Media PC

Deep Purple

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
03.05.2007
Innlegg
200
Antall liker
55
Sted
Mosjøen
Torget vurderinger
3
Trenger forslag til media PC eller lignende til å ha i stereoanlegget.
Skal kobles sammen med en Oppo bdp 105,gjerne via hdmi kabel.
Lydkvaliteten og bildekvaliteten vil da Oppoen ta seg av.
Det jeg ønsker er noe som gjør det enklere å gå inn på musikklinker fra Youtube og lignende.
Gjerne via Facebook.Er med i mange musikkgrupper på Facebook.
Trådløst tastatur og mus er ønskelig.
Det viktigste av alt er at den ikke har en støyende vifte!
 

Orpheus

Hi-Fi interessert
Ble medlem
04.08.2003
Innlegg
57
Antall liker
4
Torget vurderinger
1
Jeg har lett lenge og vel etter en PC med akkurat de kvalitetene du nevner, og hittil har jeg ikke funnet noen som gjør en bedre jobb enn Mac Mini. Skulle gjerne hatt en PC siden jeg selv er mest bevandret i Windows-verdenen, men inntil videre blir det stående en Mac Mini i stereobenken. Om du forakter OS X, så kan du jo alltids innstallere Windows eller noe annet via Boot Camp.
 

marsboer

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.04.2010
Innlegg
4.356
Antall liker
1.701
Sted
Phobos
Jeg benytter en lavstrøms-variant av i3 i et heat-pipe alu-kabinett fra Streacom med et ITX-hovedkort med alt som er av lyd og videoutganger. Maskinen har 8GB RAM og en lynrask SSD og ingen bevegelige deler. Maskinen er derfor svært rask og 100% stille i alle tilfeller.

Som HTPC-tastaur benytter jeg bluetooth-tastaturet Logitech DiNovo for surfing og OS-navigering eller IPad for bruk ved avspilling av musikk/bilder/video gjennom Jriver, men her finnes det mange løsninger. Tastaturet er stort, men fungerer greit og varer seriøst en hel evighet på en enkel oppladning.

Denne maskinen benyttes til alt, inklusive høykvalitets filmavspilling (alt remuxes til 1:1 mkv) så hos meg er blu-ray spilleren nå overflødig. Lyden sendes digitalt til ekstern DAC.

Det finnes noen bilder her:
http://www.hifisentralen.no/forumet/mitt-anlegg-og-billedtra-der/42892-phobos-x-4.html#post1413047

Jeg har flyttet siden den gang og endret litt avspillerprogramvare, men PCen er nå i hvertfall lik. Ideelt sett ville jeg hatt en maskin uten slot for optisk media, men den var ikke på lager da jeg bestilte.
 
D

DL

Gjest
@marsboer
Jeg ser du bruker en linux installasjon på denne, og du har vel strippet denne for all funksjonalitet du ikke trenger.
Dette er vel neppe noe en standard bruker vil klare på egenhånd, og man vil vel da ende på en form av windass installasjon.
Hvordan vil dette oppsettet funke med windass istedet for linux, blir det tregt, eller er det resurser nok uansett?


DL
 

marsboer

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.04.2010
Innlegg
4.356
Antall liker
1.701
Sted
Phobos
Jeg brukte Debian før på denne maskinen (mpd og xbmc). Nå bruker jeg Windows 7 og Jriver på grunn av at Jriver har en bedre fjernkontrolløsning på iPad enn XBMC (mpd sin er helt OK, men jriver ser penere ut). Det klarer de fleste å sette opp. Men for all del, Mac mini er et helt kurant alternativ det. Jeg ville bare komme med et eksempel på at det faktisk eksisterer løsninger som ikke koster skjorta om man ønsker en maskin eksakt som forespeilet av trådstarter.

Dette er ikke et sløvt Atom-lignende vrak (Jeg har en personlig agenda mot Atom, bare så det er sagt. Jeg innrømmer det til og med! :D )

En moderne fullblods Intel Dual Core CPU, 8 GB RAM og en 500+MB les/skriv SSD sparker unna alt som er uansett hva du kaster på av OS.
 
Sist redigert:
D

DL

Gjest
Hmmm, da er dette en meget intressant sak.
Så for meg en Atom sak på windows som ender opp med å være treg og til mer irritasjon enn nytte :)


DL
 

CDWMcInSpots

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.09.2010
Innlegg
7.551
Antall liker
564
Sted
Bergensregionen
Noen kandidater

Intel NUC og konkurrenten Gigabyte Brix kan være aktuelle til slik bruk. De er meget små, men til gjengjeld ikke de billigste løsningene.

Dog er ikke alle like positive til disse løsningene, f.eks. SemiAccurates Charlie Demerjian:
ASRock Mini PC Series har antagelig også noen aktuelle kandidater. Det kommer nye Haswell-baserte modeller iflg. Tom's Hardware: Computex 2013: Motherboards, Peripherals, And Mobility.
 

CDWMcInSpots

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.09.2010
Innlegg
7.551
Antall liker
564
Sted
Bergensregionen
Intel NUC

Intel NUC min henger på baksiden av en 21 tommer på salongbordet...har laptop forsyning som er lett å erstatte med lineær psu 19v 5A
støyfritt imotsetning til laptop
trådløst logitech tastatur med pad gjør at jeg slipper å lene meg frem for å manøvrere
mvh
Leif
..
 

CDWMcInSpots

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.09.2010
Innlegg
7.551
Antall liker
564
Sted
Bergensregionen
Gjestemedlems løsning

Gjestemedlems løsning som har en del fellestrekk med marsboers:

En liten PC som server med digital utgang til en ekstern DAC er en fleksibel og god løsning. Ikke minst fordi programvaren kan skiftes ut og oppgraderes etterhvert.

Selv bruker jeg en PC med en lite stillegående kabinett, et bra digitalkort og Jriver som avspillingsprogram. Det hele styres fra et nettbrett. Dette funker forøvrig også til film.

Det finnes også mange gode andre avspillerprogrammer å velge i.

En minimac som du nevner kan forsåvidt også brukes. Pure Music er et godt program for avspilling der. Spesielt om du ikke bruker vanlige formater som FLAC på filene dine men har hele samlingen kodet i underlige macformater. (Det går an å knote det til å virke også men blir da mer en hackeløsning som er tungvint å opprettholde). Så med mindre du allerede er fanget i epleuniverset er det mye bedre å styre unna dette.
Du kan sikkert få butikken til å sette sammen PC om du ikke vil montere selv, eller selvsagt finne en ferdig en.

Her er et kabinett jeg bruker. Svært stillegående og passe romslig (plass til et stort kort inni om man behøver). Ser pent ut også.

Komplett.no - Silverstone Sugo SG07B Mini-ITX Sort

Hk med en i3, en 60GB SDD, litt RAM og programvare er alt du trenger. Regner med du allerede har musikkfilene på en server siden du bruker SB i dag.

Det ble en utmerket oppgradering fra SB for min del i alle fall.

Vil du ha en altiettboks kan du jo f.eks. bruke noe slikt:

Komplett.no - Sapphire EDGE-VS4, AMD APU A4

Installer Windows av et eller annet slag, samt Jriver og bruk ipaden som fjernkontroll til dette. Koble via spdif til ekstern dac.
 
Topp Bunn