Win 8 - noen som har erfainger / har trua / ikke har trua

N

nb

Gjest
Da er Windows 8 kommet og det ser ut som MS endelig har fått fingeren ut og satser på noe som funker på nettbrett og mobil og stasjonære datamaskiner med en helheltig brukeropplevelse. Rapportene jeg har lest så langt ser ut til å helle i retning av at dette er riktig så smooth på enheter med touch-skjermer men at det føles rart på stasjonær hvor man arbeider med mus og tastatur. Det er dristig å påtvinge brukeren en helt ny brukeropplevelse synest jeg. Dette er på flere måter kanskje en make or break for MS som har blitt hengende håpløst langt etter på de siste års revolusjoner innen smarttelefoner og måten folk flest bruker varierende former av datamaskiner på.

Utvalget av apper er selvsagt mimimalt sammenlignet med Apple/Android, men det vil sannsynligvis ordne seg ganske fort dersom dette får en viss popularitet. Brukermassen er potensielt enorm og det finnes sikkert et lass av utviklere som kan lage snasne saker. Dog er det smått bekymringsverdig at det ikke ved launch finnes fullblods apper for sentrale tjenester som twitter og Fjesboka etter hva jeg har lest.

Selv kommer jeg ikke til å endre fra Win7 på min stasjonære med det første, men det er også delvis basert på at det sjelden har vært noe sjakktrekk å være fremst i køen for å installere en ny OS-versjon fra MS.

Det lyser selvsagt "vi gjør det andre har gjort før oss" lang vei av hele saken.
 
O

Oblivion

Gjest
Win 8 pre-release fungerte såpass bra at jeg installerte Win 8...
Og det fungerte rimelig greit inntil windows update hadde lastet ned...
Deretter var det sirup ytelse med stor "S" og jeg fikk beskjed om å validere på nytt og det ble så mye tull at Win 8 => rett ut..
Testet forøvrig det samme på en maskin til med 4 core / 8MB cache / 8GB RAM / SSD og opplevde det samme en gang til...

Kommer nok til å prøve Win 8 igjen, men ikke før SP1 eller SP2 eller SP3 er på plass..
 

tore_v1

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.09.2007
Innlegg
2.181
Antall liker
102
Torget vurderinger
2
Jeg stiller meg positivt avventende..

Jeg skal ha meg nettbrett etterhvert, og da blir det Surface på meg. Jeg er noe irritert fordi min Lumia 800 ikke kan oppgraderes til Win8, men blir avspist med Win7.8, jeg ville ideelt sett hatt Win8 hele veien, også på den stasjonære. På den stasjonære ser jeg for meg at jeg dropper Metro og bruker "normalt" oppsett.
 

bambadoo

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
11.10.2002
Innlegg
22.086
Antall liker
10.488
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
16
Brukt både win8 og win Server2012 en stund nå... Ytelse og funksjonalitet helt i toppklasse. Initielt bedre lydmessig enn tidligere versjoner også (server2012 som er min musikkavspiller)..

Blir ikke "dus" med grensesnitt og MS er blitt "mer lukka" enn tidligere synes jeg. Har man MS live eller outlook.com konto etc. så er tilbudene på rekke og rad.
MS har tydligvis lært av apple ang. å utvide sitt eget øko system. Noen liker det andre ikke. Jeg liker det ikke.

Den helhetlige brukeropplevelsen som det skrives om her er akkurat det jeg personlig misliker. Vil ha mer frihet. Her er det selvsagt smak og behag.

Jeg har imidlertid veldig stor tro på win8 på touch og slikt. Der blir det klasseledende. Som et rent pc OS.. Hmm - ikke helt fornøyd enda. Her tror (les: håper) jeg faktisk MS vil løse opp i en evt. service pack med tid og stunder.

Å jobbe med metro grensesnittet med en "vanlig" mus kan la seg gjøre. Men med musematte, styrepinne og bærbar så er ikke jeg helt "der"...

Så Metro har fått lite med tid hos meg men kun de applikasjonene som jeg bruker og vanlig skrivebord...
 
Sist redigert:

H.R

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.12.2008
Innlegg
8.081
Antall liker
6.496
Sted
Jessheim | Ullensaker
Torget vurderinger
5
ut fra det du kommer med her så virker det som at SP1 burde komme pokker så raskt.

Testet også ut pre-releasen var ok. Så jeg lastet ned fra technet en release som jeg installerte på jentungens minipc - men pga skjermoppløsningen som var så lav så kunne hun jo ikke bruke noen av disse småprogrammene og da var jo poenget borte for henne. Vel hun er tilbake på puppy linux igjen og happy med det,
 

B Rasse

Overivrig entusiast
Ble medlem
01.05.2012
Innlegg
1.005
Antall liker
477
Har testa det. Har ikkje heilt trua. For mange kompromisser, for mange lag, for mange plassar å stange hovudet i veggen.
Har trua på W8 som eit tabletOS. Om det blir lagt til rette for apputvikling, noko det ikkje er per dags dato på telefon.

 

Wishmaster

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.10.2002
Innlegg
4.077
Antall liker
3.145
Torget vurderinger
1
Prøvde Win 8 litt i vår da det ble tilgjengelig, men for "oss" som ikke har berøringsskjerm er dette lite attraktivt vil jeg hevde. Helt sikker kurant for nettbrett og telefoner, men ikke for "vanlige" bærebare og stasjonære maskiner. Hvis det ikke kommer et mer musevenlig brukergrensesnitt som et alternativ, kommer jeg til å holde meg til Win7 i mange år fremover.
 

Bjørn ("Orso")

Bransjeaktør
Ble medlem
03.11.2008
Innlegg
11.296
Antall liker
2.903
Sted
Bergen
Torget vurderinger
2
Eneste grunnen pr. dags dato jeg kan se til å gå fra W7 til W8 er raskere oppstart av maskinen. Har vel også blitt nevnt noe om forbedring av filoverførsel uten at det betyr noe for min del. Raskere oppstar hadde jeg ikke hatt noe imot. Har rikitg nok SSD, men oppstartstiden har blitt lengre og lengre etter som W7 har blitt oppgradert.

Men klok av skade vet jeg at det er aldri lurt å bytte tidlig til et nytt Windows operativsystem. Spesielt p.g.a. mangel på stabile drivere til lydkort o.l. Og mye tyder jo dessuten på at en del funksjoner fungerer dårlig til vanlig PC og er beregnet til touch. Jeg avventer til neste år.
 

FredrikC

Overivrig entusiast
Ble medlem
16.08.2009
Innlegg
905
Antall liker
371
Torget vurderinger
5
Har brukt Win 8 i snart 2 uker og kan bare bekrefte at for vanlig pc bruk er det ingen vits i å oppgradere enda. Drivere osv er ikke helt på stell enda for min Asus UX32vd, så det skjer enkelte bugs her og der.
Maskinen er noen få sekunder raskere i oppstart og kanskje 1 sek fra sleep ( jeg har SSD, mulig det er mer forskjell for de med snurredisk) Forsøkte en stund å tilpasse meg Metro, men har nå kaptitulert. Installerte start meny og holder meg utenfor Metro, ser så og si ingen ting til det, da alle mine programmer har vanlig grensesnitt og maskinen booter til desktop. Nå er brukeropplevelsen 99% lik Win 7. Bare med litt kjipere grafikk og noen små bugs.

Til nettbrett vil det sikkert oppleves helt annereldes.
 
G

Gjestemedlem

Gjest
Dette ser bare trist ut, et begredelig donaldOS som jeg ikke kan se kan oppnå stort annet enn å jage seriøse PC-brukere over på Linux.

Jeg hoppet over ME og Vista og dette blir neste soleklare hoppeoverkandidat.
 

rumath

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.03.2004
Innlegg
1.653
Antall liker
228
Jeg starter opp min stasjonære pc hjemme, 1 gang pr. dag. Denne kjører win 7, og os'et er installert på SSD. Pc'en er quadcore, med 8 gb. minne. Pc'en har en eldre intel quad prosessor, og hastighet er overhodet inget problem. Alle programmer starter lynraskt, kan kjøre hauger samtidig. Oppgradert skjermkort gjør at spill er også uproblematisk i 1920x1200. (Med det meste på high.) Har ikke brydd meg med å oppgradere cpu de siste 4 åra. Nytt windows os får meg knapt til å trekke på skuldrene. Windows er så langt fra spennende som det kan bli. Det er der, det virker, hva mer trenger man? Win 7 er rimelig stabilt. Synes dette er det beste windows som er gitt ut til nå. Når det gjelder iOS, så synes jeg oppdateringer fra den kanten er langt mer spennende. Slipp av iPad mini synes jeg er gøy, og gir "må ha" følelsen. Microsoft må innovere igjen... Ellers blir de akterutseilt.
 
N

nb

Gjest
Det er vel svært lenge siden MS innoverte noesomhelst;)

Jeg holder meg nok til W7 en god stund til, det funker fint til mitt bruk.
 

H.R

Hi-Fi freak
Ble medlem
14.12.2008
Innlegg
8.081
Antall liker
6.496
Sted
Jessheim | Ullensaker
Torget vurderinger
5
Startet pcen for et par år siden, tatt omstarter når oppdateringer har krevd det. Bruker kun 3 programmer og de er oppe hele tiden. Bryr meg lite om os virker klønete da jeg skjelden ser det, eneste som betyr noe er om det er stabilt eller ikke og win 7 er dønn stabilt. Håper w8 også blir det.
 

skorob

Hi-Fi freak
Ble medlem
02.05.2012
Innlegg
3.785
Antall liker
1.983
Sted
Brumunddal
Torget vurderinger
9
Win8 virker ut til å være bunnsolid. Spent på utviklingen MS har tenkt å ta oss denne gangen. Gleder meg :). Hadde vært kjedelig om dem hold på det gamle ifra "win95/winNT4.0" som har vært til nå.
 

marsboer

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.04.2010
Innlegg
4.356
Antall liker
1.701
Sted
Phobos
Microsoft har visstnok gitt ut sin siste Service Pack med Windows 7 SP1, så ikke vent på det. Heretter vil oppdateringene kun komme via Windows Update, ikke i større kumulative service packs.
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
271
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
Windows 8 blir sikkert fint. Hvis ikke så finner det sikkert plass i rekken av disse morsomme reklamene i Youtube-samlingen under. Ikke for å ha ment noe om W8, men bare for moro skyld så har det vel fra MS ikke vært helt ukjent med lovnader til hvert nye OS som langt overstiger enderesultatet for brukeren. Håper jo som alle dere at W8 blir bra.


Ja, og så var det en morsom en i retrograd kronologi;

 
Sist redigert:
S

Skjervesbu

Gjest
Oppgraderte før helga, helt smertefritt på karbon-pcen, alt av sære ingeniørprogrammer fungerer fremdeles, kjapt går det også.

Jeg antar de fleste her inne er såpass oppegående at de klarer å Google "Windows 8 tips and tricks", skal man lære seg alle snarveiene selv kan man fort bli frustrert. Dette er tross alt mer avansert enn iOS.

Jeg syntes hvertfall W7 var ganske traust da jeg kom tilbake til den andre jobb-pcen.
 

Rocker

Overivrig entusiast
Ble medlem
09.09.2006
Innlegg
616
Antall liker
96
Sted
Sortland
Torget vurderinger
2
Sitter her med en rimelig dyr selvbygd pc, og etter 2 mnd ca med win 8 var jeg kjempeglad da posten leverte win 7 på døra i dag.

Hos meg forsvinner plutselig partisjoner, som dukker opp igjen etter restart.
Restart ja...det funker ikke, så her må man holde inne power-knappen og starte forfra igjen :(

Til alt annet fungerer det sikkert helt fint, men til stasjonær pc er win 8 ubrukelig syns jeg.
Jeg har ikke tall på hvor mange ganger programmer fryser (Foobar f.eks) og det er sykt irriterende.

Satser på at win 9 blir skikkelig bra (Samme scenario som etter Vista kan man håpe :))

Nå over til installasjon av Win 7 :cool:
 

authentic

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.07.2007
Innlegg
9.238
Antall liker
2.373
Torget vurderinger
13
Jeg forblir nok en eplegutt etter denne lanseringen å...
 

lydbjørn

Hi-Fi freak
Ble medlem
21.04.2005
Innlegg
3.164
Antall liker
49
Sted
Oslo
Har nå installert Windows 8 pro (oppgradering) på PC-en, og ja man liker det etter litt krangling (alt er jo nytt), så fungerer det bra, men den gml. printeren/skanneren ble byttet ut i dag, men den var jo tross alt 7 år gammel, og gikk i XP, men har brukt den i Windows 7 til nå, selv om den har vært litt treg!
 

bambadoo

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
11.10.2002
Innlegg
22.086
Antall liker
10.488
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
16
Kan være en ide å sjekke ut win server2012 essentials for endel av målgruppene her inne.
 

lydbjørn

Hi-Fi freak
Ble medlem
21.04.2005
Innlegg
3.164
Antall liker
49
Sted
Oslo
Det er en fordel at man avinstallerer Norton (360), og Adobe Reader på forhånd hvis man skal oppgradere fra Windows 7 til Windows 8! Hadde kjempeproblemer og maskinen hang seg opp så det holdt! Måtte ta svenskekoblingen (dra ut strømmen, etter hvert), og da gikk alt så mye bedre! Holdt faktisk på i mange timer, og reinstallerte også Windows 8, men nå er programmet helt konge, men vær forsiktig med hvilemodusen, våkna klokka 0430 på grunn av den GRRRRR.
 

bambadoo

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
11.10.2002
Innlegg
22.086
Antall liker
10.488
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
16
2012 essentials server som jeg nevnte har jeg nå testet noen timer. Ikke til fulle men overfladisk.
Det var ikke slik jeg hadde tenkt meg.. Hele media server løsningen har jeg ikke hatt tid til å teste enda.
 
C

Cyber

Gjest
Har Win8 hjemme. Savner Win7 litt, men er nok bare endringsvegring. Ser ikke helt poenget med metro-skjermen, men det kommer kanskje på sikt...
 

trex

Overivrig entusiast
Ble medlem
05.07.2003
Innlegg
916
Antall liker
29
Så fort man lærer seg snarveier og aktive hjørner, sider og å bruke flisene aktivt...

Så går det bedre. Faktisk mye kjappere enn med win7. Tar litt tid å sette seg inn i alle endringene, men når det er gjort er det veldig fint å jobbe i.
Ellers er det jo bare å trykke på win-knappen.....så er man på vanlig desktop som i win7.

Har ennå ikke hatt noen problemer, men har installert fra bunnen av og ikke oppgradert OSet. For en som bruker mest OSX ML, virker det som om MS er på rett vei om en hovedoppdatering eller 2. Fungerer egentlig veldig bra, når såpass mye er skrevet om fra bunnen av.
 

Gammeln

Overivrig entusiast
Ble medlem
03.09.2007
Innlegg
742
Antall liker
43
Dersom den kan settes opp til å ligne på Windows 2000 blir det nok bra:)
Det gikk fint med XP, har ikke kommet helt fram med 7:(
 

authentic

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.07.2007
Innlegg
9.238
Antall liker
2.373
Torget vurderinger
13
Installerte igjennom VMware Fushion og må si førsteinntrykket er litt forvirrende, noe bra og noe mindre bra. Blir nok fint etterhvert som tiden går og ettpar oppdateringer kommer slengende.
 

Geir Kristiansen

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.01.2011
Innlegg
2.852
Antall liker
2.281
Sted
Tromsø
Etter man har fått skrivebordet på plass med startknapp og det hele så fungerer det hele knirkefritt. Litt flikkingg for å få på plass FLAC-støtte i WMP/WMC så er man tilbake til WIN7. Fliser uten trykkfølsom skjerm ser jeg ikke noe poeng i.
 
N

nb

Gjest
Da har jeg brukt denne kreasjonene en stund. Synest det funker ganske greit når jeg ble vant til det. Søkefunksjonen på Metro-skjermen er svært effektiv og snasent at man ikke trenger å putte pekeren noe bestemt sted for å søke. Startmenyen savner jeg ikke noe særlig om med litt hurtigtastekombinasjoner blir det hele ganske så effektivt. Veldig kjapp boot og restart i alle fall, men nå slår jeg forsåvidt omtrent aldri av PCen min, så det har ikke veldig mye å si for meg i praksis.

Ellers er mye som det pleier. Apper som kun kjører i fullskjerm liker jeg dog ikke, men jeg bruker uansett gamle og trauste programmer til det aller meste.
 
T

tce-teams

Gjest
win 8 og win 7 er akkurat det samme spør du meg , noe er kansje litt annerledes.
 

xerxes

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.01.2005
Innlegg
9.634
Antall liker
5.276
Sted
Holmestrand
Tror ikke jeg gidder å bry meg .....
Windows 7 er helt strøkent.
OS X fungerer fint
iOS fungerer bra.
Da trenger jeg ikke særlig mer ...
 
N

nb

Gjest
win 8 og win 7 er akkurat det samme spør du meg , noe er kansje litt annerledes.
Ja... forskjellene i daglig bruk går mye på det visuelle. På enheter med trykkfølsom skjerm er det nok en ganske annerledes opplevelse, men det har jeg uansett ikke. Jeg kjøpte meg ny PC i julegave og bestillte den med Win8 for å prøve det, gidder installere det på min Win7-boks siden Win7 fungerer utmerket.
 
T

tce-teams

Gjest
win 7 synes jeg er det beste jeg har hadt på dataen.
 

rock

Hi-Fi freak
Ble medlem
27.09.2009
Innlegg
1.858
Antall liker
309
Bestilte ny stasjonær pc for ei uke siden.

En jeg har gjort noen forandringer på, som større strømforsyning og 6 core prosessor + 128gb ssd til os, + 16gb minne.

Orginalt oppsett med Windows 8 - men valgte Windows 7 for noe over 200,- kr ekstra.

Dette av flere grunner, er blitt kjent med Windows 7 nå på en annen pc kjøpt for 2 år siden.
Siden denne skal inn på garantiordning trengte jeg en ny pc som reserve.
Kanskje litt råflott med pc til 17.000,- som reserve, men blir vel denne som blir hoved pc,en.

Så får heller den som skal inn på garantiordningen bli reserve.
Av en eller annen grunn, får jeg ikke skjermbilde, men pc starter som oftes, men kan også nekte å starte opp.
Ikke billig denne heller for 2 år siden, kostet nær 13.000,- kr

Valgte Window 7 fordi jeg har blitt kjent med dette OS
Men også grunnet andre komponenter som blir tilkoblet som f.eks. skriver.

Har en Canon multiskriver som jeg ved installasjon får beskjed om muligheter for kompalitetsproblemer.

Har alltid deaktivert dette, og aldri støtt på problemer, men tenkte at det ikke ville bli bedre med Windows 8
 
Sist redigert:

Mulelid

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
14.04.2011
Innlegg
463
Antall liker
51
Sted
Vik i Sogn
Min DELL Dimension 8300 er fra våren 2004 og kjører Windows 7 Professional helt greit. Er tidvis treg nå grunnet IDE-disk som har gjort sitt, så jeg kjøper snart en SSD i gave til den og nyter livet en stund til. Det at jeg holder meg til så steingamle saker er kun trass fra min side. Jeg skal ikke annet enn motbevise opplegget med at nye ting er bedre enn gamle. Så lenge Komplett og andre leverer deler man kan oppgradere med kjøper ikke jeg noe nytt! 3 GB RAM og bra skjermkort holder lenge. SSD er jo kjempesaker for eldre maskiner, men husk å oppdatere BIOS! :)
 

Ludo

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.08.2008
Innlegg
3.027
Antall liker
533
Sted
Sandefjord
Torget vurderinger
1
IDE disk faktisk - da har den noen år på baken ja :)

Tips! Sjekk at hovedkortet på PC'n både har SATA-port og at den funker overrens med dagens SSD-disker. Har vært borti etpar tilfeller på eldre PC'er hvor SATA-porten er kresen på hva den vil kommunisere med.
 
Topp Bunn