Hei,
jeg tenker å kjøpe en smarttelefon, og la merke til at det har kommet endel gode modeller som koster rundt kr 1000,-, med 4" touch-skjerm, og 1.2GHz prosessor. Så da ble på en måte smart-telefonene billigere. Men allikevel har de dyrere smart-telefonene høyere oppløsning på bilder, samt også gjerne større skjerm med mer oppløsning.

Men jeg ble mest interessert i en fra Samsung (Galaxy Trend Plus S7580, kr949), og en fra Sony (Experia E1, kr999,-). Tenker at Samsung er mer mainstream, og et sikkert valg. Mens Sony har bedre design, synes spesielt den hvite var pen, den sorte er ultrakul på en måte. Lurer på om Sony smart-telefoner har for høy design-faktor, og at det er greiere med Samsung?

La merke til at Samsung har 5mp oppløsning på kamera og LED-flash, samt et VGA kamera foran.
Mens Sony har 3mp, ikke blits, også virker det som at det ikke er noe kamera i fronten. Begge har 720p HD video recording.
Men jeg tenkte egentlig på musikkavspilling som et viktig kriterium, og la merke til at både Samsung og Sony har lista opp formater som støttes, på hjemmesidene.

Sony har listet opp 14 formater:
MP3, 3GPP, MP4, ADTS, AMR, SMF, XMF, OTA, RTTTL, RTX, iMelody, WAV, OGG, FLAC

Mens Samsung har listet opp 19:
MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA

Lurer på om Samsung skryter på seg "halv-veis utdaterte formater", og at Sony er like kompatibel. Tenker selv at jeg nesten får ta en prøvelytting, for å høre om det er noe forskjell i lydkvaliteten med hodetelefoner. Men tenker selvfølgelig på muligenten for å bruke ekstern DAC.

Eller bør jeg velge Nokia 520, som kommer med Windows operativ-system? Jeg rakk såvidt å se telefonene i en butikk, og la merke til at Sony-skjermen hadde god synlighet på den måten at den ikke var for glossy, så selv er jeg fristet til å velge Sony.