Hjelp til Linux audiophile software

Ttrd

Medlem
Ble medlem
18.08.2012
Innlegg
14
Antall liker
1
Jeg vurderer nå å kjøre Linux i mitt digitale HiFi oppsett!
Men sliter med å finne avspillings programmer med god lyd kvalitet som er designet til Linux.
Tenker på programmer lignende Jriver og foobar som er kjent for god lyd kvalitet!
Jeg finnes ikke kjent med Linux, men liker tanke på et enkelt os som booter kjapt opp.
Er den noen enkel men god løsning eller Bør jeg bare bli med Windows og Jriver?
 

marsboer

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.04.2010
Innlegg
4.356
Antall liker
1.701
Sted
Phobos
I spesielt interesserte "audiofile" kretser, enten det er for hobbybrukere hjemme, eller i ferdige bokser som spyttes ut av de store produsentene på rekke og rad om dagen, så virker varianter av "mpd", eller Music Player Daemon, å være det mest aktuelle valget på Linux som platform.
Jeg vet ikke om noen annen avspillerløsning som har fått særlig fotfeste i hi-fi miljøet på Linux-platformen, selv om du alltids finner enkeltpersoner her og der som benytter ulike varianter.

GUI velger du i mpds tilfelle etter egen smak i form av klientprogramvare på enten smarttelefon, nettbrett eller datamaskin. Selv foretrekker jeg mPad på iPad eller CLI-klienten "mpc" via SSH.

Oppsett er ikke veldig vanskelig med tanke på tidsbruk og kompleksitet, men det er absolutt en fordel med en viss forståelse for hva man driver med. Er du helt blank vil en mer tradisjonell Windows-basert løsning være langt enklere å komme i gang med. Når løsningen er ferdig satt opp er imidlertid også "mpd" løsningen en glede å bruke selv for de uten noen form for interesse eller innsikt. Det er i oppsettsfasen man først og fremst vil støte på flere utfordringer med "mpd".
 

Ttrd

Medlem
Ble medlem
18.08.2012
Innlegg
14
Antall liker
1
Takker for svar..
En viss kjennskap til data har jeg, men aldri vært borti koder og den slags. Og ut ifra hva jeg kan se ang mpd så vil noen koder være involvert. Men vrient å se om det vil bli vanskelig for meg da jeg ikke har får tittet noe inn i Linux.

Jeg ser xmbc fungerer, men der har jeg ikke lest mye godt om lydkvalitet!

Jeg har bygget en vifteløs pc som kunn skal brukes til hifi+ spotify til de gangene musikken bare snurrer bak mens jeg gjør andre ting.

Lurer på om Win 8 med Jriver med Jplay plugin vil være løsningen for meg da!

Kjipe er jo at Windows er så tregt på å starte opp og alltid skal ha en masse skit som jobber bak og kan ødelegge bitperfect!
 

Just4Fun

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.11.2005
Innlegg
1.469
Antall liker
29
Sted
Sauda
Torget vurderinger
1
Ville nok prøvd en linux variant først, feks Voyage MPD eller XBMC Buntu som er en komplett media center distro. Eller hva med Vortebox som er spesielt utvikklet for ripping og fungere som media server, men kan også brukes som avspiller.

Spesielt Vortebox og Voyage ville jeg gitt et forsøk, det er nok av forum og How To's på nettet som kan hjelpe deg med ethvert problem som måtte oppstå.
 
Sist redigert:

Dazed

Æresmedlem
Ble medlem
29.01.2003
Innlegg
20.540
Antall liker
7.230
Sted
Sarpsborg
Torget vurderinger
2
Avspillerprogrammer med god lydkvalitet er enkelt. Hvilket som helst! De låter likt.

I Linux er det ikke så viktig med Asio-drivere eller tilsvarende heller, siden det er veldig lav latency på lyddriverne som følger med. ALSA, etc.

Å finne et avspillerprogram med fint og anvendelig gui og funksjoner slik du finner i foobar og jriver er kanskje det største problemet.
 

quade777

Hi-Fi interessert
Ble medlem
06.03.2009
Innlegg
72
Antall liker
15
Sted
Tromsø
Torget vurderinger
5
Om din windows-installasjon går tregt så er det mest sannsynlig pga du har installart masse skjit som starter med windows. I ett nytt system med SSD disk og I3/I5 processor med 4gb + ram og win 7/8 64 bit booter hele greie på 5-10 sec.
 

Ttrd

Medlem
Ble medlem
18.08.2012
Innlegg
14
Antall liker
1
At det ikke er noen lyd differanse mellom de div avspillings programmer vil jeg ikke si meg enig i.
Jeg har selv erfart meget dårlig avspilling i det ene programmet(husker ikke navnet men var et media center prog) og ett udiskutabelt godt løft i et annet.
Er også endel debatter ang dette der xbmc er et som dukker opp som tidligere har hatt problemer med lyd ikke egnet fo de "audiofile".

om dette har med driver eller programmet sitt struktur selv vil jeg ikke påstå noe som helst om.


Skal se litt på Vortebox og Voyage:) takker for info.

Må ikke ha et Multi media program. skal kunn ha musikk av mine flac, men også et os der jeg kan bruke spotify.

Har ikke instalert en masse "skjit";) Kunn lagt inn prøversjon av win 8 på en I3 med 8 gb ram. trur det var 64bit, men det er jeg ikke helt sikker på.

Takker for all hjelp folkens:)
 

Finnogangela

Hi-Fi interessert
Ble medlem
11.01.2012
Innlegg
83
Antall liker
56

H.R

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.12.2008
Innlegg
8.084
Antall liker
6.539
Sted
Jessheim | Ullensaker
Torget vurderinger
5
Sjekk ut vortexbox. Den hat en mpd installert og squeezeserver med mer som avspiller. Superenkel og krever lite basiskunnskap for å virke. Kan twakes etter kompetansenivå.
 

Just4Fun

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.11.2005
Innlegg
1.469
Antall liker
29
Sted
Sauda
Torget vurderinger
1
For å bruke Spotify, vil det enkleste og mest funksjonelle være å bruke airplay hvis du bruker Voyage/Vortebox. Spessielt hvis du tenker bruke iPad som fjernkontroll.
 
Topp Bunn