Resultater 1 til 8 av 8
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Oct 2010
  Innlegg
  17
  Tagget i
  0 Innlegg

  Digitalavspilling - Mac-mini, eller noe annet?

  Jeg bruker for tiden laptop (macbook) koblet til dac som musikkavspiller. Lydmessig fungerer det bra, men det er upraktisk at laptopen må stå i nærheten av anlegget for å høre på musikk. Jeg har tidligere brukt airport express for å slippe dette, men jeg har en del hi-res filer og vil helst kunne høre på disse i høyeste mulige oppløsning hvilket airport ikke støtter.

  Min første tanke er å ha en liten stasjonær enhet som kan fungere som musikkserver som blir styrt fra macbook, telefon etc. Jeg har vurdert mac mini men har fått høre at en mini er overkill både teknisk og i pris for å spille av musikk. Så jeg vil gjerne spørre om råd om hva andre bruker.

  Jeg vet at noen foretrekker å bygge musikkavspiller selv. Jeg er middels datakyndig og er forsåvidt ikke fremmed for denne løsningen så lenge det ikke er for omfattende og komplisert. Det jeg vil ha er en stabil og stille avspiller som snakker bra med macbooken. Også vil jeg heller bruke penger på musikk enn hardware.

  Bør jeg kjøpe en ny mini, brukt mini, bygge selv eller noe helt annet?

 2. #2
  Bransjemedlem Miles's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Fredrikstad
  Innlegg
  1,006
  Tagget i
  0 Innlegg
  Se min butikk
  Klikk her
  Bruker Mac Mini, fungerer veldig bra.
  Bruker Toslink utgangen rett i DAC. Det går også å bruke FireWire, hvis dac har slik inngang.

  Bruker Itunes med Pure Music
  Jeg representerer NordicSoundDesign.no

  Leben - Neat - Blumenhofer - DaaD - Analysis Plus -- Atoll - Resonessence labs
  New Audio Frontiers -Odeon Audio
 3. #3
  Helt fersk
  Ble medlem
  May 2012
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  7
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg har brukt Mac mini i ca 4 år og fornøyd med det. For min del bruker jeg også denne til youtube, nettfilm, surfing etc. Mulig det er litt overkill hvis du bare trenger det til musikk. Selv falt valget i sin tid på mac grunnet brukervennlighet og stabilitet ift pc. Jeg valgte den dog for kun musikk, men bruker den nå til andre ting som nevnt. Hvis du i stedet velger en dedikert digitalavspiller så kan det hende du får bedre lyd, men jeg har aldri testet det. For min del er det også helt sentralt at spilleren har god katalogstruktur og søkefunksjoner da jeg har en del filer.

  Er ikke ekspert på hifi, men har lest mye og prøvd å orientere meg så i hvilke valgmuligheter som finnes, og det er mange...Selv har jeg valgt å "keep it simple" med Mac mini (ny), Ekstern DAC NAD M-51. Etter overgang fra Dac Magic til M-51 hører jeg nå forskjeller på om jeg bruker itunes, eller puremusic, amarra med itunes. Det hørte jeg ikke tidligere da jeg hadde dac magic i oppsettet. Har også en NAS server stående som kan settes opp som itunes server. Da ble det imidlertid begrenset mulighet til å sette opp nye spillelister. og de som var merket som favoritt var ikke synlig. Alternativt satte jeg opp NAS slik at den leste filene i itunes som en hvilken som helst harddisk, men har valgt å holde filene på den interne disken i mac'en med backup.
  KEF LS-50 Wireless, Auralic Aries, Lessloss C-Marc og Furutech strømkabler, Lessloss Firewalls

 4. #4
  Medlem
  Ble medlem
  May 2012
  Innlegg
  31
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg bruker Mac Mini som kilde, og er veldig fornøyd med den. Det finnes flere tråder på forumet som omhandler dette (tips til oppsett, innstillinger osv.). Synes ikke minien er for dyr, og heller ikke overkill. Det går jo an å kjøpe en tidligere modell også, hvis det er pengene det står på.

  Den bruker lite strøm, bråker lite, er lett å plassere, er veldig stabil, kan styres enkelt fra telefoner, nettbrett osv. Koblet med en god DAC (jeg bruker nå HD20) gjør den en kjempejobb som kilde.

 5. #5
  Hifi Freak authentic's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  9,117
  Tagget i
  2 Innlegg
  Har to Mac Minier:

  Mini nr.1 Fungerer som mediacenter koblet til Flatskjermen og Mini nr.2 fungerer som dedikert musikkserver til mitt 2-kanalsanlegg. Begge henter innhold fra en ReadyNas server med 6TB kapasitet. Begge er tilkoplet igjennom ethernet og er meget kjappe og problemfrie. Begge kan styres igjennom iPad, iPhone eller skjermdelingsfunksjonen fra min Macbbook. Alt fungerer sømløst uten større problemer i de årene jeg har hatt oppsettet.

 6. #6
  Hifi Freak niels's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2002
  Sted
  Moraira, Spania.
  Innlegg
  2,753
  Tagget i
  0 Innlegg
  Ja, med tiden må jeg også finde en annen løsning en Squeezebox Classic, tenker på en ny iMac på kontoret og en Mac Mini ved stereoen, minien tenker jeg å styre med en iPad, overkill ja, men Sonos tror jeg ikke det blir på meg....men man vet jo aldrig med meg.
  Micro Seiki BL77 l MA707 l ST10 l AT33 PTG II l Rothwell MCL l Musical Fidelity V-LPS II
  Bryston B100 SST DA l Cambridge 751BD l Squeezebox 3 l Tandberg TCD-440A l Nakamichi LX5
  Martin Logan Aeon I l REL i stereo l Furutech TP-60E

 7. #7
  Overivrig entusiast Fugazi's Avatar
  Ble medlem
  May 2009
  Sted
  Bærum
  Innlegg
  867
  Tagget i
  0 Innlegg
  Har også Mac mini som kilde. Musikkfilene (flac) ligger på en ekstern WD harddisk. Gikk fra Squeezebox til Mac og har aldri angret på det. Du kan kjøpe en Mac mini brukt for noen få tusenlapper. Les tråden " Mac mini som mediaspiller " her på forumet. Jeg fikk utrolig mange fine tips før jeg kjøpte min. Veldig fornøyd
  Devialet 440 Pro Core infinity / Marten Django XL / VPI Classic / VPI SDS / Lyra Kleos / Macmini / Trafomatic Experience Head One / Audioquest Dragonfly Black/
  Grado RS2i / AKG K701 / Audio Technica ATH MSR7 / Sony UBP x800 Bd-Sacd / Music Hall CD 25.2 / Squeezebox / Tidal HiFi / STEREO+testpanelet / Medlem i Asker & Bærum Audio

 8. #8
  Æresmedlem tkr's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2007
  Sted
  Nede i fjæresteinene
  Innlegg
  15,448
  Tagget i
  2 Innlegg
  Torget
  1
  Ditto. MacMini, ekstern harddisk og en god dac. Veldig stabilt, sutalaust og lett å betjene.

  mvh
  If you want to make God laugh, just tell Him that you have made plans
  Musikkserver - Mac Mini - Metric Halo ULN 8 - 2 x CJ Premier 350 SA - Overkill Encore- Tannoy ST 100
  Verdier la Platine - SME V/ London Decca Reference - FR 64 S/Kondo Audio Note Io II -SAEC WE 308L/ Koetsu Coralstone- Soundsmith DL103 Gold - Manley Steelhead ....Apogee Big Ben digitalklokke. Strømførende kabler

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed