Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast Ambings's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2004
  Innlegg
  307
  Tagget i
  0 Innlegg

  Trådløs og rådløs

  Hei!

  Jeg er i ferd med å gå fra CD-er til filer. I den forbindelse har jeg kikket litt, og har noen kriterier.
  Det må være enkelt. Det må inneholde færrest mulig bokser og ledninger. Det må matche min over 10 år gamle CD-spiller til 20.000 på lyd. Minst.

  Har tenkt litt på følgende:

  1) Bluesound med harddisk, CD-ripper og streamer. Alt i ett er kjekt. Her kan jeg evt. kjøpe en bedre DAC hvis behov. Minus: Støyer harddisken mye? Kan man bruke boksen trådløst, både til streaming og CD-ene som er rippet, på Hifi-Klubben var de litt usikre på det siste.

  2) Arcam DAC og streamer i ett. Fordel at det er kun en boks. Minus; får ikke rippet gamle CD-er.

  I begge tilfeller tenkte jeg å bruke Ipad/Nettbrett som fjernkontroll, og ved valg av løsning 2 også som musikkbibliotek. Jeg er mer opptatt av å laste ned enn å streame, det er ikke så mange sanger jeg lytter til annet enn at jeg gjerne samler alle.

  Tar gjerne i mot andre forslag, men det må være superenkelt å bruke, få bokser og ledninger, og best mulig lydkvalitet. Inkludert nettbrett hadde jeg håper å slippe unna med 18.000. Budsjettet kan overskrides, men det gjør ikke noe om det blir igjen noen kroner.

  PS! Tar gjerne tips om nettbrett også. Usikker på hva jeg bør velge der.

 2. #2
  Hifi Freak Ketil's Avatar
  Ble medlem
  May 2004
  Innlegg
  1,924
  Tagget i
  0 Innlegg
  Tror Bladelius Embla oppfyller kravene dine ganske bra. Ligger en på børsen nå.
  Bryston BDP-2, PS Audio DirectStream DAC, PS Audio BHK pre, PS Audio BHK 250 effekt, Monitor Audio Platinum 200 II, REL S5 subwoofer, PS Audio P15 Power plant, Perfectwave AC12 strømkabler, Chord Sarum Tuned Aray IC, Chord Sarum Super Aray USB, Shunyata Anaconda HT kabler.

 3. #3
  Hifi-entusiast Ambings's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2004
  Innlegg
  307
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hei og takk for tips. Men jeg antar den som ligger til salgs også har innebygget forforsterker. Jeg har allerede en god forforsterker som jeg ikke har tenkt å bytte ut, dermed blir det litt overkill.

 4. #4
  Hifi Freak Kanutus's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2014
  Sted
  Nesodden
  Innlegg
  1,918
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hei!
  Jeg har sett etter det samme som deg, og endte opp med en BlueSound Node da jeg allerede har en NAS (Synology) hvor alle filene mine ligger. Fordelen med NAS er sikkerhet og størrelse. Jeg har akkurat nå ca 6TB med ledig plass, kjører backup inn på samme system. Det er flere fordeler med NAS som du mister ved å bruke 'alt-i-ett'-løsningen som du snakker om. Det _kan_ være knotete å sette opp en NAS, og det vil du jo helst unngå, dermed har du noen plusser og minuser du må velge mellom. Tilbake til BlueSound så er jeg ganske fornøyd med den. Lyden er identisk med en Oppo 103D som streamer, men BlueSound støtter gapless, og det er et 'must'. Brukergrensesnitt med app-kontroll er temmelig likt, men BlueSound sin fungerer helt greit hvis du skulle velge den. Den er litt følsom på 'cover-art', så der må du kanskje inn og hjelpe til litt med justering av bildestørrelse på cover, og lagre med nytt navn, dvs "cover.jpg". Jeg bruker en NAD D1050 dac, og har faktisk ikke fått testet BlueSound sin innebygde, da jeg ikke har klart å få noe lyd ut av den. Mistenker at det er noe galt med min, så den skal jeg ta med tilbake til butikken i dag. Jeg skjønner ikke helt hva du mener med trådløs ripping, og vet ikke helt hvordan funksjonaliteten til den innebygde rip-saken er, men for meg virker det litt unødvendig. Jeg ripper en CD på bærbar med XLD til FLAC, laster over på NAS, oppdaterer indeks, og plata er klar. Tar ikke mer enn 5 minutter per CD.

  Bare å spørre hvis du lurer på noe mer!

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed