Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Dec 2015
  Innlegg
  10
  Tagget i
  0 Innlegg

  Erfaringer med AirPlay etter iOS 9

  Apple skal ha gjort en real overhaling av de underliggende protokollene som brukes til å drive AirPlay sammen med iOS 9. Dette skal blant annet sikre forbedret parring av enheter, bedre stabilitet (i form av drop-outs vil jeg tro), og generelt et bedre rammeverk for streaming mellom Apple-enheter. Håper dette vil være gunstig for alle Apple-dingser, selv eldre enheter. Har noen opplevd forbedret ytelse etter oppgradering til iOS 9?


  Har tidligere erfart et noe ustabilt oppsett med en Bowers & Wilkins A5 som ble brukt i leiligheten et års tid, men utelukker ikke flaskehalser i nettverksoppsettet som årsaken til dette.


  Har også prøvd Sonos hos pappa og virker som dette er veldig stabilt. Har hatt noen tilfeldige drop-outs, men dette kan også ha vært nettverksrelatert. Lydkvalitet virker også god. Ankepunktet er at dette er dyrt og tvinger deg til å bruke appen til Sonos (som jeg ikke er helt overbevist om).


  Vurderer en Airport Express eller Apple TV med AirPlay koblet til en forsterker som en streaming-løsning, men er som sagt noe usikker på stabiliteten. Har lest meg litt opp på AirPlay og virker som dette skal være stabilt så lenge nettverket det brukes på er solid. Vil også få god lydkvalitet ved å kjøre optisk-ut gjennom Airport Express til en forsterker med intern/ekstern DAC. En Airport Express/Apple TV er heller ikke store investeringen, og gir andre muligheter i tillegg. Noen som har erfaringer med AirPlay gjennom Airport Express/Apple TV?

 2. #2
  Hifi Freak BritFi's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2012
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  1,241
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg har på et godt, stabilt eple-nettverk hjemme, hatt mye glede av Airplay før jeg fikk Spotify og Tidal integrert i streamer.
  Ingen problemer med stabilitet. MEN, Air Port express har mye jitter på digital utgang, og dette er det en del DAC'er som sliter med.
  DA vil du oppleve drop-outs, noe som jeg selv nylig gjorde, når jeg oppgraderte til en forsterker med en veldig god men kresen" DAC. (ESS Sabre). Så google ditt DAC/forsterkervalg nøye mtp dette før evt.kjøp
  Gato Audio er solgt.

  Naim UnitiQute streamer. Moon Neo 240i integrert forsterker med DAC.
  Lyd formidles i disse dager av Neat Iota Alpha, kabler er Supra Ply 3.4s

  HeadFi: Sennheiser Momentum og Nitro X by Supra «On the move».
  Bilde: Samsung 8005 65". Film: Denon 1713 UD Blu Ray spiller, og Netflix + HBO.

 3. #3
  Overivrig entusiast Seskage's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2014
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  644
  Tagget i
  3 Innlegg
  Hos meg er det heller blitt dårligere etter oppdatering. Dvs at når jeg får koblet til så er overføring rimelig stabil, men må ofte forsøke gjentatte ganger før iPad kobler seg til AirPort express. Har også forsøkt med iPhone, og har samme problem der.

  Også vansker med oppkobling med airplay til en klipsch air17 som jeg har.

  Oppkobling fungerte greit før de siste oppdateringene som har kommet fra Apple.

  Og jeg har godt og stabilt trådløst nettverk, ca 50/50 hastighet som er stabil. Dog har jeg ikke router fra Apple.

  Så jeg kommer til å investere i en streamer slik at jeg unngår å måtte bruke airplay mer enn nødvendig.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed