Mitt nye mediasenter som kan (nesten) alt

Eviledorf

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.05.2012
Innlegg
1.381
Antall liker
1.044
Sted
Bergen
Jeg har tenkt å bygge meg en HTPC som jeg skal bruke til å streame musikk og film med. I tillegg har jeg tenkt at den skal kunne erstatte både blu-ray spilleren og i utgangspunktet PVR’en fra Canal Digital. Jeg har for tiden en Squeezbox Touch til musikk, men i og med Logitechs merkelige prioriteringer, må jeg tenke på at denne må erstattes en gang i fremtiden. HTPC’en skal jeg kunne oppgradere etter hvert som nye behov melder seg. Den skal ikke brukes til spilling i første omgang, men man vet jo aldri.

Derfor starter jeg en DIY bygge tråd for denne og satser på at noen har noen gode anbefalinger. Fokuserer nå i første omgang på hardware, så får software komme etterpå.

PVR løsningen nevnt over har jeg forkastet da disse kortene er veldig dyre og jeg like godt kan ha dette integrert i TV’en.

HTPC’en må være stille så jeg har tenkt å bruke et vifteløst kabinett. Foreløpig kandidat er Streacom FC8 Evo.

Jeg hadde egentlig bestemt meg for å gå for en AMD prosessor da denne har bedre integrert grafikkort en Intel sine prosessorer, men nå når har Intel kommet med sin Haswell prosessor ser det ut som om det forspranget er borte. Fordelen med Intel sine prosessorer er at effektforbruket er lavere. Noe som er viktig i en vifteløs maskin.

En Haswell i3 er antagelig bra nok i første omgang, men jeg satser på litt ekstra juice og går antageligvis for en i5. Men ingen ting er bestilt enda.

Jeg har tenkt å bruke et ITX hovedkort som må ha digital utgang for lyd ut. Jeg har forstått det slik at Streacom FC8 er litt kresen på kortene. Dette fordi varmerørene kommer i veien om komponentene er «feil» plassert.

Er det noen her på sentralen som har laget en HTPC med Haswell prosessoren og dette kabinettet? Og hvilket hovedkort er da å anbefale? Kan jeg bruke Ivy Bridge hovedkortene eller må jeg ha eget for Haswell?

Jeg tar også i mot andre tips på f.eks. andre kabinetter.

De andre komponentene få jeg ta senere når prosessor og hovedkort er klart.
 

Eviledorf

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.05.2012
Innlegg
1.381
Antall liker
1.044
Sted
Bergen
Jeg kan også nevne at jeg har sett på flere av ferdig løsningene der ute.

Blandt annether jeg sett på ferdige HTPC løsninger som f.eks. AsRock sine, men er litt bekymret for oppgraderingsmulighetene. Utseende på mange av disse er heller ikke all verden og jeg vil helst ha denne boksen ute i hyllen p.g.a. det optiske drevet og jeg aller helst vil ha en med IR.

Sjekket også ut Mac Mini. Men den siste versjonen mangler optisk drev og de gamle har heller ikke Bluray. Oppgraderingsmulighetene er dårlige og det er også en del andre mangler som jeg ikke skal gå inn på her. Jeg er heller ikke overbegeistret for utseende, men den er vel laget for å gjemmes inne i et skap. Prisen er også ganske drøy.

PlayStation 3 har jeg allerede, men den bråker for mye og er for lite fleksibel til å brukes som media senter i stuen. Samme gjelder for XBOX.
 

OskarIII

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
20.12.2012
Innlegg
239
Antall liker
75
Sted
Nyköping
Ett moderkort (hovedkort?) med FM2 sockel för en AMD A-serie (APU=integrerade grafikkretsar) processor klarar allt detta.
En fördel är om du har gott om plats i TV-bänken så att du kan ha i ett chassi (kasse) som klarar både mITX och mATX moderkort.
Då skulle du lätt kunna uppgradera datorn med ett externt grafikkort i framtiden. Kräver även ett kraftigare Nätagregat (PSU) på 450-550 eller högre Watt (För att orka driva ett framtida grafikkort). För datorspel är grafikkortet A och O

Tyvärr blir inte datorn direkt tyst, även A-serie processorer kan gå väldigt svalt för musik- och filmuppspelning, blir de väldigt varma när de går för fullt vid inspelning av film och spel.

Har själv ett AsRock A85 miniITX MK och en A10-5700 processor som skrivbordsdator bl.a för video- och fotoredigering. Allt monterat i ett litet mITX chassi tillsammans med en 64GB OCZ SSD och en 1TB HDD.
Elkraften kommer från en Streacom Nano 150W extern (PicoPSU) a la laptops, då det inbyggda hade en alltför störande fläkt.
Nackdelen är att det inte går att montera ett externt grafikkort i chassit (på ett enkelt sätt).

Delarna som skaffades nya våren 2013 för att konvertera gamla HTPCn till en Allt-i-Allo dator vid skrivbordet.
Nya delar.jpg

Ihopmontering 2013 för dess nya jobb som skrivbordsdator.
Igång3.jpg


Montering av ASUS Atom/ION moderkortet, tre år tidigare 2010 för att användas som HTPC.
Atom-ION 2010.jpg
 

Eviledorf

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.05.2012
Innlegg
1.381
Antall liker
1.044
Sted
Bergen
Takk for svar. Jeg kommer nok til å nedprioritere grafikk og gå for en vifteløs pc. Det integrerte grafikk kortet i den nye Haswell prosessoren er bra nok for mitt formål. Satser på å komme i gang med å bestille komponenter litt utpå høsten. Da er det forhåpentligvis kommet en del flere hovedkort å velge mellom.
 
Topp Bunn