Resultater 1 til 7 av 7
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak JORFIN's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2004
  Innlegg
  1,764
  Tagget i
  0 Innlegg

  HTPC? HJELP , jeg har ikke peiling...

  Hei, sitter å vurderer å kjøpe en pc utelukkende til bruk for musikkavspilling og film(dvd og blu ray), kanskje noe streaming.
  Problemet er at jeg har overhodet ingen peiling på pc eller hva det er jeg egentlig trenger.

  Har sett litt på denne da den har fått gode omtaler:

  ASRock VisionX 321B Svart - Intel Core i5-3210M, 8GB DDR3 1600MHz, 750GB, mSATA støtte, Blu-Ray, Radeon HD7850M, Uten operativsystem / MULTICOM

  Til blu ray bruker jeg per i dag en cambridge 751, tanken er å erstatte denne, er det mulig (kvalitetsmessig) å få det til med en slik pc og en brukbar dac? Når det kommer til lyd skal det aldri spilles i surround, kun stereo.

  All hjelp og råd er velkommen jeg har seriøst ikke peiling, om ovenstående er mulig hadde jeg foretrukket en lettfattelig enkel smørbrødliste* med hva jeg trenger å gjøre for å få dette på plass. Ser det er litt begrenset lagringsplass på en slik pc, så hva jeg burde gjøre med det trenger jeg også hjelp til...

  *noe slikt hadde passet meg fint:

  1. Kjøp ditt, kjøp datt.
  2. Få butikk til å gjøre ditt og datt.
  3. Få produktet hjem.
  4. Sett på plass ledninger og trykk på start.
  5. Last ned ditt og datt, installer .
  6. Ferdig og klar til bruk.

 2. #2
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Oct 2004
  Innlegg
  9,483
  Tagget i
  8 Innlegg
  Dersom du bare skal bruke den til multimediating, evt sammen med en sperat NAS som filserver så ville jeg ha nedskalert spec-en litt f.eks. Vision (uten X) HT-321:
  ASRock Vision HT 321B Svart Intel Core i5-3210M, 4GB, 750GB, Blu-Ray, THX, WLAN, HDMI, USB3.0, mSATA, Uten operativsystem / MULTICOM

  Dersom HT311 hadde blitt levert med blåstrålespiller og evt et enkelt skjermkort (i tilegg til det som er integrert i prosessoren) så hadde dette evt også vært et godt alternativ.

  Radeon HD7850M skjermkoret som leveres med den versjonen som du linket til er ikke nødvendig med mindre du skal spille eller drive med reltivt «tunge» grafikkøvelser av annet slag.

  Vurder f.eks. å instalere XMBC ubuntu så har du et fiks ferdig mediasenter.:
  Downloads | XBMC XBMCbuntu/FAQ - XBMC
  I Ubuntu versjonen er XMBC integrert og ferdig oppsatt med en ubuntu distribusjon av Linux.

  Skaff deg evt et nettbrett (f.eks. Google/Asus Nexus 7) og last ned passende fjernkontrollporgrammvare til denne så har du direkte tilgang til mediasenteret på fingertuppene.

  mvh
  KJ
  You can get away with anything if you give it a good tune

 3. #3
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2003
  Innlegg
  142
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg kan varmt anbefale denne butikken: Komplette HTPC systemer

  Jeg vurderte sterkt å kjøpe ett kabinett derfra, og fikk meget god og oppegående hjelp. Nå er jeg en "it nerd" så jeg foretrakk å gjøre alt selv, men de tilbyr altså skreddersydde systemer, gjerne ferdig oppsatt.

  Det er ikke nødvendigvis aller billigst, men du får utsøkt kvalitet og god hjelp. Generelt for HTPC så vil jeg si: Drit i CPU kraft. Det meste er waay bra nok til "htpc behov". Dermed vil jeg anbefale deg å gå for laveste/billigste intel i3. Da får du itegrert grafikk på kjøpet som er mer enn bra nok til det meste.

  skisser for hva jeg vil anbefale:
  Intel i3 3220T (T betyr at den bruker litt mindre strøm, og derfor ikke blir like varm) Viften er i tillegg meeget stillegående, jeg klarer faktisk ikke å høre den når den står inne i et kabinett.
  liten SSD disk (60-120 GB er nok)
  8GB RAM
  IR-fjernkontroll
  Får du trøbbel med integrert grafikk så kjøp et billig passivte Radeon HD xx av rimligste sort(passivt betyr uten vifte), men det kan du vente med

 4. #4
  nb
  Guest
  Kjøp en Mac og bruk iTunes. Da slipper du å tenke og får noe som funker greit ut av boksen. Jeg gjør ikke dette selv, men det krever en viss innsikt, evt ganske mye research å få noe til å funke om man skal gjøre det selv og er ganske grønn på data i tillegg. Macer støtter vel ikke BluRay - jeg har BluRay - drev på HTPCen min, det har jeg aldri brukt, men da skal det sies at jeg har standalone BluRay - spiller.

  Jeg kjører Windows/Linux og bruker XBMC for filmbiten. Det er ganske sexy når det er satt opp riktig, men det krever noe fikling. Ikke veldig vanskelig, men det kan nok være litt pes om man ikke er så datakyndig i utgangspunkter. Jeg har flere enheter i huset og alt blir syncet via en database slik at alle bibliotektene er konsistente hele tiden. Om jeg ser en film i ett rom, stopper den og ønsker å se videre et annet sted så husker den hvor jeg stoppet for å nenvne en av de snasne funksjonene. Men det er ikke noe jeg ville anbefale mamma å sette opp for å si det slik. All lagring av musikk og film er på en Linux-basert filserver.

 5. #5
  Hifi Freak marsboer's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2010
  Sted
  Akershus
  Innlegg
  3,748
  Tagget i
  4 Innlegg
  Sitat Sitat fra Finvaag Se Innlegg
  Til blu ray bruker jeg per i dag en cambridge 751, tanken er å erstatte denne, er det mulig (kvalitetsmessig) å få det til med en slik pc og en brukbar dac? Når det kommer til lyd skal det aldri spilles i surround, kun stereo.
  Kanskje nesten. Gitt at du bruker riktig kjøpeprogramvare (Arcsoft Total Media Theatre eller PowerDVD) kan du få spilt av blu-ray med full støtte for menyer og annet innhold. Det eneste aberet da er om programvaren automatisk skifter til korrekt skjermoppdateringsfrekvens for 100% mapping av bilefrekvens mot skjermoppdateringsfrekvens og om du kan leve med at programmet ikke nødvendigvis er en integrert del av den øvrige HTPC-frontenden (jeg liker XBMC). Dersom programvaren ikke støtter dette må du enten skifte oppdateringsfrekvens manuelt (gitt at skjermkortet ditt støtter alle frekvensene 100% nøyaktig) eller hoppe over det om du er veldig glad i lite flyt og kontinuerlig småhakking når du ser på film. Den typiske jallaimplementasjonen som finnes i mange gratisløsninger eller nettverksstreamerboksene det finnes flust av om dagen er at de har et simpelt script som leter seg frem til den største filen på Blu-rayen og antar at dette er hovedfilmen. Menystøtte, dvs støtte for navigering og valg av ekstramateriale er fraværende.

  Min personlige erfaring er at en integrert og fullverdig blu-ray avspilling (fra plate eller ISO) ikke er mulig på HTPC. Man får enten problemer med påliteligheten, sømløsheten eller tekniske faktorer som dette med skjermoppdateringsfrekvens eller kun støtte for å vise hovedfilmen.
  Siste redigert av marsboer; 13.03.2013 kl. 17:39.

 6. #6
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,139
  Tagget i
  3 Innlegg
  Kjøp den en Mac Mini og bruk Plex for avspilling av filmer (støtter de fleste formater) og iTunes for musikk. Du mister dog Blu-Ray avspilling men noe enklere enn dette kan det umulig bli. Plex har også i siste versjon fått DLNA server implementert noe som er ganske kult og gjør at du kan streame til en haug av gadgets da Plex kjører transkoding i nåtid. Ett eksempel er at du plutselig kan vise MKV filer igjennom din PS3 spillmaskin. Jeg kjører Plex serveren på min ReadyNas og det er nok kraft til dette i massevis.

 7. #7
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,139
  Tagget i
  3 Innlegg
  Nyere mediaspillere skal visstnok ha bedre støtte for avspilling av BD-ISO filer men det er vel ikke blitt helt bekreftet i praksis enda..(?)

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed