Digitalavspilling - Mac-mini, eller noe annet?

bardamu

Medlem
Ble medlem
27.10.2010
Innlegg
17
Antall liker
0
Jeg bruker for tiden laptop (macbook) koblet til dac som musikkavspiller. Lydmessig fungerer det bra, men det er upraktisk at laptopen må stå i nærheten av anlegget for å høre på musikk. Jeg har tidligere brukt airport express for å slippe dette, men jeg har en del hi-res filer og vil helst kunne høre på disse i høyeste mulige oppløsning hvilket airport ikke støtter.

Min første tanke er å ha en liten stasjonær enhet som kan fungere som musikkserver som blir styrt fra macbook, telefon etc. Jeg har vurdert mac mini men har fått høre at en mini er overkill både teknisk og i pris for å spille av musikk. Så jeg vil gjerne spørre om råd om hva andre bruker.

Jeg vet at noen foretrekker å bygge musikkavspiller selv. Jeg er middels datakyndig og er forsåvidt ikke fremmed for denne løsningen så lenge det ikke er for omfattende og komplisert. Det jeg vil ha er en stabil og stille avspiller som snakker bra med macbooken. Også vil jeg heller bruke penger på musikk enn hardware.

Bør jeg kjøpe en ny mini, brukt mini, bygge selv eller noe helt annet?
 

Miles

Bransjeaktør
Ble medlem
10.02.2002
Innlegg
1.178
Antall liker
300
Sted
Fredrikstad
Torget vurderinger
3
Bruker Mac Mini, fungerer veldig bra.
Bruker Toslink utgangen rett i DAC. Det går også å bruke FireWire, hvis dac har slik inngang.

Bruker Itunes med Pure Music
 

Nebu

Medlem
Ble medlem
02.05.2012
Innlegg
7
Antall liker
1
Sted
Oslo
Torget vurderinger
4
Jeg har brukt Mac mini i ca 4 år og fornøyd med det. For min del bruker jeg også denne til youtube, nettfilm, surfing etc. Mulig det er litt overkill hvis du bare trenger det til musikk. Selv falt valget i sin tid på mac grunnet brukervennlighet og stabilitet ift pc. Jeg valgte den dog for kun musikk, men bruker den nå til andre ting som nevnt. Hvis du i stedet velger en dedikert digitalavspiller så kan det hende du får bedre lyd, men jeg har aldri testet det. For min del er det også helt sentralt at spilleren har god katalogstruktur og søkefunksjoner da jeg har en del filer.

Er ikke ekspert på hifi, men har lest mye og prøvd å orientere meg så i hvilke valgmuligheter som finnes, og det er mange...Selv har jeg valgt å "keep it simple" med Mac mini (ny), Ekstern DAC NAD M-51. Etter overgang fra Dac Magic til M-51 hører jeg nå forskjeller på om jeg bruker itunes, eller puremusic, amarra med itunes. Det hørte jeg ikke tidligere da jeg hadde dac magic i oppsettet. Har også en NAS server stående som kan settes opp som itunes server. Da ble det imidlertid begrenset mulighet til å sette opp nye spillelister. og de som var merket som favoritt var ikke synlig. Alternativt satte jeg opp NAS slik at den leste filene i itunes som en hvilken som helst harddisk, men har valgt å holde filene på den interne disken i mac'en med backup.
 

Arff

Medlem
Ble medlem
12.05.2012
Innlegg
31
Antall liker
0
Jeg bruker Mac Mini som kilde, og er veldig fornøyd med den. Det finnes flere tråder på forumet som omhandler dette (tips til oppsett, innstillinger osv.). Synes ikke minien er for dyr, og heller ikke overkill. Det går jo an å kjøpe en tidligere modell også, hvis det er pengene det står på.

Den bruker lite strøm, bråker lite, er lett å plassere, er veldig stabil, kan styres enkelt fra telefoner, nettbrett osv. Koblet med en god DAC (jeg bruker nå HD20) gjør den en kjempejobb som kilde.
 

authentic

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.07.2007
Innlegg
9.242
Antall liker
2.387
Torget vurderinger
13
Har to Mac Minier:

Mini nr.1 Fungerer som mediacenter koblet til Flatskjermen og Mini nr.2 fungerer som dedikert musikkserver til mitt 2-kanalsanlegg. Begge henter innhold fra en ReadyNas server med 6TB kapasitet. Begge er tilkoplet igjennom ethernet og er meget kjappe og problemfrie. Begge kan styres igjennom iPad, iPhone eller skjermdelingsfunksjonen fra min Macbbook. Alt fungerer sømløst uten større problemer i de årene jeg har hatt oppsettet.
 

niels

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.10.2002
Innlegg
3.951
Antall liker
1.286
Sted
Nadadouro, Portugal
Ja, med tiden må jeg også finde en annen løsning en Squeezebox Classic, tenker på en ny iMac på kontoret og en Mac Mini ved stereoen, minien tenker jeg å styre med en iPad, overkill ja, men Sonos tror jeg ikke det blir på meg....men man vet jo aldrig med meg.
 

Fugazi

Overivrig entusiast
Ble medlem
21.05.2009
Innlegg
917
Antall liker
259
Sted
Bærum
Torget vurderinger
13
Har også Mac mini som kilde. Musikkfilene (flac) ligger på en ekstern WD harddisk. Gikk fra Squeezebox til Mac og har aldri angret på det. Du kan kjøpe en Mac mini brukt for noen få tusenlapper. Les tråden " Mac mini som mediaspiller " her på forumet. Jeg fikk utrolig mange fine tips før jeg kjøpte min. Veldig fornøyd
 

tkr

Æresmedlem
Ble medlem
27.03.2007
Innlegg
20.571
Antall liker
27.623
Sted
Nede i fjæresteinene
Torget vurderinger
2
Ditto. MacMini, ekstern harddisk og en god dac. Veldig stabilt, sutalaust og lett å betjene.

mvh
 
Topp Bunn