Mediespiller kun til musikk/Hifi

Lyttegnomen

Hi-Fi interessert
Ble medlem
09.04.2006
Innlegg
95
Antall liker
13
Vurderer å anskaffe en mediaspiller for musikk, men kan for lite om dette til å forstå hva jeg trenger. Håper på noen gode tips her. :)

Dette er saken:
Har tenkt å bruke DACen i CD-spilleren (Meridian 808.2) så utstyret skal kun streame digitalt til denne. Jeg kommer ikke til å streame musikk eller filmer fra nettet. Utstyret skal kun brukes til musikk lagret harddsik og antageligvis i Flac-format. Jeg har kun MAC'er hjemme og kjører back up på TimeCapsule og er derfor ikke veldig klar for en Windows-PC. I såfall må det være noen gode argumenter for det. 1 TB holder i første omgang..

Prioriteringen for meg er lydkvalitet da hobbyen er kombinasjonen mellom musikk og Hifi.

Noen raske sprøsmål:
Er Mac Mini er godt alternativ? Må jeg ha egen skjerm og tastatur til denne eller kan jeg bruke i iPad? Hvilket program anbefales (iTunes aksepterer vel ikke Flac)?

Noen som har noen gode tips?
 

Ketil

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.05.2004
Innlegg
2.318
Antall liker
885
Du har jo alltids Bryston BDP-2. Den har mulighet for intern montering av harddisk, tilkobling for ekstern harddisk, tilkobling for 6 USB minnepenner med musikk, og streaming fra annen PC/Mac på hjemmenettverk. Den kan også kobles til DAC med både BNC og USB overføring, hvor sistnevnte omgår det innebygde lydkortet.

Den en styres via app på iPad, men for det må den kobles til et hjemmenettverk via kabel.

Dette er en nokså dyr sak, med pris i US på 3000USD. Brukere rapporterer at den spiller klart bedre enn en Squeezebox touch, men om og hvor mye bedre den er enn en Mac Mini er usagt.
 

Lyttegnomen

Hi-Fi interessert
Ble medlem
09.04.2006
Innlegg
95
Antall liker
13
Ja, den (Bryston BDP-2) er sikkert en bra sak. Liker Bryston som merke også, men dette blir nok litt dyrere enn det jeg i utgangspunktet hadde tenkt meg. Meridian har også en mediespiller, Core 200, som nok også er i dyreste laget. Det er akkurat dette jeg ikke helt har klart for meg. Må jeg kjøpe medieavspiller fra kjente HIFI-produsenter som Bryston og Meridian eller får jeg "like god lyd" hvis jeg stremer fra en PC eller en Mac...
 
Sist redigert:

Ketil

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.05.2004
Innlegg
2.318
Antall liker
885
Jeg har til nå brukt en Windows PC koblet rett inn i DAC'en via USB. Dette synes jeg låter bra, men for min del synes jeg det blir mye styr med å ta med PC og koble opp for hver gang jeg ønsker å høre litt musikk. Så jeg har bestilt nevnte Bryston spilleren, så svaret på spørsmålet ditt kan jeg kanskje gi til uken en gang. :)
 

Ikaros

Medlem
Ble medlem
25.08.2010
Innlegg
14
Antall liker
1
Sted
Oslo
Jeg har et oppsett med Mac Mini som kjører Squeezebox Server og tar inn signalet på en Logitech Touch og deretter en DAC. Det funker med det aller meste av filformater og opp til 24 bit/192 kHz. Godt fornøyd med dette. Touch må du kjøpe brukt, men det legges ut både her og på finn.no med jevne mellomrom. Ser de ligger på rundt 1500,- Du kan "fjernstyre" Mac'en fra iPad, men bedre med skjerm og tastatur. Jeg bruker TV som skjerm og har trådløst tastatur og mus. Til å spille musikk funker det med veldig bra med iPad - iPeng eller Logitechs gratis app.
 

Membran

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
04.03.2011
Innlegg
229
Antall liker
122
Sted
Østfold
Torget vurderinger
10
Har du sett på Sonos? Hvis du skal skal spille musikk fra harddisk kan jeg ikke tenke med et enklere oppsett enn en Sonos Connect som styres fra mobilen eller nettbrett. Begrensningen ligger i at den ikke spiller 24bits oppløsning, men jeg har sammenlignet Flac via Sonos rett inn i dCS Puccini og Samme CD via dCS og Sonos står seg bra. Legg til Spotify eller, enda bedre Wimp HiFi, og avspilling av musikk blir veldig enkelt.
 
Topp Bunn