Altermativ til Ipod, for ekstern DAC, tips?

D

dustcap

Gjest
Jeg lurer på om det finnes noe alternativ til iPod, for å bruke som musikkavspiller. Har ikke helt sjekket ut om Samsung Galaxy S3 er like velegnet som iPhone. Men jeg er mest gira på en egen musikkavspiller. Er denne "Fiio X3" det som er alternativet?

Har en ekstern dac (Musical Fidelity V-dac II) med usb, coax, og optisk digital-inngang, samt ganske bra anlegg ellers.

Grunnen til at jeg vil ha noe annet enn iPod er at jeg ikke blir helt tilfreds med iTunes. Er mest interessert i tradisjonell-mappelagring, uten at et program går inn og lager lister/organiserer (klusser til litt, har jeg inntrykk av).

Eller kan jeg ha en iPod classic med 160GB, og ikke ha iTunes på PC'en min?

iPod classic er ganske rimelig nå, og et bra kjøp på en måte, med tanke på lagrings-kapasitet, samt ok funksjonalitet.

Har ikke forsket så mye på dette selv, men jeg har vel tenkt å installere foobar2000 på pc'en min, og prøve på loss-less formater (flac har jeg mest kjennskap til).

Et alternativ som også kan fungere er en mindre bærbar PC som musikkavspiller. Har sett på Samsung Ativ book 9 lite (kr5000-6000), som har den nye typen SSD-harddisk (128GB) basert på flash, noe som vil gjøre den stillere.
 

einar007

Medlem
Ble medlem
28.06.2013
Innlegg
13
Antall liker
0
Torget vurderinger
1
Fiio X3 er hvertfall et veldig godt alternativ. Jeg bruker denne og er storfornøyd. God lyd, støtte for minnekort, god forsterker/dac og mange utganger.
Fiio X5 har jo også kommet, men har ingen erfaring med den.

Om det er ITunes som er problemet, så går det jo fint å f.eks. legge inn Rockbox på en Ipod classic. Har brukt det en del også, og det fungerer fint
 

ketilb

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
13.10.2009
Innlegg
483
Antall liker
135
Sted
Sør-Helgeland
Torget vurderinger
15
@quddo,

Tenker du å koble avspilleren til anlegget via dac’en din? Hvis du skal bruke iPod/iPhone, må mottakeren (dac’en) ha Apples authentification chip innbygd, ellers får du ikke tappet (dekodet) det digitale signalet fra iTingen. V-dac II har vel ikke denne chippen(?).

Foruten diverse smartphones finnes i dag en rekke DAP’er på markedet (DAP=Digital Audio Player): Fiio, iBasso, Hisoundaudio, HiFiMAN, Astell&Kern, mfl. Fellestrekk er den mappestruktur du etterlyser, og muligheten for at ta ut signalet digitalt. Noen av disse vil dog sandsynligvis ha en dac innbygd, som er like god som eller bedre enn din V-dac II.

Generelt har disse DAP’er en ganske liten egen lagringskapacitet (8-16 GB), men har så mulighet for å ta SD-kort på opp til 128 GB. Kapacitetsmessig ligger de dermed litt bak iPod Classics 160GB. For begge løsningene kan grensene dog til en vis grad sprenges, f.eks med flere/større SD-kort (DAP) eller større harddisk (iPod).

For de to DAP’er jeg har hatt, HiFiMan HM-601 og iBasso DX50, har brukergrenseflaten vært en kilde til frustration. Det er nettopp mappestrukturen jeg ikke liker, og har også hatt en del (start?)problemer i forhold til integrasjon med min MacBook Pro. I motsetning til deg synes jeg, at iTunes opfører sig stort set eksemplarisk, men bruker det som sagt på en MacBook Pro, så kanskje PC-utgaven oppfører seg anderledes. Lydmessig var de to dog ganske bra, sammenlignet med iPod, så for det aspektet har jeg ingen reservasjoner.

På head-fi.org vil du i diskusjonsforummet (under Portable Sourc Gear) finne mye relevant lesestoff omkring disse digitale avspillerne. Det er stadig ikke helt klart for meg, hvordan du har tenkt å bruke avspilleren i ditt oppsett, så ovenstående kommentarer er mest for at peke deg i forskjellige mulige research retninger.


@einar007,

Finnes rockbox til classic i en stabil utgave nå? (trodde ikke det gikk an å rockbox'e Classic)
 

Eviledorf

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.05.2012
Innlegg
1.381
Antall liker
1.044
Sted
Bergen
Skal du ta med deg avslpilleren av og til? Om du ikke skal gjøre det er det nok best å ikke bruke en bærbar spiller, men heller gå for en eller annen boks. Jeg ville selv kjøpt en NUC og et vifteløst kabinett. Foobar2000 er glimrende til avspilling! Og du kan fjærnstyre med app på telefonen.

Om du skal ta avspilleren med deg er Galaxy S3 vel så god som Iphone/iPod til musikkavspilling. Jeg er enig i at iTunes er noe herk, med det går fint å synkronisere musikken mot andre programmer. Jeg har selv brukt MediaMonkey. Men jeg måtte installere iTunes først for å registrere iDingsen. Det ble da liggenede igjen noe bloatware på PCen.
 
D

dustcap

Gjest
Takk for svar.

Jeg tenkte vel å ha en digital musikkspiller som er ganske stasjonær, og ønsket å komme opp på 192kbps i lydkvalitet. Egentlig mest stasjonær jeg tenker på.

Jeg las netopp at MusicalFidelity V-dac II kun har 192kbps gjennom coax-digital inngang. Jeg bruker den nå sammen med en iMac (3 meter usb-kabel), og synes vel at det ble ganske bra, selv om jeg faktisk trodde at også usb-inngangen på V-dac II hadde 192kbps. Likevel så har den V-dac II jeg har, fått endel gode tester for lydkvalitetet, med tanke på dynamikk (hvordan det høres ut på en måte), samt så bruker jeg den for å spille av CD'er, med en DVD-spiller.

Visste ikke at Fiio x5 hadde kommet, den virker ganske imponerende, ut fra hva jeg leser på hjemmesiden til FiiO. Kan vel hende jeg foretrekker Fiio fremfor iPod, da for å ikke ha iTunes.

Jeg synes NUC (Intel basert liten PC) ser ganske lovende ut, ser at komplett.no har endel slike små bokser. Kan hende en NUC med for eksempel Samsung telefon kan bli digg. men jeg har vel tenkt å ha et vanlig tastatur i tillegg, samt så kan det fungere med en større PC-skjerm for film, eller en mindre skjerm, for å kontrollere den. Tror jeg må lese litt om Intel NUC begrepet.
 
D

dustcap

Gjest
Ble så jeg begynte å helle mot en liten bærbar PC med SSD harddisk, men synes vel Intel Next Unit of Computing (NUC) ser enda mer lovende ut :) Men jeg tenker mest på stereo-lyd, og ikke lyd i flere kanaler (hjemmekino).
 

Ikaros

Medlem
Ble medlem
25.08.2010
Innlegg
14
Antall liker
1
Sted
Oslo
Jeg har brukt Rockbox (som er et alternativt "operativsystem") på en 160 Gb iPod Classic. Litt annen installering enn standard, men det funker fint. Da legges alt inn i ordinær mappestruktur og du kan bruke flac-filer. Google på Rockbox og ipod Classic.
 
D

dustcap

Gjest
Vet noen om det spiller noen rolle hvilken prosessor jeg velger, blandt Intel NUC boksene, for lydkvalitet?

Ser at komplett har en "Intel NUC DN2820FYKH", med Intel Celeron N2820 prosessor, til kr1099,-. Den virker bra tilpasset det utstyret som er mest brukt i dag, med 2stk USB2.0, samt 1stk USB3.0 og 1stk HDMI.

Komplett selger den med nødvendig hardware for kr2395,- (minne, harddisk og nettverksadapter). Står at den har infrarød mottaker.
 

Eviledorf

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.05.2012
Innlegg
1.381
Antall liker
1.044
Sted
Bergen
Det skal være mer enn nok prosessorkraft til å spille musikk i den du nevner der. Om du skal bruke den noe mer grafikk intensivt kan det være bedre å kjøpe en med Haswell prosessor. Vær obs på at NUC ikke har coax eller optisk digital utgang.
 
D

dustcap

Gjest
Har ikke hørt om noen andre mini-PCer som har coax digitalutgang, og synes NUC konseptet, vifteløst og SSD disk er ganske fremtidsrettet. Når jeg tenker meg, så kan det vel hende at det er mulig med et adapter eller noe, for å få coax digitalutgang (digital USB lyd til digital coax lyd, signal). Men det er på en måte alltid noe som kan oppgraderes.


M2Tech har jeg hørt om, kom jeg på, og de har en USB stick med digital coax utgang, den digitale coax-utgangen fra M2Tech saken går opp til 24bit 192kHz. Det gir gode forhold for å bruke coax-inngangen på DA-converteren iallefall.
 
Sist redigert:

Eviledorf

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.05.2012
Innlegg
1.381
Antall liker
1.044
Sted
Bergen
NUC er ikke vifteløs med de kabinettene som komer fra Intel, men du kan kjøpe få tak i vifteløst kabinett fra f.eks. Streacom. De ser ganske ok ut også.

Om du går for denne løsningen er jeg spent på de erfaringen du gjør. Vurderer en slik selv, men enn så lenge gjør den gode gamle Squeezboxen min den jobben.
 
D

dustcap

Gjest
Streacom FC8B Evo virker som et bra kabinett, men jeg har ikke tenkt å kjøpe delene med en gang.
 
Topp Bunn