Resultater 1 til 6 av 6

Tråd: Help til PC?

Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Feb 2010
  Innlegg
  1,221
  Tagget i
  1 Innlegg

  Help til PC?

  Jeg har i "alle" år bruk Apple og OSX. Allikevel er det nå slik at iPhone og iPad dekker det meste av den gamle databruken og da tiden er moden for ny maskin lurer jeg rett og slett på om jeg skal kjøpe meg en Windows PC. Jeg skal bruke den til arbeid og videoredigering og fant ut at iMac ligger på 16-18 000 for ønsket ytelse. Litt mye når også oppkoblingen til kontornettverket krever Windows og dette blir litt ekstra styr med en Appelmaskin. Tenkte derfor å gå for PC da ytelsen pr krone nok er en del bedre, samt det praktiske med hjemmekontoret. Problemet er at jeg ikke har noe særlig greie på slike PC løsninger og kunne trengt noen tips.

  Jeg ønsker i utgangspunktet en lite kabinett som bør være støysvakt. Vet ikke hva som kreves for videoredigeringen (videoredigeringsprogramvare for Windows mottas også med stor takk!), men antar i7 prosessor, godt skjermkort og masse ram, SSD og ekstra interndisk for lagring. Skjermen bør ha flere innganger slik at den både kan kobles til min MacMini og PC samtidig og skifte via inngangen.

  Tips mottos med stor takk, gjerne med linker til komplett eller lignende. Jeg har ingen problemer med å sette sammen en PC i deler.

 2. #2
  tce-teams
  Guest
  Ein av dell sine pcer ville passet dine ønsker.

 3. #3
  tce-teams
  Guest
  Ta ein titt på dell sin xps 15

 4. #4
  Hifi Freak Class's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2009
  Sted
  Vestfold
  Innlegg
  2,763
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra MML Se Innlegg
  Litt mye når også oppkoblingen til kontornettverket krever Windows og dette blir litt ekstra styr med en Appelmaskin.
  Jeg ville forsøkt å løse dette problemet fremfor å bytte plattform.
  En Mac Mini med i7, 16GB RAM og SSD er en høyst kababel liten boks og skjerm/mus/tastatur har du vel kanskje fra før.
  Om du ikke har skjerm kan jeg anbefale Eizo 27" LED FlexScan EV2736W-BK. Veldig mye skjerm for pengene og det trenger du jo uansett om du skal ha PC eller ei.

  Når du sier videoredigering bør du kanskje også spesifisere hva slags oppløsning du skal jobbe med. Noe gammelt VGA materiale krever jo litt mindre av maskinvaren enn 4K
  RME UCX - Novation Bass Station II - NI Maschine 2 - Arturia Beatstep Pro
  Akai LPK - Novation Impulse - Yamaha HS7 - Novation Circuit
  Korg Volca Sample - Logic Pro X - Ableton Live - Mac OS

 5. #5
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Feb 2010
  Innlegg
  1,221
  Tagget i
  1 Innlegg
  Jeg har allerede en MacMini og problemet løses med å installere Windows via Bootcamp. Allikevel blir det noe ekstraarbeid hver gang for å få hjemmekontorløsningen til å fungere. Dette tenkte jeg å slippe. Hjemmekontorbiten krever veldig lite av maskinen da det i prinsippet kun er en sikker tilkobling for skjermdeling. Jeg er uansett på utkikk etter et nytt videoredigeringsprogram og tenkte kanskje jeg skulle teste ut Windowsverdnen igjen da jeg tror min Mini er for gammel (ca 1,5 år) til å kjøre Final Cut X. Videoene er kun kortere familiefilmer i 1280p.

  Utgangspunktet blir altå som følger: Enten en billig Windows laptop og ny skjerm til Minien eller en enkel PC som også kobles til den samme skjermen. Fordel med 27" også i hjemmekontoret og jeg tenker at en PC er enklere å oppdatere senere dersom jeg først finner et videoredigeringsprogram jeg liker. Så på de ferdigbygde minimaskinene til Komplett og da får jeg Intel i7 3,5GHz, 16GB RAM, intern SSD og 2TB disk for 8500. Det burde jo fungere bra i forhold til en ny MacMini for filmredigering.

 6. #6
  nb
  Guest
  Jeg handler på Digital Impuls i Møllergata i Oslo. Siden jeg kjøper PC ca hvert 3. år eller så tar det meg timesvis med research å oppdatere meg på deler og hva som er hot og not om dagen. En ekspeditør der gjør samme jobben på tre minutter. Bare å si hvor mye man skal bruke, så fikser de noe som er nonelunde optimalt gitt prispunktet og eventuelt andre krav (diskstørrelse, minne osv). De tar også noen hundrelapper for å sette den sammen, det pleier jeg også å betale. Ikke fordi jeg ikke klarer det selv, men det tar litt tid og jeg synest ikke det er spesielt morro. Da har man også garanti på en komplett maskin, og ikke kun på enkeltdeler om det er relevant. Det betyr i praksis at dersom noen klikker så slipper du selv å finne ut hva det er. Har aldri hatt bruk for det, men kan være et poeng for noen.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed