Resultater 1 til 6 av 6
Abonnér på denne tråden
  1. #1
    Bransjeaktør ChuckNorris's Avatar
    Ble medlem
    Sep 2009
    Sted
    Kristiansand
    Innlegg
    104
    Tagget i
    0 Innlegg

    Electrocompaniet ECD2 - ustabil i Windows 8

    Hei,

    Som dere vet har jo ikke Electrocompaniet tatt seg bryet med å ordne lisens til Microsoft for driversignering av ECD2 driverene.
    Driverinstallasjonen er et kapittel for seg selv i Windows 8, men etter jeg oppgraderte maskinen min fra Windows 7 til Windows 8 har det gått fra knirkefritt til ustabilt.

    - Opplever ofte at DAC'en hopper ut og inn i lyden. Dette gjelder særlig ved bruk av f.eks NRK Nett-tv
    - Den synker ikke automatisk lengre på innhold. Hvis jeg spiller av en 24/96 fil i foobar, og går tilbake til en 16/44 fil, endres ingenting i displayet på dacen. Det gjorde den før i Windows 7.
    - Plutselig forsvinner lyden i andre programmer også. F.eks Foobar2000, ie, VLC etc.

    Mistenker kanskje alle disse problemene kommer av at DAC'en ikke får med seg hva slags bit/KHz lyden blir spilt av i, og dermed faller ut etter en stund?


    Hvis det er flere som har dette problemet eller annet, så hadde det vært fint å få dere listet opp her, så skal jeg ta en runde med Electrocompaniet på dette på nyåret.

  2. #2
    Hifi-interessert
    Ble medlem
    Feb 2013
    Sted
    Trondheim
    Innlegg
    73
    Tagget i
    0 Innlegg
    Har ikke opplevd dette med min ECI6D (sikkert ikke samme DAC engang), men kan det være fordi du har oppgradert fra Windows 7 til 8? Som du sier har ikke EC signert driver. Har du i heletatt fått installert driveren i Windows 8? Denne må jo installeres ved å starte maskinen i en modus hvor man får lov til å installere usignerte drivere. Jeg fikk instruks pr mail fra EC. Kan videresende deg denne om det er dette du sliter med. Dersom du har disse problemene ETTER å ha faktisk fått installert driveren, så er ikke jeg klok lenger.

  3. #3
    Hifi-interessert Electrocompis's Avatar
    Ble medlem
    Jan 2014
    Sted
    Sandnes
    Innlegg
    63
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra MrMarbles Se Innlegg
    Har ikke opplevd dette med min ECI6D (sikkert ikke samme DAC engang), men kan det være fordi du har oppgradert fra Windows 7 til 8? Som du sier har ikke EC signert driver. Har du i heletatt fått installert driveren i Windows 8? Denne må jo installeres ved å starte maskinen i en modus hvor man får lov til å installere usignerte drivere. Jeg fikk instruks pr mail fra EC. Kan videresende deg denne om det er dette du sliter med. Dersom du har disse problemene ETTER å ha faktisk fått installert driveren, så er ikke jeg klok lenger.
    Hei
    Kunne du sendt meg info angående å installere driver på Windows 8?

  4. #4
    Hifi Freak Eviledorf's Avatar
    Ble medlem
    May 2012
    Sted
    Bergen
    Innlegg
    1,381
    Tagget i
    0 Innlegg
    Du kan prøve å installere driveren i Windows 7 kompabilitets modus. (Husk å avinstaller først)

    Dette gjøres ved:
    -Høyre klikk på installasjonsfilen til driveren.
    -Velg Properties
    -Velg Compatilbility flippen
    -Huk av "Run this program in compatibility mode"
    -Velg Windows 7 fra dropdown (evt. "Previous version of Windows")

    Dette fungerte i allefall for meg på DACMagic'sn jeg har. Om det samme fungerer for EC vet jeg ikke.
    "Hvis jeg var deg så ville jeg spandert en øl på meg" - Jokke

    Last.fm profil
    Min HTPC tråd

  5. #5
    Overivrig entusiast nikosidis's Avatar
    Ble medlem
    Mar 2007
    Innlegg
    750
    Tagget i
    0 Innlegg
    Album
    1
    Jeg bruker Windows 8 med min Arcam IrDac. Da har jeg egen driver fra Arcam det funker knirkefritt. Jeg ville helt klart kontaktet EC om problemet. Det er tydelig at det er noe galt med driveren i forhold til windows 8 som i seg selv ikke er windows 8 sin skyld.
    Auralic ARK mx+, DAC. Ming Da MC-3R Nordic mk II, Preamp, Theta Interpid 5-Kanals, Forsterker, Yamaha CX-A5000, Prosessor, Rega planar 3, Platespiller, Ortofon quintet blue, Pickup - Rega Fono MC, Riia, Usher 718 DMD, Høytaller Front, Earthquake MKVI-15 Sub. Usher 616 BE, Høytaller Senter, B&W cdm1nt, Høytaller surround, Sony HW50ES, Prosjektor (kalibrert av Gorm), Isotech strømfilter. Wireworld Aurora, Strøm. Nordost, Signal. Van Damme, Høytaller.

  6. #6
    Hifi Freak
    Ble medlem
    Dec 2003
    Innlegg
    4,450
    Tagget i
    2 Innlegg
    Utifra det jeg har googlet meg til, bruker ecd2 xmos-løsning (overraskende at et norsk firma gjør det eneste rette, bra!).ser også på versjonsnummeret til driveren at det er en av de siste xmos-driverne som ligger på hjemmesiden til EC. Dette skal egentlig være plugnplay. Også i windows 8. Det er de samme driverne som haugevis av andre merker bruker, inkl arcam, så dem er det ikke noe i veien med. Installerte du windows 8 over din gamle windows 7, kan dette være problemet. Det er alltid best å installere windows fra scratch.

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed