Apple TV eller AirPort Express til streaming?

Minutten

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.12.2007
Innlegg
8.299
Antall liker
3.090
Torget vurderinger
4
Jeg ønsker muligheten til å høre bla. NRK nettradio i opptak og Apple TV /AirPort Express er vel det enkleste siden jeg har iPhone/iPad/mac?
Om jeg kun skal bruke den til dette, er det noen grunn til å velge den ene foran den andre? (mest opptatt av at det skal være stabilt.)
 

sirop

Overivrig entusiast
Ble medlem
12.12.2007
Innlegg
1.102
Antall liker
213
Torget vurderinger
4
Airporten er vel det enkleste (og det beste?)
 

Minutten

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.12.2007
Innlegg
8.299
Antall liker
3.090
Torget vurderinger
4
Skulle nok ha kjøpt 2 stk. Express istedet for en Extreme...
 

tjua

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.08.2012
Innlegg
2.206
Antall liker
1.679
Sted
Bergen
Usikker på om jeg slår inn åpne dører, men... løser egen streaming utfordring i heimen samt slår et slag for gjenbruk av godt fungerende utstyr..

Streamer lokal high res DSD og FLAC+ filer fra egen NAS, medfølgende egen musikk app, til streamer og DAC. HiFi er kun rør og RCA inn/utganger

Utfordring er å streame highres fra alle device/enheter tilgjengelig på hjemmenettet (Wi-Fi); mobil, nettbrett og PC. Etterhvert har jeg havnet på Apple mobil, nettbrett og PCer, men problemet er det samme med/på Win PC og Android mht streaming fra alle ulike enheter dersom man ikke vil benytte streaming tjenester slik som Roon, Tidal, +++ (noe jeg ikke bruker).

Jeg ønsket et oppsett som er uavhengig av musikk appen på enheten som kan streame high res, hvilket kan være en utfordring i seg selv (dersom man er opptatt av kostnad for kjøp og hvilken sporingsinformasjon appen tar/krever/bruker) samt at man enkelt kan streame.
(Jeg finner det rart og uakseptabelt at apper, bla for musikk, skal vite alt om meg, mine kontakter, device i bruk, og mitt hjemmenettverk med alle devicer som er koblet opp)

Løsningen ble den utgåtte ruteren fra Apple, Airport Express 2. gen (som selges brukt på feks finn.no). Siste firmware oppdatering fra Apple ser ut til å være fra 2019. (Men Apple bruker å publisere oppdateringer til eldre utstyr dersom det forekommer reelle sikkerhetsutfordringer..).

https://support.apple.com/kb/SP651?viewlocale=no_NO&locale=en_US

Satte den opp som trådløs ruter (5g) på mitt hjemmenett (tok ca 1 min ved bruk av Apples AirPort Utility, tilgjengelig for iPhone, iPad, Mac og WinPC, og lot den være en forlengelse av eksisterende Wi-Fi i hjemmet)

https://www.lifewire.com/apple-airport-express-overview-1847427

Den har en analog/digital utgang som kan kobles til direkte på inngangen til forforsterker(forsterker/++ (trenger da en minijack-RCA kabel/minijack-overgang til..) eller til TOSLINK inngang (dac /annet) med optisk kabel (krever en egen overgang på/mini TOSLINK kabelen på utgangen av Airport Express).

Litt teknisk med interessante målinger
https://www.kenrockwell.com/apple/airport-express-audio-quality-2014.htm

På Apple device (iPhone,iPad, MacBook, Mac mini) kommer ruteren opp som et av valgene (høyttaler) som man kan streame til. Har ikke testet denne løsningen på Win PC eller Android, men trur nok at det vil fungere ved hjelp av apper som kan håndtere Apples proprietære løsninger (feks DVD-Jon).

En meget billig og enkel løsning for streaming, ihvertfall for de som benytter seg av iPhone/iPad/Mac universet. Streaming løsningen er AirPlay 2 (opptil 44,1 kHz) med alle de muligheter som følger med.

En annen mulighet er å benytte Apple TV 3 gen, https://support.apple.com/kb/SP648?viewlocale=no_NO&locale=nb_NO, som har tilsvarende for audio output, men kun optisk utgang. De betyr nok at den ikke sånn uten videre kan kobles rett på en forforsterker/forsterker som ikke har optisk inngang. Apple TV 3 gen støtter offisielt ikke AirPlay 2
 
Sist redigert:
Topp Bunn