952
Antall liker
5.527
Sted
Bergen
Torget vurderinger
7
Hos meg er det heller blitt dårligere etter oppdatering. Dvs at når jeg får koblet til så er overføring rimelig stabil, men må ofte forsøke gjentatte ganger før iPad kobler seg til AirPort express. Har også forsøkt med iPhone, og har samme problem der.

Også vansker med oppkobling med airplay til en klipsch air17 som jeg har.

Oppkobling fungerte greit før de siste oppdateringene som har kommet fra Apple.

Og jeg har godt og stabilt trådløst nettverk, ca 50/50 hastighet som er stabil. Dog har jeg ikke router fra Apple.

Så jeg kommer til å investere i en streamer slik at jeg unngår å måtte bruke airplay mer enn nødvendig.
 
Topp Bunn