Side 1 av 2 12 SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 40
Abonnér på denne tråden
  1. #1
    Overivrig entusiast Steen's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2005
    Innlegg
    601
    Tagget i
    1 Innlegg
    Album
    1

    Skipping/hakking/pausing i Foobar

    Hei
    Vet at det finnes både Foobar guide og dedikert Foobar tråd allerede, men finner ikke svar på mine problemer.
    Har all min digitale musikk liggende på NAS disk, og har avsatt en egen laptop (XP pro) som ren spiller med wireless streaming. Både med VLC og Foobar får jeg helt uvilkårlige pauser/hakking i avspillingen med varighet fra et halvt sekund og helt opp til 7-8 sekunder. Musikken starter igjen der hvor den falt ut, så det virker som om det er snakk om en eller annen form for buffring. ( VLC som wireless filmsvspiller fungerer helt knirkefritt) Har prøvd alt som verserer av løsninger på de forskjellige fora, men ingenting hjelper.
    Det skal sies at jeg ikke har lastet ned og implementert alle de forskjellige tilleggs "programmer" fra foobar.
    Når jeg øker bufferstørrelsen, virker det som om Foobar bare fyller minnet, spiller av det som er buffret, for så og pause avspillingen og fylle minnet igjen?? Dette kan da ikke være tilfellet
    mvh
    Steen
    1: Sony TTS-3000 - Ortofon RKG-309 - DL103/Supex SD-909/Ortofon Vivo Red -> Higher Fidelity MM/MC Riaa
    Meridian 506 -> Linn Kairn Pro -> 2 x Linn Klout -> Kef 107/2
    2: Beosystem 4000 - SP15/mmc20CL
    3: Dual 1019/Garrard 4HF -> Holfi Ellipse -> 2 x Quad 50E - Rogers LS3/5A + Epos ES14

  2. #2
    Oblivion
    Guest
    Koble opp med kabel og problemet er løst...

    Du kan sikkert greie å få bort den værste skipping/hakking/pausing,
    men det vil fortsatt ikke være konstant optimal lyd kvalitet før du bruker kabel.

  3. #3
    Hifi Freak CDWMcInSpots's Avatar
    Ble medlem
    Sep 2010
    Sted
    Bergensregionen
    Innlegg
    7,551
    Tagget i
    0 Innlegg

    Bufferinnstilling og nettverk

    I foobar2000 kan man angi at foobar2000 skal bufre hele sangen før avspilling (se guiden). Da vil du ikke oppleve avbrudd underveis i en sang hvis du har ustabilt/variabelt nettverk.

    Kablet nettverk er en enkel og pålitelig bot mot de fleste problemer forbundet med trådløse nettverk.
    Løsøreoversikt. Jeg lytter med høyst moderate lydstyrkenivåer.
    Subjektiv observasjon vs. forsøk etter anerkjente vitenskapelige prinsipper.
    Standardforbehold: Meg, mine ører, min smak, på den aktuelle dag, i det aktuelle system, med den aktuelle musikk, ...

  4. #4
    Overivrig entusiast Steen's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2005
    Innlegg
    601
    Tagget i
    1 Innlegg
    Album
    1
    Sitat Sitat fra CDWMcInSpots Se Innlegg
    I foobar2000 kan man angi at foobar2000 skal bufre hele sangen før avspilling (se guiden). Da vil du ikke oppleve avbrudd underveis i en sang hvis du har ustabilt/variabelt nettverk.
    Har selvfølgelig prøvd denne innstillingen også, men synes det er like kjiipt at man må vente med ny buffring mellom sangene. Dette er heller ikke optimalt med mye klassisk musikk. Kjører stort sett all avspilling i FLAC format. Har nå kjøpt meg lang nok kabel til å kjøre kablet avspilling.
    Steen
    1: Sony TTS-3000 - Ortofon RKG-309 - DL103/Supex SD-909/Ortofon Vivo Red -> Higher Fidelity MM/MC Riaa
    Meridian 506 -> Linn Kairn Pro -> 2 x Linn Klout -> Kef 107/2
    2: Beosystem 4000 - SP15/mmc20CL
    3: Dual 1019/Garrard 4HF -> Holfi Ellipse -> 2 x Quad 50E - Rogers LS3/5A + Epos ES14

  5. #5
    Hifi Freak CDWMcInSpots's Avatar
    Ble medlem
    Sep 2010
    Sted
    Bergensregionen
    Innlegg
    7,551
    Tagget i
    0 Innlegg

    Nettverk

    Sitat Sitat fra Steen Se Innlegg
    Sitat Sitat fra CDWMcInSpots Se Innlegg
    I foobar2000 kan man angi at foobar2000 skal bufre hele sangen før avspilling (se guiden). Da vil du ikke oppleve avbrudd underveis i en sang hvis du har ustabilt/variabelt nettverk.
    Har selvfølgelig prøvd denne innstillingen også, men synes det er like kjiipt at man må vente med ny buffring mellom sangene. Dette er heller ikke optimalt med mye klassisk musikk. Kjører stort sett all avspilling i FLAC format.
    Da forsterkes min mistanke om at nettverket er årsaken.

    Når jeg spiller et album i sekvens fra lokal disk på min bærbare PC, oppstår det ikke pauser fordi foobar2000 bufrer i tide. Hvis jeg velger et helt annet spor, enn foobar2000 kan forutse, og disken har gått i dvale (slik den ofte gjør på bærbare PCer), oppstår det en pause. Jeg tror derfor at man ikke skal oppleve pauser mellom spor hvis de avspilles i en for foobar2000 forutsigbar sekvens (typisk album, spilleliste eller foobar2000-styrt tilfeldig avspilling) og/eller datamaskinens forbindelse med masselageret er umiddelbar og med tilstrekkelig båndbredde. Senest i v. 1.1.12 ble foobar2000 forbedret for noen "fast multicore CPU / slow HDD scenarios" som langt fra er uvanlig ved bruk av bærbare datamaskiner eller NASer.

    Sitat Sitat fra Steen Se Innlegg
    Har nå kjøpt meg lang nok kabel til å kjøre kablet avspilling.
    Virker det?
    Løsøreoversikt. Jeg lytter med høyst moderate lydstyrkenivåer.
    Subjektiv observasjon vs. forsøk etter anerkjente vitenskapelige prinsipper.
    Standardforbehold: Meg, mine ører, min smak, på den aktuelle dag, i det aktuelle system, med den aktuelle musikk, ...

  6. #6
    Overivrig entusiast Steen's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2005
    Innlegg
    601
    Tagget i
    1 Innlegg
    Album
    1
    Så er kabelen ankommet og montert. Nedtur big time. Kan ikke se (høre) at det er noen forskjell fra før. Helt uvilkårlig, og med forskjellig varighet, stopper musikken (1/10 del sekund til flere sekunder) og fortsetter der den slapp. Har igjen prøvet flere innstillinger for "bufferlenght" og "file buffering" uten bedring. Etter jeg har "lekt meg" har jeg trykket på "reset all" for at det ikke skal være noe som roter det til. Har prøvd å koble direkte til all musikken på ekstern HD med USB, og da er det ingen avspillingsproblemer.
    Helt utrolig at det i 2012 stadig kun er vinyl som funker problemfritt.
    Steen
    1: Sony TTS-3000 - Ortofon RKG-309 - DL103/Supex SD-909/Ortofon Vivo Red -> Higher Fidelity MM/MC Riaa
    Meridian 506 -> Linn Kairn Pro -> 2 x Linn Klout -> Kef 107/2
    2: Beosystem 4000 - SP15/mmc20CL
    3: Dual 1019/Garrard 4HF -> Holfi Ellipse -> 2 x Quad 50E - Rogers LS3/5A + Epos ES14

  7. #7
    Hifi Freak CDWMcInSpots's Avatar
    Ble medlem
    Sep 2010
    Sted
    Bergensregionen
    Innlegg
    7,551
    Tagget i
    0 Innlegg

    Oppsummering og forslag til feilsøk

    Sitat Sitat fra Steen Se Innlegg
    Så er kabelen ankommet og montert. Nedtur big time. Kan ikke se (høre) at det er noen forskjell fra før. Helt uvilkårlig, og med forskjellig varighet, stopper musikken (1/10 del sekund til flere sekunder) og fortsetter der den slapp. Har igjen prøvet flere innstillinger for "bufferlenght" og "file buffering" uten bedring. Etter jeg har "lekt meg" har jeg trykket på "reset all" for at det ikke skal være noe som roter det til. Har prøvd å koble direkte til all musikken på ekstern HD med USB, og da er det ingen avspillingsproblemer.
    Helt utrolig at det i 2012 stadig kun er vinyl som funker problemfritt.
    Steen
    ... og lokal harddisk

    Det virker som om du har problemer enten ett eller flere steder i nettverkskjeden (NAS <-> ... <-> klient-PC) eller i selve NASen. Når du utelukker hele kjeden og leser direkte fra lokal harddisk, virker det jo bra. Da gjenstår "bare" feilsøk av nettverkskjeden.

    Har du forsøkt å strekke nettverkskabel direkte mellom NAS og klient-PC utenom routere, svitsjer, veggkabler, osv.? Du kan jo ta med deg den bærbare klient-PCen til NASen og strekke en kort nettverkskabel direkte mellom dem. Det er mulig at den må være krysset. I denne sammenheng kan du enten benytte PCens innebygde høyttaler eller en hodetelefon rett ut av PCen så lenge det er bra nok til å oppdage problemene.
    Løsøreoversikt. Jeg lytter med høyst moderate lydstyrkenivåer.
    Subjektiv observasjon vs. forsøk etter anerkjente vitenskapelige prinsipper.
    Standardforbehold: Meg, mine ører, min smak, på den aktuelle dag, i det aktuelle system, med den aktuelle musikk, ...

  8. #8
    Hifi Freak CDWMcInSpots's Avatar
    Ble medlem
    Sep 2010
    Sted
    Bergensregionen
    Innlegg
    7,551
    Tagget i
    0 Innlegg

    Forslag til feilsøk, del 2

    Noen ganger går det litt for fort slik at man glemmer noe.

    Sitat Sitat fra CDWMcInSpots Se Innlegg
    [...]
    Har du forsøkt å strekke nettverkskabel direkte mellom NAS og klient-PC utenom routere, svitsjer, veggkabler, osv.? Du kan jo ta med deg den bærbare klient-PCen til NASen og strekke en kort nettverkskabel direkte mellom dem. Det er mulig at den må være krysset. I denne sammenheng kan du enten benytte PCens innebygde høyttaler eller en hodetelefon rett ut av PCen så lenge det er bra nok til å oppdage problemene.
    Jeg glemte fortolkningen av forsøksresultatene:
    • Hvis dette virker, har du mest sannsynlig en feil i nettverkskjeden.
    • Hvis dette ikke virker, har du mest sannsynlig en feil i NASen.
    • Klient-PCen er mest sannsynlig ikke problemet siden den virker med den eksterne USB-disken.
    Løsøreoversikt. Jeg lytter med høyst moderate lydstyrkenivåer.
    Subjektiv observasjon vs. forsøk etter anerkjente vitenskapelige prinsipper.
    Standardforbehold: Meg, mine ører, min smak, på den aktuelle dag, i det aktuelle system, med den aktuelle musikk, ...

  9. #9
    Hifi Freak tweakMan's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2002
    Innlegg
    6,202
    Tagget i
    0 Innlegg
    Dette er ett kjent fenomen som kan opptre med XP... ble mye diskutert rundt si ca 2006/7 når foobar for alvor begynte å bli popp å streame fra til eksterne ting..
    Si meg... kan du poste ett bilde av din "Wins" fane i nettverk settings.. ?

    Ett annet alternativt svar er att du har en "doblet" eller dobbelt installert driver ett eller annet sted...
    M.a.o man burde avinstallere rubbel og bit av drivere, alt sammen, og så installere dem igjen. (A pain, indeed!)
    Hvis du har amd/ati graffikkort..., så har disse av og til en usb driver som de tillegsinstallere paralellt med da hovedkortets drivere for usb...

    Hvis du vet navnet på din laptop, så hadde det jo hjulpet med tanke på å vite hva du har, så man kan pønske mer samlet her..

    mvh
    Siste redigert av tweakMan; 07.07.2012 kl. 22:12.
    ..

  10. #10
    Overivrig entusiast Steen's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2005
    Innlegg
    601
    Tagget i
    1 Innlegg
    Album
    1
    Sitat Sitat fra Imperial Se Innlegg
    Dette er ett kjent fenomen som kan opptre med XP... ble mye diskutert rundt si ca 2006/7 når foobar for alvor begynte å bli popp å streame fra til eksterne ting..
    Si meg... kan du poste ett bilde av din "Wins" fane i nettverk settings.. ?

    Ett annet alternativt svar er att du har en "doblet" eller dobbelt installert driver ett eller annet sted...
    M.a.o man burde avinstallere rubbel og bit av drivere, alt sammen, og så installere dem igjen. (A pain, indeed!)
    Hvis du har amd/ati graffikkort..., så har disse av og til en usb driver som de tillegsinstallere paralellt med da hovedkortets drivere for usb...

    Hvis du vet navnet på din laptop, så hadde det jo hjulpet med tanke på å vite hva du har, så man kan pønske mer samlet her..

    mvh
    Skal prøve å være litt mer spesifikk ang. oppsettet.
    Egen laptopp, HP Elitebook 8530p, brukes kun til avspilling. Nettverk bestående av Netgear WNDR3700 router, ReadyNAS duo (til film) koblet sammen via USB med WD Elements 1TB hvor musikken ligger i øyeblikket.
    Har i dag prøvet avspilling med både JetPlayer og WinAmp med samme nedslående resultat. Som sagt før, så fungerer avspilling helt problemfritt med alle spillere, når jeg kobler med USB kabel til Elements HD'en. Da kan det vel ikke være et driverproblem?
    Steen
    1: Sony TTS-3000 - Ortofon RKG-309 - DL103/Supex SD-909/Ortofon Vivo Red -> Higher Fidelity MM/MC Riaa
    Meridian 506 -> Linn Kairn Pro -> 2 x Linn Klout -> Kef 107/2
    2: Beosystem 4000 - SP15/mmc20CL
    3: Dual 1019/Garrard 4HF -> Holfi Ellipse -> 2 x Quad 50E - Rogers LS3/5A + Epos ES14

  11. #11
    Overivrig entusiast Steen's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2005
    Innlegg
    601
    Tagget i
    1 Innlegg
    Album
    1
    Sitat Sitat fra Imperial Se Innlegg
    Dette er ett kjent fenomen som kan opptre med XP... ble mye diskutert rundt si ca 2006/7 når foobar for alvor begynte å bli popp å streame fra til eksterne ting..
    Koblet nettverkskabelen i arbeidsmakinen (win7 pro) i kveld, og desverre var resultatet som før.
    Steen
    1: Sony TTS-3000 - Ortofon RKG-309 - DL103/Supex SD-909/Ortofon Vivo Red -> Higher Fidelity MM/MC Riaa
    Meridian 506 -> Linn Kairn Pro -> 2 x Linn Klout -> Kef 107/2
    2: Beosystem 4000 - SP15/mmc20CL
    3: Dual 1019/Garrard 4HF -> Holfi Ellipse -> 2 x Quad 50E - Rogers LS3/5A + Epos ES14

  12. #12
    Hifi-interessert
    Ble medlem
    Mar 2009
    Sted
    Tromsø
    Innlegg
    72
    Tagget i
    0 Innlegg
    Så du har en linje som ser slik ut?

    usbHD-->NAS-->Router-->klient

    Forsøk å legg noe musikk direkte på NAS og se om avspillingen går greit da. Mulig NAS har problemer med samtidig les og stream fra usbHD...

  13. #13
    Hifi Freak ardilla's Avatar
    Ble medlem
    Dec 2009
    Sted
    OSLO
    Innlegg
    4,256
    Tagget i
    0 Innlegg
    Album
    1
    Torget
    1
    Jeg har hatt problemer med dette pga for lang USB-kabel mellom PC og USB-DAC.

    Det er forskjell på Dac-er/USB konvertere, noen håndterer det bedre en andre.

  14. #14
    Hifi Freak CDWMcInSpots's Avatar
    Ble medlem
    Sep 2010
    Sted
    Bergensregionen
    Innlegg
    7,551
    Tagget i
    0 Innlegg

    Forslag til feilsøk, del 3

    Sitat Sitat fra Steen Se Innlegg
    Sitat Sitat fra Imperial Se Innlegg
    Dette er ett kjent fenomen som kan opptre med XP... ble mye diskutert rundt si ca 2006/7 når foobar for alvor begynte å bli popp å streame fra til eksterne ting..
    Koblet nettverkskabelen i arbeidsmakinen (win7 pro) i kveld, og desverre var resultatet som før.
    Steen
    Da er vi tilbake til forslagene mine i innlegg #7 og #8, men prøv gjerne først quade777's forslag i innlegg #12 siden det er enkelt å forsøke så sant du har litt ledig diskplass på NASen.

    Jeg tror det er Man som pleier å skrive at man alltid bør undersøke om nettverksrouteren kjører nyeste firmwareversjon. Gamle versjoner kan gi problemer.
    Løsøreoversikt. Jeg lytter med høyst moderate lydstyrkenivåer.
    Subjektiv observasjon vs. forsøk etter anerkjente vitenskapelige prinsipper.
    Standardforbehold: Meg, mine ører, min smak, på den aktuelle dag, i det aktuelle system, med den aktuelle musikk, ...

  15. #15
    Hifi Freak CDWMcInSpots's Avatar
    Ble medlem
    Sep 2010
    Sted
    Bergensregionen
    Innlegg
    7,551
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra Steen Se Innlegg
    Sitat Sitat fra Imperial Se Innlegg
    Dette er ett kjent fenomen som kan opptre med XP... ble mye diskutert rundt si ca 2006/7 når foobar for alvor begynte å bli popp å streame fra til eksterne ting..
    Si meg... kan du poste ett bilde av din "Wins" fane i nettverk settings.. ?

    Ett annet alternativt svar er att du har en "doblet" eller dobbelt installert driver ett eller annet sted...
    M.a.o man burde avinstallere rubbel og bit av drivere, alt sammen, og så installere dem igjen. (A pain, indeed!)
    Hvis du har amd/ati graffikkort..., så har disse av og til en usb driver som de tillegsinstallere paralellt med da hovedkortets drivere for usb...

    Hvis du vet navnet på din laptop, så hadde det jo hjulpet med tanke på å vite hva du har, så man kan pønske mer samlet her..

    mvh
    Skal prøve å være litt mer spesifikk ang. oppsettet.
    Egen laptopp, HP Elitebook 8530p, brukes kun til avspilling. Nettverk bestående av Netgear WNDR3700 router, ReadyNAS duo (til film) koblet sammen via USB med WD Elements 1TB hvor musikken ligger i øyeblikket.
    Har i dag prøvet avspilling med både JetPlayer og WinAmp med samme nedslående resultat. Som sagt før, så fungerer avspilling helt problemfritt med alle spillere, når jeg kobler med USB kabel til Elements HD'en. Da kan det vel ikke være et driverproblem?
    Steen
    Det kan da være et nettverksdriver eller -oppsettsproblem på din klient-PC. Dog peker dine eksperimenter med "arbeidsmakinen (win7 pro)" i retning av at dette problemet ikke skyldes (noe i) klient-PCen.
    Løsøreoversikt. Jeg lytter med høyst moderate lydstyrkenivåer.
    Subjektiv observasjon vs. forsøk etter anerkjente vitenskapelige prinsipper.
    Standardforbehold: Meg, mine ører, min smak, på den aktuelle dag, i det aktuelle system, med den aktuelle musikk, ...

  16. #16
    Hifi Freak CDWMcInSpots's Avatar
    Ble medlem
    Sep 2010
    Sted
    Bergensregionen
    Innlegg
    7,551
    Tagget i
    0 Innlegg

    DAK-USB-kabellengde

    Sitat Sitat fra ardilla Se Innlegg
    Jeg har hatt problemer med dette pga for lang USB-kabel mellom PC og USB-DAC.

    Det er forskjell på Dac-er/USB konvertere, noen håndterer det bedre en andre.
    Dette stemmer, men er neppe problemet her siden det fungerer utmerket så snart musikken hentes fra en USB-disk koblet direkte til musikkavspillings-PCen.
    Løsøreoversikt. Jeg lytter med høyst moderate lydstyrkenivåer.
    Subjektiv observasjon vs. forsøk etter anerkjente vitenskapelige prinsipper.
    Standardforbehold: Meg, mine ører, min smak, på den aktuelle dag, i det aktuelle system, med den aktuelle musikk, ...

  17. #17
    Hifi Freak tweakMan's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2002
    Innlegg
    6,202
    Tagget i
    0 Innlegg
    Jeg har selv en WNDR3700 i mitt stream oppsett. Trådløse altså.

    Det jeg gjør er att jeg isolerer den med en Switch fra resten av nettverket.
    Det jeg har merket er at man skal IKKE koble WNDR3700 direkte i ett bredbåndsmodem!!! Det blir trøbbel!
    Det hele har med att den er fryktelig rask å dele ut ip'er. Den er mye raskere enn de fleste bredbåndsmodemer fra nettleverandører.
    Jeg har nyeste firmware.
    Jeg har interne hdd's, eksterne usb hdd's, interne ssd's, usb minnepinner koblet i bl.a Wndr3700 osv, fullt kaos! Alle mapper er tilgjengelige fra alle maskiner i nettverket som er på både trådløst og kablet samtidig. Window, Linux (mint 13), android, Xbox... the works.

    Det jeg merket måtte til var att WNDR3700 måtte kobles til den switchen som bredbåndsmodemet er koblet til med to kabler. En i wan port og en i gigabit port 1.
    Så i wndr sitt oppsett har jeg noen spesielle settings. Jeg definerer att det interne trådløse nettverket skal være fra 192.168.1.1 og oppover.
    Men windows maskiner får tildelt fra 192.168.10 og oppover. Så alt mellom 192.168.1.2 og opp til 192.168.1.9 blir tildelt som trådløst koblede ip'er.
    På windows maskinene er det en dobbel wins setting. Foretrukket og alternativ...

    Poenget er att etter mine erfaringer, funker ikke wndr3700 perfekt som trådløs stream knutepunkt om den ser ett bredbåndsmodem direkte.
    Den MÅ isolerers med en switch... fordi den er så sinnsvakt rask til å route.
    Hos meg, var dette problemet. Før jeg gjorde det, fikk jeg også dropouts...
    Nå, som de andre sier her ditt problem trenger ikke å være det samme som mitt... var. Løsningen for deg, er ikke nødvendigvis å isolere wndr3700 med en switch.

    I'm just saying... Kanskje dette får de små grå i sving.

    Jeg har XP, linux og android og xboks i full og skjønn forening. Alt streamer i alle rettninger helt glatt.
    Men... det tok endel jobb. For når man skal gjøre dette fra XP maskiner, så blir det en del manuelle settings som MÅ være etter visse oppsetsregler...

    Om man setter opp nettverket fra si en w7 installasjo/pc, så er w7 mye smartere til å konfigurere for deg automatisk...
    Antakeligvis ligger den raskeste løsningne der. Å sette alt opp EN GANG TIL, men bruke ved å bruke w7 maskina til å gjøre det...
    Og så da gjøre oppsette på xp maskina, dvs koble den til nettverket ved å hente inn en oppsettsfil fra wizarden på w7 maskina.

    Så... Ja.
    Mulig noe av det jeg skrev her er swada, tungvindt eller direkte feil. Hos meg funker dette som smør.

    Det jeg kan si, er att wndr3700 har fått mye skryt for att den er så rask, og bra til å streame, men lett å sette den opp, er den ikke..
    Imho...
    Den er en rasehest, rask som lynet, men veldig kresen på havren..
    Det finnes forresten 3 utgaver, eller revisjoner av denne routeren.
    Jeg har funnet, iallefall med min V1 enhet att kanal 3 på 2.4ghz båndet er det beste til å streame med..
    Så ett tips er vel att man manuellt setter sendekanaler og ikke bruker "auto" til dette.. En liten ting kanskje, men alle monner metter.
    Trådløse tastatur, og eller mus, kan sende på 2.4Ghz båndet og kan bedreve kanalhopping.

    Så å koble fra ALLE trådløse tastatur og eller mus, og så prøve å streame igjen, kan jo være en god test, får å finne ut om det er forstyrrelser på wifi nettverket som er grunnen til utdroppingen..
    Kanskje det er kanalhopping pågang.... altså, det blir så trangt på visse bånd, att noen enheter hopper kanaler i 2.4ghz domenet og dette kan, kan føre til dropouts.. ? Bare nevner det..
    Det kan være f.eks att naboen kjører på samme kanal i sitt trådløse setup som er problemet. Da må enten du eller han bytte kanal for å få renere trådløs forbindelse...

    Da trur jeg vi har dekket det meste her.
    På tide med en kaffe!
    Ok. Da har jeg kaffe.
    Altså, hvordan finner man en bra kanal for sitt oppsett? Jo...
    Om man har en android mobil er det såre enkelt..
    App: https://play.google.com/store/apps/d...imizer.appsrlb
    Installer og følg instruksjoner..

    mvh
    Siste redigert av tweakMan; 08.07.2012 kl. 14:42.
    ..

  18. #18
    Hifi Freak CDWMcInSpots's Avatar
    Ble medlem
    Sep 2010
    Sted
    Bergensregionen
    Innlegg
    7,551
    Tagget i
    0 Innlegg

    Nettverksoppsett (med NETGEAR WNDR3700)

    Sitat Sitat fra Imperial Se Innlegg
    Jeg har selv en WNDR3700 i mitt stream oppsett. Trådløse altså.
    Jeg har også en NETGEAR WNDR3700 (formodentlig) første utgave. Den er hos meg i hvert fall router, trådløst aksesspunkt, brannmur og DHCP-tjener.

    Jeg deler bredbåndsabonnement med noen andre og har derfor følgende oppsett:

    ADSL-leverandørens bredbåndsmodem og router
    -> 100 mbps nettverkssvitsj
    -> NETGEAR WNDR3700 WAN-port
    -> Nettverkssvitsj tilknyttet NETGEAR WNDR3700 1 gbps nettverksport
    -> Diverse dingser og nettverkssvitsjer

    Naboene har tilsvarende (de to første linjene er de samme enhetene som hos meg):
    ADSL-leverandørens bredbåndsmodem og router
    -> 100 mbps nettverkssvitsj
    -> SMC Barricade et eller annet
    -> Forbindelse videre til datamaskin, nettverkssvits, trådløst nettverksaksesspunkt i hver husstand

    Jeg har ikke fullt så mye "rart" som Imperial, men har en blanding av kablet og trådløst:
    • Kablet stasjonær PC
    • Trådløs bærbar PC
    • Kablet Logitech Transporter
    • Kablet Logitech Squeezebox Touch (3 stk.)
    • Trådløs Logitech Squeezebox Boom (skal kables)

    Mere skal inkluderes etterhvert inkl. flere squeezeboxprodukter, OPPO BDP-83SE, TV osv.

    Sitat Sitat fra Imperial Se Innlegg
    Det jeg merket måtte til var att WNDR3700 måtte kobles til den switchen som bredbåndsmodemet er koblet til med to kabler. En i wan port og en i gigabit port 1.
    Dette fremstår for meg som i beste fall merkelig, men sannsynligvis (direkte) galt. En usegmentert nettverkssvitsj skal kun benyttes i ett nettverk, ikke to som Imperial beskriver. Det høres ut som en oppskrift på "krøll". Egentlig er jeg forundret over at det i det hele tatt virker.

    Det fungerer forøvrig helt fint uten noe slikt for min del (se ovenfor).

    Se gjerne SmallNetBUilders "How To: One Internet connection - Two Private LANs" og andre av deres guider. (Jeg tror) de er greie å forstå for de fleste. De anbefaler ikke slik dobbelkobling.
    Løsøreoversikt. Jeg lytter med høyst moderate lydstyrkenivåer.
    Subjektiv observasjon vs. forsøk etter anerkjente vitenskapelige prinsipper.
    Standardforbehold: Meg, mine ører, min smak, på den aktuelle dag, i det aktuelle system, med den aktuelle musikk, ...

  19. #19
    Hifi Freak tweakMan's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2002
    Innlegg
    6,202
    Tagget i
    0 Innlegg
    Korrekt du er.
    Det er selvsagt ikke en switch som kobler nettverkene, det står da routeren for.
    Men alle maskiner kan snakke sammen, kablet eller trådløst.
    Kanskje noe knotete, mitt setup, jeg sier stadig jeg er amatør på dette, det vises vel og.
    Uansett, alt man kan tenke på å si, intet er for dumt! Alt er nyttig, til noe, om så bare fornøyelse..

    Men tilbake til tema, droputs.
    Kablet, burde det IKKE være dropouts. Dette tyder på att noe krangler ett sted. En nettverksetting... mest sannsynlig.
    Så absolutt bra forslag CDW, å foreslå å lese litt på nettverkskunnskap!

    mvh (network noob, admitted)
    ..

  20. #20
    Hifi Freak CDWMcInSpots's Avatar
    Ble medlem
    Sep 2010
    Sted
    Bergensregionen
    Innlegg
    7,551
    Tagget i
    0 Innlegg
    Sitat Sitat fra Imperial Se Innlegg
    Men alle maskiner kan snakke sammen, kablet eller trådløst.
    Til informasjon/oppklaring:
    Alle mine nettverkstilkoblede enheter kan se hverandre og internett.
    Løsøreoversikt. Jeg lytter med høyst moderate lydstyrkenivåer.
    Subjektiv observasjon vs. forsøk etter anerkjente vitenskapelige prinsipper.
    Standardforbehold: Meg, mine ører, min smak, på den aktuelle dag, i det aktuelle system, med den aktuelle musikk, ...

Side 1 av 2 12 SisteSiste

Tags for denne Tråden

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed