Benchmark DAC-2 via USB-hub - ikke helt problemfritt

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.086
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Jeg måtte koble om litt på datakablene i dag, og da viste det seg at Benchmark DAC-2 ikke fungerte via en USB-hub jeg har brukt et års tid til diverse tilbkoblinger. Benchmark'en fungerer helt fint dersom den kobles direkte til en USB-utgang bakpå PCen - men altså ikke via hub. Samme med en printer/scanner jeg har tilkoblet via USB-kabel. Den fungerer helt fint koblet direkte til PCen, men ikke via hub. Derimot fungerer diverse USB-harddisker helt problemfritt via hub, og det gjør også tilkoblingen til et par digitalkameraer jeg bruker, og til mobilen.

Noen som kan forklare at USB fungerer forskjellig, avhengig av om man kobler direkte eller via hub, på en grei og forståelig måte?
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.086
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Bare til orientering:

Noen ganger tar ting temmelig lang tid, men problemet er løst.

Defekt strømforsyning på USB-huben. Signalene går i og for seg gjennom, men uten en fungerende strømforsyning ser det ut til at det kan bli lite strøm for enkelte av enhetene som kobles på. F.eks. da kameraet ble koblet på. Kameraet registrerte kontakt med PCen - "PC" i displayet - men ingen respons den andre veien som tydet på at PCen hadde registrert kameraet.

Med en ny hub på plass, fungerer alt som før.
 
Topp Bunn