Deling av kataloger/kataloger med symlinks via OSX Lion/MLion til Linux m.fl.

nma

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.12.2003
Innlegg
4.702
Antall liker
522
Torget vurderinger
1
Denne tråden er bare et tillegg til Voyage MPD-tråden. Men kan også være grei info for 2-3 andre på Sentralen.. ;)
Mest for dem som ønsker å bruke Macen sin som NAS (uten at man går til investering av en Readynas eller andre eksterner NAS-bokser) mot en Linux-basert avspiller.

Som kjent bruker ikke Lion og nyere OSX fra Apple den åpne Samba(server)-implementasjonen til "Windows"-fildeling lengre, men Apple sin egen implementasjon som er inkompatibel med Linux og andre programmer som bruker den Samba-implementasjonen internt (f.eks XBMC). Muligens støtter bleeding edge-utgavene av Samba-klienten Apple sin implementasjon, men det har jeg ikke sjekket opp.

SMBUP er program som installerer Samba server og deaktiverer Apple sin versjon, slik at det fungerer på samme måte som det gjorde i Snow Leopard og eldre OSX. (Merk at SMBUP ikke fungerer ved å dele kataloger under /Users..mer om dette nedenfor)


Bakgrunnsinfo: Når du er i OSX vil en symlink og et alias oppføre seg likt. Høyreklikker du en symlink og et alias og velger info vha Finder vil det faktisk stå at begge deler er et alias. Men det er ikke helt det samme. Bruker du f.eks Path Finder (tredjeparts Finder) så vil den faktisk opplyse at den ene er en symlink og det andre et alias. Et alias er bare en snarvei, en symlink er en symbolsk link :D

Så til selve guiden, i dette eksempelet er det en bruker som har 7 eksterne USB-disker som musikken ligger på og han ønsker å dele disse via kun 1 share mot en Linux-avspiller.

Installer SMBUP.
Av en eller annen grunn vil ikke SMBUP få lov til å dele kataloger som ligger under /Users. (sikkert p.g.a noe rettigheter eller annet). Velger derfor å dele en katalog som ligger i rotkatalogen.

Gå til verktøylinjen i Finder og velge Go/Gå - Go to folder/gå til katalog. Skriv inn "/" og Finder vil da åpne rotkatalogen som ikke lenger vises som default i Lion/MLion. Lag så en katalog der som heter f.eks "Musikk". (Alternativt til alt dette kan du bare åpne terminal og skrive "mkdir /Musikk")

Åpne så terminal. skriv:
cd /Musikk
så lager du symlinks til alle diskene dine:
sudo ln -s "/Volumes/MY BOOK" mb1
sudo ln -s "/Volumes/MY BOOK 2" mb2
sudo ln -s "/Volumes/MY BOOK 3" mb3
sudo ln -s "/Volumes/MY BOOK 4" mb4
sudo ln -s "/Volumes/MY BOOK 5" mb5
sudo ln -s "/Volumes/MY BOOK 6" mb6
sudo ln -s "/Volumes/MY BOOK 7" mb7


Gå tilbake til SMPUP. Velge så /Musikk som den katalogen du vil dele.
Velg "update" så "save all".

gå tilbake til terminal.

skriv:
sudo nano /opt/local/etc/samba3/smb.conf
tast inn passordet ditt og du vil få tilgang.
under [global] legger du til

follow symlinks = yes
wide links = yes
unix extensions = no

trykk ctrl-x og velg save.

Gå tilbake til SMBUP, trykk stop, så start igjen. IKKE trykk save all, da vil den lagre informasjonen på nytt og overskrive smb.conf-filen.
Disse 3 linjene kan du også legge til under [Musikk] i smb.conf, spesifikt for kun sharet.

Jeg mener fremgangsmåten også kan brukes til å dele f.eks en symbolsk link direkte. f.eks opprette en symlink som /Musikk, som peker mot /Users/xxxx/Music/iTunes/Media... hmm nei..det gikk ikke..noe med rettighetene..får se på det siden.
 
Sist redigert:
Topp Bunn