Resultater 1 til 7 av 7
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem sigurdkv's Avatar
  Ble medlem
  May 2003
  Innlegg
  4
  Tagget i
  0 Innlegg

  Wimp/Spotify fra mobil/nettbrett sammen med forsterker med innebygd DAC

  Har sett på både Hegel H70 og Primare I22 med innebygd DAC. Er det noen her som har erfaring med bruk av forsterker med innebygd DAC og musikkstreaming fra mobil/nettbrett? Har skjønt det slik at dette ikke er rett frem "plug and play". Android-produkter må visst støtte USB OTG, og med Apple-produkter må man visst bruke Camera Connection Kit. Er det noen her som bruker slike oppsett og vil dele sine erfaringer?

 2. #2
  Hifi Freak 2m's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Skien...
  Innlegg
  1,649
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hei, jeg har digital inngang på min cd spiller, så det blir omtrent som det du beskriver. Jeg har kjøpt en "streamer"av typen Bluesound Node (hifiklubben). Sonos er også et bra alternativ. Etter oppsett så er det utrolig lettvint å greit og kun sitte med nettbrettet å styre musikken (pluss fjernkontrollen til forsterkeren da for volumkontroll).

 3. #3
  Medlem sigurdkv's Avatar
  Ble medlem
  May 2003
  Innlegg
  4
  Tagget i
  0 Innlegg
  OK, men her er målet mitt å slippe og bruke en slik musikkspiller, og bare kjøre signalet fra mobil/nettbrett rett inn i DAC-en på forsterkeren.

 4. #4
  Overivrig entusiast iSaint's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2006
  Sted
  Belgia
  Innlegg
  506
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Begge har optiske innganger, dermed kan iallefall Apple Airport Express (og Apple TV) benyttes. Apple TV resampler signalet, det gjør ikke Apple AE. Med disse er det bare å benytte Apple AirPlay fra nettbrett eller mobil.
  Naim CDS 3 / Naim NAC 552 / Naim NAP 500 / Bowers & Wilkins 800 Diamond

 5. #5
  Æresmedlem
  Ble medlem
  Apr 2005
  Innlegg
  14,884
  Tagget i
  8 Innlegg
  Torget
  1
  Jeg har en slik: HP-P1 | Headphone Amp & DAC | Fostex

  Den tar ut signalet digitalt fra iPod/iPad/iPhone. Jeg bruker den som hodetelefonforsterker men den har også digital utgang. Da kan den plugges direkte i en dac slik du beskriver.

  Mer high end enn det er det vel ikke mulig å få. Ingen strømforsyning eller bevegelige deler. Batteridrift. Et ubesudlet digitalt signal rett i valgfri dac.

  Wimp hifi låter også meget bra, man trenger ikke mer (sier en med 2 meter vinyl, 1500 fysiske CD plater, 50 SACD og over 2 TB rippet lossless .....)

 6. #6
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Nov 2002
  Innlegg
  3,969
  Tagget i
  18 Innlegg
  Torget
  1
  Sitat Sitat fra sigurdkv Se Innlegg
  OK, men her er målet mitt å slippe og bruke en slik musikkspiller, og bare kjøre signalet fra mobil/nettbrett rett inn i DAC-en på forsterkeren.
  Har stridd litt med samme problem, se: http://www.hifisentralen.no/forumet/...nettbrett.html
  Det er ikke gitt at nettbrettet kan kjøres digitalt inn i hvilken som helst DAC, da dette innebærer en lisensproblematikk med en kostnad. Jeg kan kjøre Spotify / Wimp direkte fra nettbrettet til Marantz SA11S3 med tråd, men ikke til Naim NAC-n 172XS, hverken med eller uten tråd.
  Men som du ser i ovenståtende link, finnes det programmer som finter nettverksspillere til å tro de får signalet fra en server, og da går det bra. Men hittil har jeg ikke fått trådløse forbindelser til å låte mer enn halvveis fornuftig.

  Mvh
  Håkon Rognlien
  No-one was more black than Blackmore! But now he's just black as Night...

 7. #7
  Medlem sigurdkv's Avatar
  Ble medlem
  May 2003
  Innlegg
  4
  Tagget i
  0 Innlegg
  Takk til alle som har svart. Slik det ser ut nå heller jeg mest mot løsningen til iSaint. Å kjøre optisk fra Apple AE til DAC virker som en veldig god løsning. Men må si at jeg ble litt skeptisk viss det faktisk er slik som Haakon Rognlien sier; at jeg både kan forvente meg at det ikke vil fungere med DAC-en i det hele tatt, og at jeg kanskje kan forvente meg dårligere lyd. Da blir vel egentlig hele grunnen for å kjøre trådløst med Wimp Hi-Fi borte for min del.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed