Å oppsample, eller ikke oppsample - Det er spørsmålet.

Audirvana

Hi-Fi freak
Ble medlem
24.09.2012
Innlegg
1.478
Antall liker
881
Torget vurderinger
5
Jeg har en stor, digital musikksamling som jeg ønsker å bruke mer aktivt på mitt HIFI-anlegg. Musikksamlingen består av musikk i MP3 og Apple Lossless, som jeg spiller på iTunes. Nå har jeg skaffet meg en Abrahamsen A-DAC II som jeg kobler til en Mac Mini via den optiske utgangen. Dermed kan jeg spille av 24 bits musikk, uten at Macen nedsampler signalet for å sende det på USB, som er alternativet.

Her kommer jeg til spørsmålet til dere som har gått opp løypa før, og det er todelt:

1. Er det en fordel, eller ulempe, lydmessig å bruke et program som bitperfect i OSX for å oppsample f.eks. MP3 i 320bps til 24bit, 96khz før signalet sendes til den eksterne DACen, eller er det best å sende signalet som det er ut av Macen?

2. Finnes det en teknisk løsning på å sende signalet trådløst til DACen, som er lydmessig akseptabelt? (DVS. uten at det er nødvendig å nedsample 24bits musikk for å få sendt signalet?)

Håper at det er noen som har forsket litt på dette før meg, og som har erfaringer.
 

authentic

Hi-Fi freak
Ble medlem
03.07.2007
Innlegg
9.242
Antall liker
2.387
Torget vurderinger
13
1. Det en fordel og bruke slike program .imo. Hva som er best i ditt oppsett er det nok bare ørene dine som kan svare på. Jeg gjør oppsamplingen av mine red book filer i dacen ikke i softwaren.

2. Nei det tror jeg ikke om ikke dacen din mulighet for tilkopling til nettverket da ?
 
Topp Bunn