Trådløs og rådløs

Ambings

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
21.09.2004
Innlegg
307
Antall liker
5
Hei!

Jeg er i ferd med å gå fra CD-er til filer. I den forbindelse har jeg kikket litt, og har noen kriterier.
Det må være enkelt. Det må inneholde færrest mulig bokser og ledninger. Det må matche min over 10 år gamle CD-spiller til 20.000 på lyd. Minst.

Har tenkt litt på følgende:

1) Bluesound med harddisk, CD-ripper og streamer. Alt i ett er kjekt. Her kan jeg evt. kjøpe en bedre DAC hvis behov. Minus: Støyer harddisken mye? Kan man bruke boksen trådløst, både til streaming og CD-ene som er rippet, på Hifi-Klubben var de litt usikre på det siste.

2) Arcam DAC og streamer i ett. Fordel at det er kun en boks. Minus; får ikke rippet gamle CD-er.

I begge tilfeller tenkte jeg å bruke Ipad/Nettbrett som fjernkontroll, og ved valg av løsning 2 også som musikkbibliotek. Jeg er mer opptatt av å laste ned enn å streame, det er ikke så mange sanger jeg lytter til annet enn at jeg gjerne samler alle.

Tar gjerne i mot andre forslag, men det må være superenkelt å bruke, få bokser og ledninger, og best mulig lydkvalitet. Inkludert nettbrett hadde jeg håper å slippe unna med 18.000. Budsjettet kan overskrides, men det gjør ikke noe om det blir igjen noen kroner.

PS! Tar gjerne tips om nettbrett også. Usikker på hva jeg bør velge der.
 

Ketil

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.05.2004
Innlegg
2.318
Antall liker
886
Tror Bladelius Embla oppfyller kravene dine ganske bra. Ligger en på børsen nå.
 

Ambings

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
21.09.2004
Innlegg
307
Antall liker
5
Hei og takk for tips. Men jeg antar den som ligger til salgs også har innebygget forforsterker. Jeg har allerede en god forforsterker som jeg ikke har tenkt å bytte ut, dermed blir det litt overkill.
 

Kanutus

Hi-Fi freak
Ble medlem
16.11.2014
Innlegg
2.006
Antall liker
780
Sted
Nesodden
Hei!
Jeg har sett etter det samme som deg, og endte opp med en BlueSound Node da jeg allerede har en NAS (Synology) hvor alle filene mine ligger. Fordelen med NAS er sikkerhet og størrelse. Jeg har akkurat nå ca 6TB med ledig plass, kjører backup inn på samme system. Det er flere fordeler med NAS som du mister ved å bruke 'alt-i-ett'-løsningen som du snakker om. Det _kan_ være knotete å sette opp en NAS, og det vil du jo helst unngå, dermed har du noen plusser og minuser du må velge mellom. Tilbake til BlueSound så er jeg ganske fornøyd med den. Lyden er identisk med en Oppo 103D som streamer, men BlueSound støtter gapless, og det er et 'must'. Brukergrensesnitt med app-kontroll er temmelig likt, men BlueSound sin fungerer helt greit hvis du skulle velge den. Den er litt følsom på 'cover-art', så der må du kanskje inn og hjelpe til litt med justering av bildestørrelse på cover, og lagre med nytt navn, dvs "cover.jpg". Jeg bruker en NAD D1050 dac, og har faktisk ikke fått testet BlueSound sin innebygde, da jeg ikke har klart å få noe lyd ut av den. Mistenker at det er noe galt med min, så den skal jeg ta med tilbake til butikken i dag. Jeg skjønner ikke helt hva du mener med trådløs ripping, og vet ikke helt hvordan funksjonaliteten til den innebygde rip-saken er, men for meg virker det litt unødvendig. Jeg ripper en CD på bærbar med XLD til FLAC, laster over på NAS, oppdaterer indeks, og plata er klar. Tar ikke mer enn 5 minutter per CD.

Bare å spørre hvis du lurer på noe mer! :)
 
Topp Bunn