SOUNDPIMP Carl Henrik gjenskaper stereolyden

Milenko

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.04.2003
Innlegg
5.834
Antall liker
1.418
Sted
Steinkjer
Veldig interessant, men er alltid skeptisk til å legge til informasjon osv. til det orginale opptaket...
Uansett veldig spennende og samtidig settes fokus litt på kvaliteten på opptaket også noe som gjenskaper litt tro på framtiden for musikkmediet og ikke bare for spesielle super opptak.
 

Heimdall

Hi-Fi freak
Ble medlem
22.12.2009
Innlegg
1.514
Antall liker
568
Sted
Sørlandet
Torget vurderinger
15
Veldig interessant, men er alltid skeptisk til å legge til informasjon osv. til det orginale opptaket...
Helt enig. Men det skal bli interessant å prøve dette i praksis. Sånn jeg forstår det mener han måten lyd gjengis på i et tradisjonelt stereoanlegg er mangelfull. Det blir jo litt feil å korrigere for dette i ettertid.
 

mariusaa

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.01.2012
Innlegg
1.363
Antall liker
509
Torget vurderinger
9
Har prøvd å få soundpimp til å virke med alle mulige varianter av input/output/foobar/winamp/asio/ikke asio, og den eneste lyden jeg har fått så langt er en skikkelig sprengt lyd som om alle levels var stilt alt for høyt. Så... Ikke så imponert så langt...
 

mariusaa

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.01.2012
Innlegg
1.363
Antall liker
509
Torget vurderinger
9
Etter mye dill og dall så fungerer den nå, men kun via "java audio engine" og det er små hakk i lyden med jevne mellomrom. Men ser jeg bort i fra hakkene i lyden, så er fortsatt lyden dårlig ("ullen"). Og for å få den bra igjen så var det bare å fjerne hele soundpimp :rolleyes: Soundpimp var triste greier...
 
T

tce-teams

Gjest
Soundpimp

Hei lurte på om noen her har hørt om soundpimp eventuelt har det , jeg gikk inn på soundpimp i stad og fikk meg ein demo. Og du verden for ein anen stereo effekt du får det var jo rett og slett rått. Men er det verdt og kjøpe det.
 
T

tce-teams

Gjest
er det mulig og få dette gratis , prøvde som jeg sa demo i sta og jeg ble veldig imponert.
 
T

tce-teams

Gjest
Jeg skrudde på noe som heter dolby virtual speaker på marantzen min , og det lignet litt på sound pimp tøft :D
 
T

tce-teams

Gjest
Har prøvd demoen , men jeg har sånn som ligner på marantzen dolby vs heter det.
 

Bjørn ("Orso")

Bransjeaktør
Ble medlem
03.11.2008
Innlegg
11.296
Antall liker
2.903
Sted
Bergen
Torget vurderinger
2
Har nå prøvd det i flere anlegg. Blir mest en morsom gimmick for min del. Deler av lyden opplever jeg som kunstig og unaturlig. Nei, ingenting slår å gjøre skikkelige akustiske tiltak. Da får man den naturlige og riktige opplevelsen IMO.
 

mariusaa

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.01.2012
Innlegg
1.363
Antall liker
509
Torget vurderinger
9
Fikk en mail fra Carl Henrik Janson hos soundpimp som var vel ikke overbegeistret over min vurdering av soundpimp, så han gav meg noen tips for å bli kvitt hakkingen i lyden. Så siden jeg har betalt for dette så hvorfor ikke gi det en sjanse til? Re-installerte soundpimp igjen, og satte det opp som foreslått. En ting jeg hadde misset, for jeg regnet ikke med vi var i 1990 og software var noe nytt: Du må stille input volume lavt nok (manuelt) til at det ikke vrenger seg. Så for en rolig låt uten noen høye spikes i lyden (som bass tromme eller lignende) så kan du ha lyden sånn passe høyt, men så må du stille volumet lavere når du setter på noe med mer energi i seg - eller så får du hakking og støy. Gidder du ikke stille volumet i soundpimp mellom hver låt så må du bare stille det lavt, og skru opp forsterkeren din ett par hakk for å få volumet du er vant med. Det her lukter dårlig software design lang vei.

Du kan også justere hvor sterk "stereo" effekten skal være, og jo sterkere du stiller den, jo mer må du skru ned lyden for at den ikke skal vrenge seg. Var behagelig å finne ut av det når jeg spilte musikk høyt og skulle teste effekten, og hørte bånd diskantene bare skrike ut støy :mad: Takker for den... Skulle du da like stereo effekten på det sterkeste så må du VIRKELIG skru opp forsterkeren for å få vanlig lytte-nivå.

Så... Kjørte foobar med lyd ut til soundpimp og så til hegel hd20, og winamp rett ut til hegel hd20 uten soundpimp som mellomledd for å sammenligne på flere låter, og med litt forskjellig styrke på stereo effekten. Lyden via soundpimp får ett slør over seg. Når jeg kjører lyden utenom soundpimp så er det som om jeg tar vekk en duk som skulle ha ligget over høyttalerene når alt gikk igjennom soundpimp. Det er ikke spesielt hyggelig.

*edit* Lyden skal visstnok være klarere via ASIO4ALL, men jeg får ikke soundpimp til å virke med asio4all her (asio4all er ellers ikke noe problem med foobar vanligvis)

Når det gjelder stereo effekten, etter jeg leste innlegget til tceteams hjemmekino sitt innlegg, så gikk det opp for meg at jeg har noe sånn virtual surround på sony 55" tv'n her.... og morsomt nok så er det i samme gata som effekten soundpimp gir.

For min del avinstalleres soundpimp igjen. Degraderingen av lydkvaliteten og hvor lavt man må stille volumet (og hvor høyt man må stille forsterkeren) for å få volumet man er vant med (uten hakking) er største synderene. Forutenom det så er det litt som med "virtual surround" lyden på tv'n også: hadde den aktivert en liten stund for det var anderledes og gøy, men i lengden ble det rart og "falsk". Så soundpimp er ikke for meg.
 
Sist redigert:

chj

Fersking
Ble medlem
16.02.2013
Innlegg
4
Antall liker
0
Hei, kom over denne i dag og fikk lyst til å kommentere slik:

1. Årsaken til at SoundPimp (input) volum skal dempes noe, er ikke på noe vis relatert til 1990, ei eller tvilsom kvalitet i programvare, men er relatert til at algoritmene som kjøres mange tusen ganger i sekundet produserer en viss ulinearitet. Det er umulig å unngå dette. Denne rettes ut igjen med våre avanserte intonasjonsalgoritmer, men det er viktig at det ikke blir digital overstyring "underveis" i prosessen, da dette aldri kan rettes. Vi kunne ha lagt inn en automatisk volumregulering, men da ville vi nok fått hifi puristen inkludert oss selv på nakken. Volum på SoundPimp bør stå så høyt som mulig, og så høyt at det meste av musikken fungerer. Det vil dog være forskjell på dynamikken i et spotify mp3 spor og et 24bit 192kHz ditto. Sistnevnte har ofte så mye dynamikk at volumet må ned.

2. Asio, for ex Asio4All, fungerer veldig greit og er enkel i bruk. Den gir også bedre latens (forsinkelse) og kan gi bedre lyd, særlig dersom man derigjennom fjerner standard Windows eq fra lydstrømmen. Anbefales veldig! Det som nok er misforståelsen her, er at Marius forsøker å bruke 2 stk instanser av asio samtidig på maskinen, men dette er jo ikke mulig. Det er altså umulig å bruke ASIO OUT fra f.eks. FOOBAR, og så hente dette inn via ASIO under SoundPimp. På labben har vi aldri hatt problemer med å kjøre FOOBAR via wasapi (el. lign) til vårt virtuelle lydkort (SoundPimp Virtual Audio Device), og så videre til SoundPimp i ASIO modus. Derimot kan man kjøre fra FOOBAR via ASIO OUT dersom Jack brukes for ruting av audio strømmen. Se våre online guider for flere detaljer.

Når det gjelder denne påstanden fra Marius "Lyden via soundpimp får ett slør over seg." så kan det jo hende at årsaken er å finne helt andre steder enn i soundpimp? Kanskje det for ex ville hjelpe dersom Marius brukte Asio. En annen variant er at det spilles musikk med altfor mye bruk av ekko/ambiens i opptaket. Dette er typisk dersom man ønsker å skjule en svak vokalprestasjon og igrunnen svært vanlig. Dessverre. SoundPimp avslører slik uheldig mixing, men det er jo ikke SoundPimp som er årsaken.

SoundPimp er ikke en virtual surround, selv om dette er et utrykk vi av og til benytter for å beskrive effekten av hva man hører. Det du finner i TV apparater er såvidt vi vet en KUNSTIG effekt. SoundPimp er utelukkende en feilkorrigerende algoritme som bringer deg nærmere det orginale opptaket enn vanlig stereo. Mer naturlig lyd. Mer eksakt lydgjengivelse. Slikt sett er lyden av SoundPimp over høyttalere nærmere den informasjon man får fra hodetelefoner, sammenlignet med vanlig stereo.

Det er mangt å si om Marius innlegg, men dette var i all hast et forsøk på feilkorrigering av de viktigste misforståelsene. Herved forelås at Marius gjør et tredje forsøk på å teste SoundPimp, og så rapporterer tilbake her etterpå. Husk å plassere høyttalerene tettere sammen enn for vanlig stereo, ellers vil SoundPimp fungere hørbart dårligere enn på sitt beste. Se artikkel om SoundPimp i Teknisk Ukeblad for en illustrasjon av høyttaler oppsett.
http://www.tu.no/tester/2012/12/04/carl-henrik-gjenskaper-stereo--lyden


 
Sist redigert:

chj

Fersking
Ble medlem
16.02.2013
Innlegg
4
Antall liker
0
Har nå prøvd det i flere anlegg. Blir mest en morsom gimmick for min del. Deler av lyden opplever jeg som kunstig og unaturlig. Nei, ingenting slår å gjøre skikkelige akustiske tiltak. Da får man den naturlige og riktige opplevelsen IMO.
Helt enig i at akustiske tiltak bør prioriteres foran det meste, for eksempel dyre kabler, men har du først innstallert lytterommet forskriftsmessig så er tiden kommet for å ta ut det fulle potensialet via elektronisk romkorreksjon (se f.eks. Juice HIFI) og selvsagt SoundPimp. PÅ soundpimp hjemmeside har vi lagt ut en detaljert teknisk forklaring på hvorfor SoundPimp er så langt fra en "morsom gimmick" som det er mulig å komme. SoundPimp er avansert digital feilkorreksjon som bringer deg nærmere virkeligheten i form av (mye) mer naturlig og eksakt lydgjengivelse. Forutsetningen er selvsagt at lydkvaliteten i opptaket er god nok. Les våre tekniske begrunnelser her: How SoundPimp works | SoundPimp computer audio enhancer
 

chj

Fersking
Ble medlem
16.02.2013
Innlegg
4
Antall liker
0
Nope... Betaler aldri for software :)
Hvorfor betaler du ikke for software? Det ligger arbeid bak utvikling av en god DAC, en god kabel, og ikke minst; audio relatert programvare. Så hvis SoundPimp gir en 10x forbedring målt mot en bedre kabel til NOK 2000,- hvorfor ønsker du ikke å betale for bruk av denne programvaren ? SoundPimp kunne gjerne ha kostet NOK 3000 istedetfor NOK 300.

Siden du ser ut til å være moderator på forumet; er det mulig å be deg om en nærmere begrunnelse ?
 
Sist redigert:

chj

Fersking
Ble medlem
16.02.2013
Innlegg
4
Antall liker
0
Nope... Betaler aldri for software :)
Hvorfor betaler du ikke for software? Det ligger arbeid bak utvikling av en god DAC, en god kabel, og ikke minst; audio relatert programvare. Så hvis SoundPimp gir en 10x forbedring målt mot en bedre kabel til NOK 2000,- hvorfor ønsker du ikke å betale for bruk av denne programvaren ? Den kunne gjerne ha kostet $520 istedetfor $52 målt mot hva som leveres.

Siden du er moderator på forumet; er det mulig å be deg om en begrunnelse ?
 

bambadoo

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
11.10.2002
Innlegg
22.136
Antall liker
10.612
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
16
Nope... Betaler aldri for software :)
Hvorfor betaler du ikke for software? Det ligger arbeid bak utvikling av en god DAC, en god kabel, og ikke minst; audio relatert programvare. Så hvis SoundPimp gir en 10x forbedring målt mot en bedre kabel til NOK 2000,- hvorfor ønsker du ikke å betale for bruk av denne programvaren ? Den kunne gjerne ha kostet $520 istedetfor $52 målt mot hva som leveres.

Siden du er moderator på forumet; er det mulig å be deg om en begrunnelse ?
At jeg er moderator er ingen spesiell grunn for å be om begrunnelse. Jeg er først og fremst HFS medlem med hifi interesse, dernest moderator med ansvar for å gjøre et arbeid for å holde forumet noenlunde i vater.
For å komme til spørsmålet ditt...
Arbeider i IT bransjen og har tilgang til det meste jeg trenger lisensiert og har ikke behov for å betale for software. Finner det jeg trenger uavhengig av dette. Merk det jeg trenger.
Kommentaren min hadde også et lite snev av ironi selv om den objektiv sett er korrekt.

Og en annen ting. Siden jeg er hifi interessert så kunne jeg evt. tenkt å teste ting i eget anlegg (evt. kontrollerte former) en stund før jeg går til innkjøp av noe så helst. Med endel software er det vanskelig da det betales på forhånd. Å evt. få penger igjen om det ikke svarer til forventningene er ikke lett der........ Slik det f.eks. er om en kjøper en kabel med returrett...

En annen ting er at du er pliktet å sende en melding til sjefen for forumet siden du tydligvis er komersiell aktør
11) Bransjeaktører skal gi seg til kjenne ved å sende Høvdingen en PM slik at brukernavnet vil bli markert med "Bransjeaktør". Alle bransjeaktører skal oppgi navn på virksomhet de tilhører ved at det står følgende: "jeg representerer..........". Det er ikke tillatt å ha linker til forretning eller merker i signaturen.
Eks:
Den kunne gjerne ha kostet $520 istedetfor $52 målt mot hva som leveres.
Er et klart brudd på regelverket men lar setningen gli gjennom nåløyet denne gangen.

Resten av regelverket finnes her
Hifisentralen - Regelverk for HFS
 
Sist redigert:

mariusaa

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.01.2012
Innlegg
1.363
Antall liker
509
Torget vurderinger
9
chj skrev:
2. Asio, for ex Asio4All, fungerer veldig greit og er enkel i bruk. Den gir også bedre latens (forsinkelse) og kan gi bedre lyd, særlig dersom man derigjennom fjerner standard Windows eq fra lydstrømmen. Anbefales veldig! Det som nok er misforståelsen her, er at Marius forsøker å bruke 2 stk instanser av asio samtidig på maskinen, men dette er jo ikke mulig.
Ved andre forsøk så hadde jeg deg som brukerstøtte via e-post, og fortsatt kunne vi ikke få soundpimp til å fungere.

chj skrev:
Når det gjelder denne påstanden fra Marius "Lyden via soundpimp får ett slør over seg." så kan det jo hende at årsaken er å finne helt andre steder enn i soundpimp? Kanskje det for ex ville hjelpe dersom Marius brukte Asio.


Ref. ovenfor: vi kunne ikke få soundpimp til å fungere, så det gjør det umulig å gjøre som du foreslår her. Og for ordensskyld: hverken foobar eller winamp får noe slør over seg med eller uten asio.

chj skrev:
En annen variant er at det spilles musikk med altfor mye bruk av ekko/ambiens i opptaket. Dette er typisk dersom man ønsker å skjule en svak vokalprestasjon og igrunnen svært vanlig. Dessverre. SoundPimp avslører slik uheldig mixing, men det er jo ikke SoundPimp som er årsaken.
...
SoundPimp er ikke en virtual surround, selv om dette er et utrykk vi av og til benytter for å beskrive effekten av hva man hører. Det du finner i TV apparater er såvidt vi vet en KUNSTIG effekt. SoundPimp er utelukkende en feilkorrigerende algoritme som bringer deg nærmere det orginale opptaket enn vanlig stereo. Mer naturlig lyd. Mer eksakt lydgjengivelse.


Det her var litt forvirrende: soundpimp er utelukkende en feilkorrigerende algoritme som bringer deg nærmere det orginale opptaket med mer naturlig lyd og eksakt lydgjengivelse - men ekko/ambiens i opptaket gjør at soundpimp feiler?

chj skrev:
Det er mangt å si om Marius innlegg, men dette var i all hast et forsøk på feilkorrigering av de viktigste misforståelsene. Herved forelås at Marius gjør et tredje forsøk på å teste SoundPimp, og så rapporterer tilbake her etterpå.
Jeg har en standard windows 7 64bit pc, satt sammen med ett minimum av velkjente komponenter: asus ROG hovedkort, asus xonar essence stx lydkort, asus gforce skjermkort. Det er kun installert ett minimum av OEM og betalt for software. Jeg har omfattende erfaring av bruk av pc helt tilbake fra når windows 95 var nytt. Jeg setter sammen mine egene pc'er, og jeg har over middels forståelse for software (jeg kan stille bios og annen system relatert software, og jeg har skjelden til aldri noe problem med installasjon av software/plug-in's). Soundpimp blir beskrevet som "a breeze to install & use" på sidene deres, men selv med deg som brukerstøtte vil ikke programmet fungere etter gjentatte forsøk.

Jeg håper du forstår meg når jeg skriver at jeg finner det skuffende at en representant for firmaet som lager soundpimp - spesielt når det er samme personen som ikke kunne hjelpe meg via e-post korrespondanse å få dette "a breeze to install & use" programmet til å virke - går ut på ett forum å legger skylden på meg som bruker for at programmet dere lager ikke presterte som beskrevet av dere selv.

Når det gjelder å gjøre ett 3 forsøk så ser jeg ikke hvordan det skal ha noen nytte når programmet deres tilsynelatende ikke fungerer.
 
Topp Bunn