Portabel DAB-radio med AirPlay?

Fush

Hi-Fi freak
Ble medlem
20.01.2006
Innlegg
1.868
Antall liker
1
Batteridrevet, portabel høyttaler med DAB+ og AirPlay: Har noen sett dette? Er ikke kar om å finne det noe sted på hele den vide verdensveven.
 

iMystic

Overivrig entusiast
Ble medlem
18.03.2014
Innlegg
608
Antall liker
78
Torget vurderinger
1
Med airplay tenker du vel da koble til f eks iphone/ipad etc. Hvorfor ikke bare bruke en nettradio app på ipad etc? Og da kjøre en trådløs portabel høyttaler. Da vil du ha utrolig mye bedre utvalg av ganske gode høyttalere...

For streaming av nettradio og portabel bruk så er ikke airplay det mest praktiske, faktisk noen ulemper da uten et hjemmenettverk, og litt derfor du ikke finne mange portable enheter med airplay (men finnes noen). Men bluetooth vil generelt sagt kunne gi den lydkvalitet du kan oppnå ved streaming av nettradio som neppe har høyere bitrate enn 320kbit/s. Da er BT godt nok. BT 4.0 hevdes å være lossless innenfor 16/44.

Når dette er sagt så bruker jeg selv airplay i noen relativt mobile oppsett. Men da må du f eks bruke iOS enhet (f eks iPhone) i "delt nettverk" som airplay høyttaler kobler til. Funker flott, men litt kronglete og iPhone vil i delt nettverk bruke fryktelig mye støm...!
 
Sist redigert:

Fush

Hi-Fi freak
Ble medlem
20.01.2006
Innlegg
1.868
Antall liker
1
Jeg ønsker den batteridrevet først og fremst fordi den skal være lett å ta med fra rom til rom, ut på balkongen etc. Det er praktisk om det er radio rett på boksen, slik at det er mulig å bruke radio, uten å trenge iPad, etc. Til streaming foretrekker jeg AirPlay. Har stort sett bare dårlige erfaringer når det gjelder Bluetooth, med tilkoblingsproblemer, etc. De få gangene radioen/høyttaleren blir med ut på tur, vil det være helt kurant å koble spiller til fysisk med kabel.

Det finnes mange portable AirPlay-høyttalere som spiller forholdsvis bra, men ingen med radio. Det finner noen radioer som spiller bra, og som har trådløs tilkobling, men da kun Bluetooth (eks Geneva World Radio). Jeg er litt overrasket over at DAB og AirPlay ikke har funnet hverandre i samme (batteridrevne) enhet enda.
 

iMystic

Overivrig entusiast
Ble medlem
18.03.2014
Innlegg
608
Antall liker
78
Torget vurderinger
1
Airlay er da ikke så bra egnet under portabel bruk uten et stasjonært nettverk. Airplay er jo nettverkbasert. Så ville være rart om airplay var vanlig i en typisk portabel radio. Mange bluetooth bokser funker glimrende, ville ikke være bekymret for det. Det er jo bare å teste ut i butikken hvor god tilkoblingfunksjonaliteten er..

En del radioer etc som har airplay har også noe som kalles wi-fi direct for "airplay" når du ikke har et nettberk. Men vær oppmerksom på hvis du kobler di iphone etc til med wifi direct så får du ikke tilgang til internett via mobilnettverket. For å få til det må du bruke iphone som "ruter" i delt nettverk som nevnt tidligere. Bluetooth er rett og slett mye mer praktisk (til portabelt).

En mulig tilnærming for deg kunne være en portabel DAB radio som har docking med 30-pin tilkobling, det kan jo være greit i seg selv. Da kan du plugge et Airplay adapter tett i 30-pin dock. Airplay adapter på markedet som kan brukes slik er "Auris Skye". Jeg har et slik selv koblet til hjemmenetverk. Men husk på airplay problemene med portabelt som da vil gjelde. Er airplay adapteret satt opp til automatisk å koble til nettverk (evt iphone f eks) så er det litt kronglete og omkonfigurere på sekunder!

Auris Skye trenger du ikke nødvendigvis koble til 30-pin dock. Du får også en tilkoblingskabel/overgang med 3,5mm plugg og lyd og USB A for power. Så hvis radio har USB for lading av ipad etc så er det en potensiell måte å koble til. Men en dock er mer praktisk!
 
Sist redigert:

jarlesolberg

Fersking
Ble medlem
11.08.2014
Innlegg
1
Antall liker
0
Hei FUSH, har du funnet et produkt som svarer til dette. har tenkt i akkurat de samme baner, evnt DAB, med gode høytalere med mulighet for streaming. Airplay eller blåtann.

Husk at på hytter, så har man ikke alltid nettverk, og Internet radio er da i hvert fall ikke det en opsjon.
 
Topp Bunn