Hvordan får dere bort støy og skraping på pc-avspilling

eldo472

Overivrig entusiast
Ble medlem
11.01.2005
Innlegg
1.026
Antall liker
288
Sted
Tranby
Har problem med knitre støy.
Pc'n jeg nå forsøkte å spille på er en Acer Aspire Revo mini pc med Atom prosessor, integrert Realtek lydkort og Nvidia HDMI port.
Koblet den optiske utgangen til en Sony DTC-2000ES for å sammenligne cd mot pc. Bruker AKG Q701 hodetelefoner for å lytte.
Cd spiller har samme dac'er og digitalfiltre og er en Sony CDP-X707ES.
Rippet en CD til Flac filer og begynte å spille.
PC lyden var plaget av knitring og støy. Selvfølgelig ikke noe knitring på DTC-2000ES når den er koblet til CDP-X707ES.
Digitalkabelen er riktig nok av billigste slag, men så lenge den virker mellom cd og dat., så regner jeg med at den er ok.

Er det noe man kan slå av eller på, justeringer i Windows man kan sette for å få ren lyd?
 

marsboer

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.04.2010
Innlegg
4.356
Antall liker
1.701
Sted
Phobos
Støy og skraping er vanligvis relatert til maskinvareproblemer, enten i form av dårlige drivere (noen lydkort fungerer f.eks kun bra med Windows drivere, mens Linux-driverne er søppel eller ikke-eksisterende) eller ressursmangel (ikke nødvendigvis CPU, men f.eks interrupts). Atom PC og realtek lydkort er jo et svært dårlig utgangspunkt for problemfri avspilling. Slenger du inn en USB-harddisk også så har du lagt alt til rette for å få knitter og avspillingsproblemer.

Det eneste du egentlig kan prøve på er å koble vekk mest mulig enheter, særlig USB-enheter. Ligger musikken på en USB-disk eller nettverk, forsøk med en fil lagret lokalt i stedet.

Standardoppsettet i avspillingsprogramvare og Windows fungerer 100% problemfritt og støyfritt i normalt velegnede PC-oppsett, og det eneste man må ta stilling til er vanligvis hvilken metode man ønsker å benytte for å oppnå bitperfekthet.
 

Class

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.03.2009
Innlegg
2.763
Antall liker
496
Sted
Vestfold
Torget vurderinger
7
Jeg hadde en Acer Aspire (mener jeg det var) netbook som støyet som du beskriver da jeg koblet til USB DAC. Jeg fant aldri ut av det og solgte skiten.
 

eldo472

Overivrig entusiast
Ble medlem
11.01.2005
Innlegg
1.026
Antall liker
288
Sted
Tranby
Det er usb disk koblet til ja. Bruker pc som squeezebox server og da funker det bra.
Er vel bare og inse at den ikke er brukbar til mye den pc'n. Var for treg til å brukes til internett surfing. Trodde kanskje musikk spilling ikke krevde allverdens kapasitet.
Trodde likevel den kunne levere et digital signal ut.
 
Topp Bunn