Tagge/Legge til bilder til flack og mp3 filer.Slik at de viser på SB Touch sin skjerm

Retep

Steine galen
Ble medlem
27.01.2005
Innlegg
23.074
Antall liker
20.269
Sted
Volda
Torget vurderinger
23
Har da bestemt meg for å gå igjenom samlingen med musikk og legge til bilder ( cover ) til mine flack filer og rette opp skrivefeil, slik at jeg kan se i gjennom musikken min på Squeezeboksen sortert etter artist.

Har brukt noen år på å fippe inn musikken, og desverre så har jeg brukt 3 ulike program, som gjør at filene er tagget på forskjellig måte.

Men hovedproblemet er cover/bilde på album. Stort sett så er det slik det skal være, men på en hel haug med album, så er der ikke bilde på SB Touch eller på fjerknontrollen ( bruker den som hører til SB Duet )

Har igår gått igjennom filene på Artister på A. har brukt Mp3tag programmet, og fått retta opp det meste. Som Artist navn, Album navn, Composer ol Det ser meget bra ut. Har også vert på web og lastet ned de tilhørene coverene ( fremsiden ) som jeg har mangla. Lasta og lagra de i samme mappe som de individuelle misikkfilene ligger. Så har jeg åpna filmappa i Mp3tag, og høyreklikka og "adda cover" og lagret.

Programmet kjører og alt av endringer blir lagret, bortsett fra Bilde. Dvs det ser greit ut når programmet har kjørt, men når jeg igjen åpner filen i SB, så viser fortsatt ikke bilde. Men de andre endringene er på plass.

Bildene/cover vises heller ikke i Mediamonky eller på Foobar 2000. Men de spiller.

Hva er det jeg gjør galt? Noen som har noen tips.
Tipper det der snakk om ca 6-700 cder som jeg ønsker å legge til bilde, slik at at ser finere ut når musikken avspilles. Har tiden til å gjøre dette de nærmeste ukene.
 

marsboer

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.04.2010
Innlegg
4.356
Antall liker
1.701
Sted
Phobos
Med mindre du har gamle mp3-spillere eller tilsvarende som må ha embedded tags i en flat filstruktur så er det vanligvis bedre å lagre bildet som "folder.jpg" i albummappen og droppe å legge det til i filtags. Da slipper du dobbeltlagring i hver enkeltfil og jeg har aldri vært borti et avspillingsprogram for PC som ikke støtter dette.

De fleste støtter embedded cover også, men man er da avhengig av at det lagres under riktig cover tag. Du har f.eks front, back osv. Det kan høres ut som om dette har blitt feil hos deg. Alternativt at det ikke er .jpg-filer du har lagt til, men f.eks gif. Er bildene veldig store?

Jeg testet forøvrig å gå inn på Extended tags og adde cover på en FLAC-fil i mp3tag og coveret dukker opp korrekt både i foobar2000 og mp3tag her i hvertfall.
 

Retep

Steine galen
Ble medlem
27.01.2005
Innlegg
23.074
Antall liker
20.269
Sted
Volda
Torget vurderinger
23
Hei.

Fant ut av det. Jeg måtte forndre navnet på coveret jeg laster ned til cover. filene er 500x500 stort sett. Ser ut til å fungere nå. Har i vertfall opp opp kover på 10 av de 10 siste cdene siden jeg fant dette ut....

Bare 678stk igjen
 

_RoDa_

Ikke så veldig hifi-freak lengre
Ble medlem
06.02.2010
Innlegg
12.853
Antall liker
13.669
Sted
Østfold
Torget vurderinger
8
Vet ikke, men det er mulig du må rescanne biblioteket for å få med endringene?
Jeg legger også en folder.jpg i albummappa, men tror ikke sb/lms har behov for det.
 

Retep

Steine galen
Ble medlem
27.01.2005
Innlegg
23.074
Antall liker
20.269
Sted
Volda
Torget vurderinger
23
Har brukt litt tid på dette idag og fått oppdatert ca 100cd. Fungere flott. De coverene jeg må finne på nett, har får et navn når jeg høyreklikker og velger lagre som. Når jeg forandret det til cover, lagra det i mappen til cd inne på samme "side" som musikkfilene og hentet da bilde til Mp3Tag og oppdaterte taggen er inne så fubgerte det.

Måtte rescanne sqeezeboksen ja..

Ser jaggu bra ut.
 
Topp Bunn