Squeezebox discontinued... Hva nå?

kise

Overivrig entusiast
Ble medlem
20.03.2008
Innlegg
557
Antall liker
19
Hei
Innledning:
Logitech har skuffet meg mange ganger før. Jeg har blitt skuffet over at de har kuttet vekk produktlinjer som har vært svært gode.
Kan nevne to, i farta..
1 , Logitech Kinetik, (nydelige bagger, bedre enn alt annet jeg har prøvd, og til en overaskende god pris, var i produktsjon kun i kort tid, for så å forsvinne)
2, Logitech dinovo, (dette var nydelige keyboard også for vanelig pc, nå er det eneste igjen i denne serien ment for mediacenterbruk.)

Men den hittil største skuffelsen har kommet...
Logitech som kjøpte opp SlimDevices for å få tak i deres streaming teknologi, har nå også kuttet ut denne løypen.
Det ser ut til at de ønsker å opprettholde streaming radio men å kutte ut hele produktlinjen.


Selve Spørsmålet.
Hva nå?,
Sonos?, hva annet finnes?...
Vil gjerne ha coax ut.. og kanskje åpen kode slik at man ikke risikerer det samme igjen...

Hilsen Skuffet Squeezybox eier.. som også har annbefalt denne løsningen til mange.
 

kise

Overivrig entusiast
Ble medlem
20.03.2008
Innlegg
557
Antall liker
19
jojo, ser den, har selv 2 bokser å klarer meg jo med de.
Men hva skal man anbefalle andre, og hva skal jeg selv sikte mot innen det blir noe tull med mine =)
 

Ulf-B

Hi-Fi freak
Ble medlem
19.05.2008
Innlegg
7.905
Antall liker
2.086
Sted
Oslo
Torget vurderinger
20
Vente og se - det er min oppskrift. Det dukker sikkert opp ett eller annet. I mellomtiden kan man jo kjøpe brukte Squeezeboxer - det er billig moro. Logitech-opplegget slutter jo ikke å fungere sånn over natten. Jeg har hørt snakk om at det vil ta et par år - minst.
 

CDWMcInSpots

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.09.2010
Innlegg
7.551
Antall liker
564
Sted
Bergensregionen
Squeezeboxalternativer?

Krysspost siden en del ser ut til å skjelve i buksene, og i hyrten og styrten løper til andre plattformer uten å tenke seg om:

[...]
For meg som er på leting etter en ikke altfor dyr kandidat til å overta for SB Touch, er denne interessant , og så fåes den i sølv også.
Takk for tipset! Du har sett at f.eks. både Pioneer og Denon har lignende bokser, til en noe lavere pris?
Ja men de (Pioneer og Denon) har ikke mulighet for Spotify slik jeg leste. Har hatt SB touch men den er jo på vei ut.
... og hvor lang produsent- og tjenesteoppbacket levetid tror dere (de fleste av) disse produktene vil ha?

(Nesten) alle hifiprodusnter slenger seg nå på denne "bølgen", men hvor mange vil bli støttet av tjenesteleverandører over tid? Hififirmaer er ofte ganske små, og har ofte problemer med programvareutvikling over tid. Det er grunner til at Logitech og ikke minst Apple har fått så stor innflydelse over markeder de i utgangspunktet ikke hørte hjemme i. De har ressursene og kompetansen. Apple kuppet/trumfet jo også plateselskapene.

Det første Squeezebox-produktet ble lansert i 2001. Jeg tror det er få eller ingen andre slike produktlinjer som har vart like lenge. Den er antagelig også den eller en av de mest utbredte. De fleste konkurrenter har (sannsynligvis) langt lavere markedsandeler og totalt salg for sine produktlinjer.

Squeezebox-produktene vil formodentlig kunne benyttes i mange år med egen musikk og nettradio via egen LMS. Derimot må vi regne med at ingen nye tjenester vil støtte plattformen, og at nåværende tjenestestøtte ikke vil videreutvikles og antagelig etterhvert utfases. Logitech vil etterhvert avslutte videreutvikling av firmware og tjenerprogramvare. Sistnevnte er åpen og fri, og det er dermed mulig at andre vil vedlikeholde og videreutvikle den. Firmware er derimot ikke åpen med de følger det kan få. På den annen side har eldre Squeezebox-produkter vært programvareoppfulgt mye lengre enn det meste i hifibransjen. De fletse viktie feil er antagelig allerede rettet.

Det er en fare for at overgang til squeezeboxalternativer kan føre til en lang rekke produktbytter.

De fleste tjenesteleverandører vil derimot sannsynligvis støtte datamaskiner. Hvis man benytter en vanlig forekommende datamaskinplattform som hifikilde, er det stor sjanse for at man til enhver tid kan benytte eksiterende og nye tjenester. Nye tjenester lanseres typisk ofte først og (så godt som) alltid på vanlig forekommende datamaskinplattformer og nå ofte mobiltelefoner.

Hvis man benytter en vanlig forekommende datamaskinplattform som hifikilde, må man, som ellers i IT-verdenen, regne med å oppgradere/bytte den ut med noen års mellomrom. (Det logiske) konseptet vil dog forbli konstant.
..
 
Topp Bunn