Trådløs nettverksrouter

N

nb

Gjest
Jeg har en Asus RT-N66U flashet med Tomato Firmwre jeg er veldig happy med. Ekstremt god rekkevidde i den grad det er viktig for deg.

Strengt tatt ikke nødvendig å flashe, men det gir tilgang til en del fancy features man ikke får med standardfirmwaren dersom man har behov for slikt. Flashingen er veldig enkel.
 

Bjørn ("Orso")

Bransjeaktør
Ble medlem
03.11.2008
Innlegg
11.296
Antall liker
2.903
Sted
Bergen
Torget vurderinger
2
Har en eldre klassik Linksys som er flashet. Det har hatt sine fordeler i forhold til rekkevidde, men er dekningen bra i utgangspunktet så betyr det nok ikke noe.

Kom over en sammenligning og Cisco E4200 v2 ser her ut som å være et bedre kjøp. Prisen er jo også lavere.
With that said, I have both the Asus RT-N66U and the Linksys EA-4200v2.
They are very close:

1 - 4200 read write speed is much faster than the Asus.

2 - Direct connect of my 2TB HD runs much faster on the EA-4200. no lockups

3 - Range is about the same. ssinsider shows the 4200 at 2.4gh - 450 mps and 5.0 ghz at 450 mps, the Asus shows 2.4 ghz at 212 mps and the 5.0 at 450 mps. Signal strength about equal on the 5.0 and 4200 slightly better on the 2.4

4 - Starcraft and Diablo 3 run flawlessly on the 4200, one in a while a slow down on the Asus out of nowhere.

I have 3 macs - 4 pc - 2 android phones - 2 wireless printers - WII - iphone - Panasonic Viera TV and 3D DVD player. All running simultaneously and running perfectly on the 4200. Only problem with the Asus was disconnects with the iphone......
I didn't want the ASUS N66U as it doesn't have the exceptional 20mbps HDD read/write speeds that these have. Nor does it support hfs+ file system support or the iOS & Android apps to easily monitor and change certain configurations remotely. Then performance, it has double the processing speed...

The one thing that the ASUS has over the CISCO's is the ability to create a VPN server and dd-wrt/tomato firmware support. However on a briefly owned ASUS N16U it permanently lost 90% of its performance on the dd-wrt with a WAN PPTP connection established. Flashing back to original firmware it didn't make it come right.

With the CISCO's you can of course still establish a WAN VPN connection which is shared over the rest of your network (useful for an AppleTV).

Also the N66U doesn't have a native SD reader built in and has 2 USB ports.
 
N

nb

Gjest
Godt mulig, men leter man finner man nok sammenligninger som slår begge veier for de fleste produkter. Men lavere pris er absolutt et argument for Linksysen. Asusen blir også temmelig varm forresten.

Hvordan det funker med HDD tilkoblet via USB aner jeg ikke fordi det ikke er relevant for mitt bruk (har filserver) på kablet nett. Tomato-firmwaren gir mulighet for svært god QoS - styring. Der er stock firmware til Asus ikke veldig imponerende.
 

marsboer

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.04.2010
Innlegg
4.356
Antall liker
1.701
Sted
Phobos
I så godt som alle benchmarks jeg fant med nyere firmware viser Asus at det er jevnt over det beste aksesspunktet på dekning og hastighet i dag.
Cisco E4200 er imidlertid klart bedre på ett punkt og det er fildeling via USB. Dette var også helt tydelig i benchmark-tallene.

Asusen kjører vel Linux stock, og man får tilgang på enda mer funksjonalitet slik som f.eks VLAN om man logger inn i Linux CLIet med SSH.
Så vidt jeg har skjønt har dette aksesspunktet hatt en rekke barnesykdommer som nå stort sett skal være eliminert i senere firmwareoppdateringer, men det er mulig det er igjen noen snags.

For min del sto det mellom Cisco E4200 og Asus-aksesspunktet. Jeg valgte Asusen basert på den fenomenale ytelsen det utviser jevnt over i tester og benchmarks. Det var i tillegg viktig at det hadde mullighet for VLAN. Jeg henter Asusen nå i kveld, så jeg får se hvor happy jeg er om en måneds tid :)

Ciscoen er imidlertid også et godt kjøp så vidt jeg kan se.
 

Bjørn ("Orso")

Bransjeaktør
Ble medlem
03.11.2008
Innlegg
11.296
Antall liker
2.903
Sted
Bergen
Torget vurderinger
2
Du har rett angående tilbakemeldinger nb. Det spriker og mens en sier dekninger er utrolig god, sier en annen det motsatte. Like håpløst som subjektive tilbakemeldinger innenfor hifi.

Føler vel på sett og vis at Asusen er et tryggere valg med Linux og mulighet til annen firmware. Men hadde ikke gjort noe å spare noen kroner heller.
Noen som vet om V2 av Cisco E4200 er en annen modell enn V1 eller er det bare software oppgradering?
 
N

nb

Gjest
Jeg opplever i alle fall svært god dekning. Har ganske stor enebolig så oppholder meg til tider et stykke unna aksesspunktet (les: i hagen). Jeg har forsåvidt 2 slike stående, men i praksis henger jeg på det ene hele tiden og hadde nok klart meg med kun det ene.
 

marsboer

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.04.2010
Innlegg
4.356
Antall liker
1.701
Sted
Phobos
Hvis man dropper å se på subjektive erfaringer fra hjemmebrukere som potensielt sett har 30 andre nabonett uten å ha tatt høyde for dette og som i tillegg kan ha konfigurert ting feil, og i stedet kun ser på benchmarks fra ordentlige tester, så virket det på meg som om det er helt entydig at Asusen har markedets råeste dekning og generelt den høyeste ytelsen, selv om det selvsagt taper i en og annen enkelttest mot de beste alternativene.
 

Bjørn ("Orso")

Bransjeaktør
Ble medlem
03.11.2008
Innlegg
11.296
Antall liker
2.903
Sted
Bergen
Torget vurderinger
2
Hvis man dropper å se på subjektive erfaringer fra hjemmebrukere som potensielt sett har 30 andre nabonett og som i tillegg kan ha konfigurert ting feil, og i stedet kun ser på benchmarks fra ordentlige tester, så virket det på meg som om det er helt entydig at Asusen har markedets råeste dekning og generelt den høyeste ytelsen, selv om det selvsagt taper i en og annen enkelttest mot de beste alternativene.
Helt klart. Benchmark liker vi.
Men hvor stor er forskjellen der til E4200? Og er det V1 eller V2 de sammenligner mot?
 

marsboer

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.04.2010
Innlegg
4.356
Antall liker
1.701
Sted
Phobos
Asusen kan selvsagt ikke trylle, så det er nok helt marginale forskjeller i praksis mot et så godt aksesspunkt som E4200. Jeg kjøpte Asus fordi det hadde størst potensiale både maskinvare- og softwaremessig, men det finnes ingen god grunn til ikke å velge E4200.
 

marsboer

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.04.2010
Innlegg
4.356
Antall liker
1.701
Sted
Phobos
Tenkte jeg måtte legge til at jeg kun benytter mine aksesspunkt for ren trådløs distribusjon. Det vil si at jeg overhodet ikke bryr meg om dets routing- eller brannmurevner. Jeg tror jeg fremdeles ville valgt Asusen om jeg virkelig skulle benytte den som trådløs router, men på den delen har jeg ikke gjort noe særlig research.
 

Conv

Medlem
Ble medlem
11.04.2008
Innlegg
19
Antall liker
0
kjøpte ciscoen på fredagen. Meget fornøyd.. Samme er kameraten min. Ligger stabilt på rundt 300mpbs. (Fordi jeg ikke har høyere støtte på Usben)
 
Topp Bunn